Tube-Tex Türk Piyasasında Hızını Artırıyor

Türk piyasasına sattığı TM-100 kompaktörü ile adından söz ettiren Tube-Tex, satışlarında hız kesmiyor. Firma, son olarak Çorlu’da üretim yapan Tamteks’e de makine sattı.

  20 Mart 2013 23:29 Çarşamba
Tube-Tex Türk Piyasasında Hızını Artırıyor

Çorlu’da üretim yapan Tamteks, ABD merkezli Navis TubeTex tarafından üretilen TM-100 açık en kompaktörü tercih etti. Daha önce Türk piyasasında satışları ile gündeme gelen Navis TubeTex kompaktör ile dakikada 40 metrenin üstünde üretim imkanı sağlıyor. Navis TubeTex’i örme kumaşlar için tercih edilen sıkıştırma kontrolü yapan faktörler arasında, yüksek kalitede kumaş üretimi, düşük bakım ücreti, kolay kullanımı, yerel servis imkanı, üstün makine teknolojisi yer alıyor. Türkiye pazarında 30’un üstünde makine satışı ile payını arttıran TubeTex, TM-100 ile pazardaki en üretken ve en kaliteli açık en kompaktörü üreten firma olarak tanımlanıyor.

Örgü kumaşların sanforlanması işlemine dönük teknolojiler üreten Navis TubeTex, TM-100 ile diğer sıkıştırma teknolojilerine göre daha iyi büzülme ve küçültme kontrolü sağlıyor. Üretilen Kompaktör, hafif ve ağır viskon kumaşlar için daha verimli kullanılabiliyor. Makine Türkçe dil seçimi ile Türk pazarında geniş bir alanda hizmet vermeyi hedefliyor. 1929 yılında Kuzey Caroline’de ticari faaliyetlerine başlayan Navis Tube-Tex örme teksil üretiminde kullanılan makineleri odak noktasına aldı. Verimliliği arttırılması ve yapılan yeni yatırımlarla firma tekstilin farklı alanlarına kaymaya başladı. İlk çekme kontrolü için mekanik silindiri M4'ü 1960'ta sunan firma, 1970'li yıllardan sonra kurutucu üretimiyle uluslararası alana makine ihraç etmeye başladı. Tube-Tex 2011 yılında yapılan ITMA Barcelona’da Pak-Nit e3 makinesi ile övgü almıştı. Enerji tasarrufunun öne çıktığı bu ürünle küresel alanda da önemli satışlar gerçekleştirdi.

Örgü kumaşların sanforlanması işlemini sektörde bilinen metodlardan farklı bir şekilde yapan TUBE-TEX kompaktör makinaları, açık en ve tüp kumaşlar için üretiliyor. Diğer tip sanfor makinalarının sanfor sınırlarını önemli ölçüde aşabilen bir teknolojiye sahip olan TUBE-TEX kompaktörleri, kumaş çekmezliğini -%12’li değerlerden 0 çekmezliğe tek bir geçişte rahatlıkla indirebildiği belirtiliyor. Bu süreçte makine hızının 30-40 m/dak civarında olabildiği kaydediliyor. Bu özellikleri sayesinde özellikle kumaş gramajını arttırma ihtiyacına etkili bir şekilde cevap verildiği dile getiriliyor. Firmanın tüp kompaktör makinası olan PAKNIT modeli, dar pus kumaşlardan en geniş kumaşlara kadar tüp formunda işlem yapabiliyor.  Açık en modeli C2500 modeli ise, isteğe bağlı olarak egalize girişli veya normal girişli olarak üretiliyor.

Günümüz itibariyle 65 ülkede faaliyet gösteren firma, hazır giyim, halı, döşemelik ürünler gibi alanlarda ürün veren ünlü markalarla çalışıyor. Türkiye ile de yakın ilişkileri olan Tube-Tex, son dönemde Türk pazarında Ayhan Tekstil başta olmak üzere yoğun bir şekilde açık en kompaktör satışı gerçekleştirdi.

Tamteks Dünya Devleriyle Çalışıyor

20 yılı aşkın süredir kumaş üretimi yapan firma, 96.000 metrekare üretim sahasıyla hem yerel pazar hem de uluslararası alanda satış yapıyor. Firma, iplikten hazır giyime kadar tüm süreçlerinde kalite kontrolünün tam olarak yapıldığı kumaş ve konfeksiyon ürünleriyle küresel pazarda yerini alıyor. Öko-tex Belgesi ile insan sağlığına verdiği önemi kanıtlayan firma, arıtma tesisleriyle de çevreyi korumaya yönelik adımlar atıyor. Tamteks’in müşterileri arasında ise dünya devleri bulunuyor.

Tamteks bünyesinde örme, apre ve boyama, baskı, otomatik serim ve kesim, nakış ve baskı, dikim ütü paketleme ve kalite kontrol prosesleri yürütülüyor. Firma Adidas, Zara, Mavi, Reebok, Fıla gibi markalar için üretim gerçekleştiriyor. Tamteks kumaş üretiminde pamuk ve pamuk karışımları (polyester, lycra, viskon ...) ayrıca viskon, polyester, keten, modal, yün ve karışımlarını kullanıyor


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.