Sanforlama Devrimi

Compas: Maksimum Efekt, Minimum Çevresel Ayak İzi.

  13 Şubat 2024 08:41 Salı
Sanforlama Devrimi

Compas ile sürdürülebilir sanforlama, kontrollü çekmeye giden çevre dostu yoldur. Sperotto Rimar'ın devrim niteliğindeki sanforlama teknolojisi, kimyasal eklemeden benzersiz sonuçlar sağlar. Compas, örme ve dokuma kumaşlara yönelik, özgün bir sanforlama konsepti kullanan açık enli sanforlama ve terbiye makinesidir. Bu, kumaş sanforlama işlemini geliştiren, belirli esneklik değerlerine sahip bir kayışa dayanmaktadır.

Devrimci ve Etkili

Kayış, ön gerilimin kontrol seviyesine ayarlanır ve kumaş, maksimum gerilimde olduğu noktada kayışla temas eder. Gerilim serbest bırakıldığında ve kayış orijinal konumuna geri döndüğünde, kumaş onu takip ederek uzunlamasına sanforlanır. Bu sanforlama devrimi, hem örme hem de dokuma kumaşlar için optimum sanforlama kapasitesini garanti eder. %100 viskoz örme ve dokuma hatlar gibi son derece zor kumaşlar da dâhil olmak üzere tüm kumaş türlerinde olağanüstü evsel çekme değerleri elde edilir. Terbiyeciler, %100 yün kamgarn kumaşlarda elde edilen kumaş çözgüsü üzerindeki doğal streç efekti karşısında hayrete düşüyor ve son kullanıcılar, Compas'ın tanınmış bir özelliği haline gelen ipeksi ve pürüzsüz bir tuşeyi takdir ediyor.

Compas Kompakttır

Compas sisteminin tasarımı, tüm makine operasyonlarının– özellikle de sanforlama süreçlerinde kritik olan ve kumaşlara uygulanan gerginlik kontrolünün– kolay bir şekilde idaresini sağlar. Çalışma sırasında kumaşlar sıcak ve biraz nemlidir ve uzunlamasına gerilimlere maruz kalır, bu da sonuçları ciddi şekilde etkileyebilir. Compas konfigürasyonu makine unsurları arasında çok kısa mesafeler sağlar. Kumaş genişliğini kontrol eden iğneli germe (pim gerdirici) bile makinenin ana gövdesine entegre edilmiştir. Bu, kumaşın pimlerden ayrıldığı nokta ile uzunlamasına çekmenin fiilen geçiş sağladığı sanforlama bölümü arasındaki mesafeyi en aza indirir.

Makinenin kompaktlığı, hem enerji hem de buhar gereksinimlerinin dramatik biçimde arttığı birçok ayrı üniteden oluşan sistemlerden farklı olarak enerji tüketimini de sınırlar.

'Eko-Tutum'a Sahip Yenilikler

Compas iğneli germe (pim gerdirici) aletinde, buharın yalnızca kumaşın uygulandığı yere uygulanmasını sağlayacak şekilde kumaşı takip eden V şeklinde bir buharlama ünitesi bulunur. Bu, enerji israfı olmadan buhardan maksimum etkiyle yararlanıldığı anlamına gelir.

Sperotto Rimar'ın geliştirmeleri, şirketin belirtilen 'eko-tutumunu' ifade etmek için tasarlandı. Compas'ın sofistike teknolojisi, değerli sudan tasarruf etmek için kapalı hat soğutma devresi ile daha sürdürülebilir terbiyeyi güçlendirerek bu politikayı içselleştiriyor. Dolaylı kauçuk kayış soğutması, tamamen kirlenmemiş suyla geri dönüşüme olanak sağlar. Bu, saatte 4 metreküpe kadar su tüketebilen, standart kauçuk bant teknolojisini kullanan geleneksel sanforlama makineleriyle tezat oluşturuyor.

Diğer bir artı, suyun doğrudan sanforlama bandına püskürtülmemesi ve işlenen kumaşın su emmesini önlemesidir. Suyun bu sorumlu kullanımı eko-tutumun ayrıca altını çiziyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.