Şanghay'da Monforts ile Enerjiyi Yeniden Düşünmek

Çin, tekstil üretiminde ve tekstil makinelerine yatırımlarda dünyaya liderlik etmeye devam ediyor. ITMA Asia Monforts için mutlaka katılınması gereken bir etkinlik haline getiriyor.

  30 Kasım 2023 09:03 Perşembe
Şanghay'da Monforts ile Enerjiyi Yeniden Düşünmek

Monforts Denim Başkanı Hans Wroblowski, "Çin, dünyanın en büyük giyim ve ayakkabı üreticisi olmaya devam ederken, aynı zamanda 2021'den bu yana bu ürünlerin en büyük tüketicisi oldu" dedi ve ekledi, “Ülke şu anda küresel giyim ve ayakkabı pazarının yüzde 25'ini temsil ediyor; ABD yüzde 21'lik payla ikinci sırada, Avrupa ise yüzde 20'lik payla yer alıyor. Bu, Çin ürünlerinin en büyük pazarının artık kendi pazarı olması nedeniyle belirgin bir devinime işaret ediyor. Ancak Monforts gibi Avrupalı makine yükleyicilerinin tüm pazarların sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam etmesini sağlamak için yapacakları çok şey var ve biz de Şanghay'da birçok verimli tartışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

Verimlilik

Şanghay fuarında Salon 5'teki C07 numaralı stantta, Wroblowski ve diğer Monforts uzmanları, Montex ramözlerinin temel kurutma süreçleri için üretim çıktısı – ve özellikle enerji verimliliği ve kaynak tasarrufu açısından avantajlarını açıklamak için ulaşılabilir olacaklar.

Wroblowski, "Apreleme, tekstil üretim zincirinin özellikle enerji-yoğunluklu bir parçası olduğundan, tam olarak ikna edici sonuçların elde edilebileceği yerdir ve biz de geniş çeşitlilik yelpazesinde enerji tasarrufu önlemleri geliştirdik" dedi ve ekledi, "Bu sadece son teknoloji oda yalıtımını değil, aynı zamanda ısı geri kazanım sistemlerini de içeriyor."

Örneğin Monforts Üniversal Enerji Kulesi, %25'e kadar enerji tasarrufu sağlayan bağımsız bir hava/hava ısı eşanjörüdür. Entegre otomatik temizleme özelliğine sahip ECO Booster ısı geri kazanım sistemi bu arada Montex ramözünün hazne tasarımına doğrudan entegre ediliyor ve uygulamaya bağlı olarak %35'e kadar enerji tasarrufu sağlıyor. Sekiz odaya kadar ramöz hattı için bir ECO Booster modülü yeterlidir.

Hem ECO Booster hem de Enerji Kulesi, yeni bir makineye yatırım yapmaya gerek kalmadan üretimi kaynak açısından daha verimli ve ekonomik hale getirmek için mevcut hatlara adapte edilebilir.

Wroblowski, "Günümüzün yüksek enerji fiyatları ek olarak yalnızca yatırımı teşvik ediyor, çünkü müşterilerimiz için enerji maliyetleri üretim maliyetlerinin %70'ini oluşturabiliyor, dolayısıyla maddi tasarruf sağlama yollarına dönük büyük bir talep var" dedi ve ekledi, “Bu aynı zamanda küresel ısınma ve karbon ayak izinin azaltılması açısından da yardımcı oluyor elbette. Geçtiğimiz iki yıldaki enerji krizini bir fırsat olarak görüyoruz çünkü bu, tekstil endüstrisinde enerji tüketiminin yeniden değerlendirilmesine olanak sağlıyor.”

Denim

Monforts teknolojilerinin iki ana uzmanlık alanı denim üretimi ve geniş çeşitlilik yelpazesinde teknik tekstillerin terbiyesidir. 900'den fazla Monforts Thermex hotflue boyama sistemi şu anda ana tekstil üreticisi ülkelerde faaliyet gösteriyor ve bunların yaklaşık 150'si halihazırda Econtrol® ve Econtrol®T-CA süreçlerinin avantajlarından yararlanıyor.

Econtrol®, reaktif boyar maddelerinin kontrollü buhar ve hava kombinasyonuyla tek aşamalı bir boyama ve kurutma işlemiyle kumaşa sabitlendiği pamuklu dokuma ve selülozik kumaşların boyanmasına yönelik sürekli bir işlemdir. Tam fularlama-kurutma işlemi, 120-130°C ısı seviyesinde ve %25-30 bağıl nem hacminde yalnızca iki ila üç dakika sürer.

Denim üreticileri için en son yenilik, kaliteyi, esnekliği, ekonomik uygulanabilirliği ve üretkenliği artırmak amacıyla yeni işlevleri ve süreçleri dokuma hazırlık süreçlerine –iplik eğirme, doğrudan leventleme, çözgü ve montaj leventi, takiben haşıl ve boyama– entegre eden CYD iplik boyama sistemidir.

“Son derece rekabetçi denim kumaş endüstrisinde, ister yeni elyafların başarılı bir şekilde dâhil edilmesi, ister yeni kumaş yapılarına uyum sağlanması ya da pazar avantajı elde etmek için terbiye aşamasında bunların nasıl işleneceğine ilişkin birçok seçeneğin keşfedilmesi yoluyla olsun, farklılaşma temeldir” dedi, Wroblowski. "Bu en yeni Monforts hatları, kullanıcıların son derece çok yönlü olmalarına ve pazar talebine hızlı bir şekilde yanıt vermelerine olanak tanırken aynı zamanda çok kısa üretim partilerine de olanak tanıyor."

Teknik Tekstiller

Bu sırada Montex®Coat kaplayıcı çok çeşitli sayıda pazarlara hizmet vermekte ve tam PVC kaplamaların, pigment boyamanın veya minimal uygulama yüzeyinin ve düşük penetrasyon uygulamalarının yanı sıra çözücü kaplamaların gerçekleştirilmesine olanak sağlamaktadır. Temel uygulamalar arasında çadırlar, brandalar ve tenteler, karartma sarıcı matları ve yelken kumaşları, otomotiv iç dekor kumaşları ve tek kullanımlık tıbbi malzemeler yer alır.

Wroblowski, "Teknik tekstiller Monforts üretim programının temel direğidir ve her zaman müşterilerimizle birlikte potansiyel yeni uygulamaları keşfediyoruz" dedi ve ekledi, "Asya'da bu pazarın genişlemesi için büyük bir potansiyel korunuyor ve bu çok esnek teknolojinin kapasitesini sizinle Şanghay'da tartışmaktan mutluluk duyacağız."Econtrol®, DyStar Colours Distribution GmbH, Almanya'nın tescilli bir markasıdır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.