Mimaki ile Baskı Maliyeti Düşüyor

Baskı sektörüne çözümler getiren PİMMS Group, hem Mimaki’nin son baskı makinası TX 500-1800DS ile hem de Mimaki’nin yeni süblimasyon transfer boyaları ile üreticilere avantaj sunuyor.

  20 Mart 2013 02:27 Çarşamba
Mimaki ile Baskı Maliyeti Düşüyor

Tekstil başta olmak üzere birçok sektör için baskı teknolojilerini tedarik eden PİMMS Group, Türkiye distribütörü yürüttüğü Mimaki’nin yeni teknolojileri ve ekipmanları ile üreticilere hız ve maliyet avantajı sunuyor. PİMMS Group bu dönem tanıttığı Mimaki geniş formatlı injet yazıcı TX500-1800DS ve Mimaki süblimasyon transfer boyası ile Türk tekstilcileri daha rekabetçi bir konuma getiriyor.

Mimaki Engineering Co. Ltd, önceden işlenmiş polyester kumaşlar üzerine, saatte 150 metrekare baskı kabiliyetine sahip Mimaki TX500-1800DS’yle doğrudan tekstil üzerine baskı yapan makinelerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Bu yazıcı, Mimaki’nin yeni Sb300 süblimasyon boyasıyla birlikte, transfer baskı kağıtlarını kullanma gereksinimini ortadan kaldırıyor. Makine aynı zamanda, tekstil hazır giyim ve bayrak piyasalarına geliştirilmiş özellik ve üretkenlik imkanı sunuyor. TS500-1800SB süblimasyon baskı makinesi, transfer kağıdına saatte 150 metrekare baskı yapma kabiliyetiyle alanında dünyanın en hızlı ürünü olarak öne çıkıyor.

Dünyanın En Hızlı Makinası

TX500-1800DS, tekstil hazır giyim ve bayrak üreticilerinin üretimlerini kolaylaştıracak birçok özelliğe sahip bulunuyor. Yüksek hız modunda saatte 150metrekare hızla direkt kumaşa baskı yapabilen TX500-1800DS, dört renk modunda geleneksel modellere oranla yüzde 150 daha hızlı olan yeni geliştirilmiş baskı kafalarına sahip. Bu sayede maksimum hıza ulaşan yazıcının, kademeli altı yazıcı kafası bulunuyor. Yazıcıda yer alan gömme ısıtıcı basılı kumaşın kuruma süresini hızlandırıyor. Bu şekilde, üretim sürecinde boyanın bulaşması önleniyor ve aşırı boya bulaşmasının neden olduğu, yeniden işlem yapma gereksinimini ortadan kaldırılarak kalite ve üretkenliği arttırıyor.

Mimaki Europe Pazarlama Müdürü Mike Horsten, TX500-1800DS ile, önceden işlenmiş polyester kumaşları kullanan tekstil, hazır giyim ve bayrak üreticilerinin, aradaki transfer kağıdı aşamasına gerek kalmadan aynı hızda doğrudan kumaşa baskı yapabileceğini ve bu aşamada kaliteden ödün vermelerinin gerekmediğini söyledi. Horsten; “İster transfer kağıdına, ister doğrudan tekstile baskı yapılsın, yeni süblimasyon boyamız parlak renkler sunuyor. İntüitif RasterLink 6 RIP programımızı kullanan operatörler, totalde renk bütünlüğünü sağlamak için özel renkleri belirli Pantone renklerine kolaylıkla dönüştürebilir ve altı renge kadar baskı yapabilirler.” dedi.

Mimaki Boyaları Yüzde 20 Tasarruf Sağlıyor

Geniş formatlı inkjet baskı makinalarının önemli üreticisi Mimaki, ayın zamanda süblimasyon transfer boyaları ile de piyasada güçlü konuma sahip bulunuyor. Türkiye’de PİMMS Group’un distribütörlüğünü yürüttüğü markanın yeni boyaları maliyetlerde yüzde 20 tasarruf sağlıyor. Yüksek yoğunluklu, düşük buhar emisyonu (VOC) Sb53 boyalar, JV33, JV5 serilerinde ve diğer model süblimasyon transfer baskı makinelerinde parlak renkler üretiyor.

Mimaki’nin piyasaya sunduğu, 440 ml‘lik ve iki litrelik kaplar içinde paketlenen yeni Sb53 boyaları süblimasyon transfer boyaları firmanın artık üretmediği  Sb51 ve SPC-0370 süblimasyon transfer boyalarının yerini aldı. Mimaki, Sb52 süblimasyon boyalarını ise sunmaya devam edeceğini duyurdu. Sb53 süblimasyon transfer boyaları mavi, kırmızı, sarı, siyah, açık mavi ve açık kırmızı renklerde gelen yüksek yoğunluklu, düşük buhar emisyonlu (VOC) boyalar olarak tanımlanıyor.

Yeni boyaların, selefleri Sb51 boyalarından yüzde 20 daha düşük maliyetli olduğunu söyleyen Mimaki Pazarlama Müdürü Mike Horsten, böylece müşterilerinin tasarruf sağlarken karlılıklarını arttırdığını belirtti. Yüksek yoğunluklu Sb53 boyalarının parlak renkler ürettiğini kaydeden Horsten, ışık haslığının ISO 105- B02 standardı kullanılarak test edildiğini açıkladı.

Boyaların düşük sedimantasyon hızının, baskı medyası üzerinde düzensiz renkler oluşmasını önlediğini açıklandı.Sb53 boyaları JV33, TS34, JV5, TS5 ve TPC serileri dahil geniş bir yelpazedeki Mimaki baskı makineleri ile uyumlu olduğu, ancak uyumlu baskı makinelerinde bir firmware güncellemesi yapılması gerektiği de ifade edildi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.