Carvalho iMaster ile Kaliteyi Yakaladı

iMaster serisi ile maliyet avantajı sağlayan Thies, Avrupa’da yaşanan krize rağmen satışlarına devam ediyor.

  20 Mart 2013 22:19 Çarşamba
Carvalho iMaster ile Kaliteyi Yakaladı

Thies Portekiz’in önemli havlu üreticilerinden Carvalho’nun boyahane tesisine 6 adet makine sattı. Avrupa’da yaşanan krizle ülkelerin alım gücünün yavaşlamasına rağmen Thies, satışlarını arttırmaya devam ediyor. Portekizli yüksek kaliteli havlu üreticilerinin başında yer alan Carvalho, Thies’den 6 iMaster ‘F’ boyama makinesi satın aldı. İlk makineyi teslim aldıktan sonra çalışma şekli ve kaliteli üretim sürecini gören Carvalho yöneticileri, 5 makine siparişi daha verdi.  Carvalho, mevcut boyahanesinin modernizasyonu programı kapsamında Thies’in yerel distribütörü olan Francisco Sampaio Lda aracılığıyla iMaster H2O’nun F modelini tedarik ediyor.

Firmanın alınan yeni makineler ile havlu uygulamalarında boyama kalitesinin yanında üretim miktarını da arttırması hedefleniyor. Thies makinesi ile yüzde 50 buhar tasarrufu sağladıklarını açıklayan Carvalho yetkilileri, aynı zamanda su tasarrufunda da yüzde 50 seviyelerine geldiğini belirtti. Yetkililer, Thies makineleri ile maliyet avantajı sağlandığı belirtilirken, yatırımın temel amacı olan kaliteli ürün ve enerji tüketiminin azalması konularında da başarıyı yakaladıklarını hatırlattı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Carvalho Müdürü Francisco Xavier, yeni alınan sitemle ilgili olarak daha fazla tasarruf yapmak istediklerinin altını çizerken; “Son teknolojik altyapı ile küresel rekabette önemli bir yerde durmak istiyoruz” dedi.

Şu anda mevcut boyahane de 20 yıllık makinelerin olduğunu ifade eden Xavier; “Yenilikçi Thies makineleri ile hem tasarruf hem de üretim avantajı sağlayacağız” dedi.   Firma yöneticilerinden birisi olan Joaquim Gomes ise, aylık üretimin 150 tondan 180 tona çıkacağını ifade ederken, başta pamuk olmak üzere çeşitli elyaf karışımlarından üretim yapılacağını duyurdu.  Toplamda 160 kişiyle hizmet veren Carvalho firması gerekirse çalışma saatlerini de arttırarak, kaliteyi ve üretim miktarını yükseltecek. 1925 yılında faaliyetine başlayan Carvalho’yu 4. nesil aile şirketi olarak yönetiliyor.

iMaster Yüksek Kaliteyi Garanti Ediyor

Yüksek elastin içerikleri azaltılmış uzama ile işleyen iMaster H20, pamuk, sentetik elyaf ve bunların karışımları gibi geniş ürün yelpazesinde üretim yapabiliyor, hem de kumaşların yüzey görüntüsü ve sağlamlığında yüksek kaliteyi sağlıyor. Thies, su tüketiminin azaltılmasına ve kimyasal, boyar madde ve enerji kullanımlarının azaltılmasına odaklanıyor. iMaster H20, pratikte geleneksel yöntemler kullanılarak hava teknolojisine ihtiyaç duymadan 1:4’ün altında flote ile boyama gerçekleştiriyor. Kumaşın ön ve son işlemlerinde kullanılan “akıllı fonksiyonlar” ile birleştirilmiş kompleks durulama sistemler, toplam su ve enerji tüketimini daha da düşürüyor.

Makinanın  F modeli ise özellikle havlu uygulamaları için geliştirilmiş bir yapıya sahip. Ağır havlu miktarını tartacak güçte üretilen F modelinde, 1.5kg/metrekare ağırlık kaldıran ve 2200mm çapında ağızlığı bulunan güçlü bir vinç yer alıyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.