Brückner’den Yeni Üretim Tesisi

Alman tekstil makineleri üreticisi Brückner, Tittmoning/Bavyera civarında yeni bir üretim tesisi inşa etmek üzere 40 Milyon Euro’luk yatırım gerçekleştirdi.

  21 Ekim 2016 09:00 Cuma
Brückner’den Yeni Üretim Tesisi

Tekstil terbiye makinelerinin uzman üreticilerinden Brückner, büyüyen müşteri taleplerini daha rahat karşılamak ve çalışmalarını daha geniş bir alanda sürdürmek üzere yeni üretim tesisi için arazi, binalar ve makinelere toplam 40 Milyon Euro’luk bir yatırım gerçekleştirdi. Eylül 2016 itibariyle inşasına başlanan yeni üretim tesisi şirket merkezinin de yer aldığı Tittmoning Bavyera Kasabası yakınlarında bulunuyor.

Üretim tesisi 1960’lardan bu yana Tittmoning Bavyera Kasabası’nda bulunan Brückner, yeni üretim tesisine ise 2017 yılı sonunda taşınmayı planlıyor. Mevcut tesisinde yaklaşık 180 çalışanıyla yüzde 95’i tüm dünyaya ihraç edilen yaklaşık 120 makine ve hat üretmektedir. Ayrıca 200 kişinin çalıştığı ve Suttgart yakınlarındaki  Leonberg şehrinde  yerleşik olan genel yönetim merkezinde ; Ar-ge ,Dizayn mühendisliği , pazarlama, satış , servis , yedek parça, malzeme yönetimi , IT insan kaynakalrı ve Finans yönetim bölümleri bulunmaktaır.    Brückner ;  2004 yılında , Leonberg şehrindeki donanım imalat bölümlerinide Tittmoning fabrikasına alarak , teknoloji merkezi kurulumu için geniş bir yer kazanmış ve  bu sayede Leonberg  merkezinde , müşterilerin test çalışmaları yapabileceği  ve yeni tekstil ürünlerinin geliştirildiği büyük bir teknoloji merkezi açan şirket, inovatif çalışmalarını bu merkezde sürdürmeye devam ediyor.

Yeni Tesiste Enerji Verimliliği ve Çevre Duyarlılığı Ön Planda

Tekstil makineleri ve fonksiyonlarına yönelik gereksinimlerin son yıllarda büyük ölçüde değişmesi ile birlikte tekstil makinelerinin üretim hatları da büyüdü ve gelişti. Bu noktada üretim tesisini büyütme kararı alan Brückner, yeni üretim tesisinde yaklaşık 180 çalışana 25 bin metrekarelik bir alan sunacak. Yeni tesiste çok daha büyük ve ağır bileşenler, hat parçaları üretebilecek olan Brückner, yeni üretim tesisinde enerji tasarrufu ve çevre duyarlılığına da büyük önem veriyor. Yeni binanın hem termal koruma sağlayan hem de gün ışığını içeri alan bir dış yüzeye sahip olması planlanıyor. Çatı üzerinde bulunan büyük bir fotovoltaik sistemle ekstra enerji tasarrufu sağlayacak olan bina, çevresindeki büyük yeşil alan ile de ekolojik çeşitlilik sağlayacak.

Yeni üretim tesisi yatırımı konusunda değerlendirmelerini paylaşan Brückner Yönetim Kurulu Başkanı Regina Brückner, “Yeni bina kararında, personelimiz ve onların birikimleri en önemli değerimiz olduğu için tüm çalışanlarımızla devam edebilmemiz oldukça önemliydi. Bu nedenle üretimimizi daha uzağa çıkarmamız hiçbir zaman mümkün değildi. Birçok değerli çalışanımızı kaybedecektik ve çalışanlarımızdan sorumlu olduğumuz için bu kaybı istemedik. ‘Made in Germany’ kalitemizden gurur duyuyoruz ve gelecek için buna güveniyoruz.” sözlerine yer verdi.

 

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.