Starlinger PET’e Yönelik Uzmanlığını Sergileyecek

Avusturyalı Starlinger&Co. GmbH, bu yılki K Fuarı’nda PET işleme ve rPET’in işlenmesine yönelik çözümlerini sunacak.

  25 Ekim 2016 09:00 Salı
Starlinger PET’e Yönelik Uzmanlığını Sergileyecek

Dokuma plastik ambalaj üretimi ve plastik geri dönüşüm alanında makine üretimi yapan Starlinger, bu yılki K Fuarı’nda PET işleme ve rPET’in işlenmesine yönelik çözümlerini tanıtacak.

PET, yeniden kullanım için yüksek kaliteli forma dönüştürülebilen tek plastik malzeme olarak öne çıkıyor. Bu gerçeği dikkate alan Avusturyalı Starlinger&Co. GmbH, bu yılki K’da PET işleme ve yenilikçi paketleme çözümlerinde rPET’in işlenmesine odaklanacak.

PET Şişeden Yüksek Performanslı Kumaşa

Starlinger’in Satış Direktörü Hermann Adrigan, Starlinger’in PET çözümleri hakkında şu açıklamaları paylaştı: “Son yirmi yılda Starlinger, PET ile ilgili oldukça fazla bilgiye ulaştı. Şimdi PET ve rPET’in dikkat çekici özelliklerine dayanarak yeni paketleme uygulamalarıyla birlikte bu bilgiden faydalanıyoruz.”

K 2013’teki yüzde yüz dokuma PET’ten yapılan sunumdan bu yana Starlinger, şirketin uzun yıllar içinde PET geri dönüşümünde edindiği deneyimle birlikte birlikte, tekstil paketleme için,  % 100 rPET parçaya kadar dokuma bant kumaş üretimi için özel teknoloji geliştirdi. rPET’in özellikleri işlenmemiş malzemenin özellikleriyle uyumlu olduğundan; rPET’den dokunan kumaş, yüksek sürtünme çarpanıyla birleştirilmiş yüksek kopma mukavemetine sahip. Son derece dirençli, yük ve ısı maruziyeti koşulları altında bile uzun süre boyunca şekil sabitliğini koruyan malzeme,  PET kumaşını çok çeşitli uygulamalar için tercih edilen malzeme haline getiriyor.

Alternatif tasarımlar için uygun olan PET kumaşı, gıda ürünleri ve tüketim mallarının paketlenmesi için de uygun. Bu nedenle Starlinger, K’da ilk kez, PET’den imal evcil hayvan gıda torbası da sergileyecek. Ayrıca Starlinger viscotec’ten viscoSTAR SSP reaktör ve viscoSHEET hattı da PET’e yönelik vurguyu devam ettiriyor. ViscoSTAR SSP reaktörle PET topakları veya parçaları temizlenerek besinle temasın olduğu uygulamalarda kullanıma uygun hale getirilirken, malzemenin iç viskozitesi de artırılıyor. ViscoSHEET hatlar ise üretim artığı, iskelet artığı veya kenar kırpmalardan elde edilen parçalardan % 100 rPEt oranında tabakalar üretebiliyor. viscoSTAR SSP reaktörle birlikte viscoSHEET hattının kalender ve sarıcı gibi münferit bileşenleri de K’da sergilenecek.

Her Amaca Uygun Bir Torba

Starlinger’in tarihinde bir dönüm noktası olan AD*STAR torbası da K 2016’da seçkin bir yere sahip olacak. 1995 yılında piyasaya sunulan çok yönlü bu ürün, yılda 7.5 milyondan fazla torbayla inşaat, kimya, tarım ve gıda ürünleri sanayilerine hizmet veriyor. Kaplanmış PP bant kumaştan yapılan bu torbalar güvenli ve çimento, alçıtaşı, kimyasallar ve un, pirinç, şeker gibi kuru malzemelerin paketlenmesinde çevre dostu bir araçtır. Dokuma torba üretimi ve plastik işleme alanlarındaki en son teknolojik gelişmeler, Ekim ayında Starlinger’in kendi tesislerinde düzenlenecek kurum içi sergide de görülebilecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster