ARTA Tekstil Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde

Yüksek kalitede mamul dokuma ve örme kumaşlar sunan ARTA Tekstil, 2022 yılına ait Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde, 117 basamak birden yükselerek 313. sırada yer aldı.

  15 Şubat 2024 08:45 Perşembe
ARTA Tekstil Büyük Sanayi Kuruluşu Listesinde

Sürdürülebilir üretim anlayışıyla dünyanın önde gelen hazır giyim üreticilerine yüksek kalitede mamul dokuma ve örme kumaş üreten ARTA Tekstil, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yapılan ve şirketlerin üretimden satışlarına göre sıralandığı 2022 yılına ait Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında listeye 313. sıradan girdi.

ARTA Tekstil ikinci İSO 500 olarak bilinen araştırmada 2017 yılından itibaren yer alıyor ve her yıl listede üst sıralara yükseliyor. İlk kez 2017 yılında ikinci İSO 500 listesinde 463. sırada yer alan ARTA Tekstil, 2020 yılında 430. sıradan listeye girdikten sonra 2022 yılı araştırmasında 117 basamak yükseliş göstererek 313. sıraya girdi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından sanayinin devler ligini ortaya koymak amacıyla 1960 yılından bu yana sürdürülen ve zaman içerisinde kapsamı genişleyerek artan İSO 500 araştırması Türkiye sanayisinin gücünü ortaya koyuyor. Üretimden satışların esas alındığı araştırmada firmaların kârlılığı, ihracatı ve çalışan sayısı gibi göstergelere de yer veriliyor. Boyama, baskı, kaplama, apre ve tam otomatik üretim kontrol sistemi ile ayda 4 milyon metre dokuma, 900 ton da örme kumaş üretimi yapan ARTA Tekstil’in, 2022 yılında 1.2 milyar liranın üzerinde üretimden satışları, 16 milyon doların üzerinde ihracatı ve 400’ü aşkın çalışanı bulunuyor.

Arif Nalbant: “Yatırımlarımızın Olumlu Sonucunu Alıyoruz”

ARTA Tekstil Kurucusu Arif Nalbant, 2022 listesindeki yükselişin yatırımların olumlu sonuç vermesiyle ilgili olduğunu belirterek, geçtiğimiz dönemde 10 milyon dolarlık üretim yatırımı yaptıklarını söyledi. Nalbant, “Güçlü ve esnek üretim altyapımız müşterilerimize güven veriyor. Konfeksiyon üreticilerine satış yapıyoruz, bu sektör iş birliği yapmak için güvenebileceği, istikrarlı tedarikçileri tercih ediyor. Sürekli İSO listesinde yer almamız markamızın güvenilirliğini artırıyor” dedi. Nalbant, üretim tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla Yozgat’ta güneş enerji santrali kurduklarını ve GES yatırımının tutarının 9 milyon dolar olduğunu kaydetti.

ARTA Tekstil Hakkında

1935 yılında Malatya’da bir dokuma tezgâhı ile başlayan ve 1959’da sanayileşerek büyüyen aile geleneğini 1988 yılındaki kuruluşundan beri dinamik ve yenilikçi olarak sürdüren ARTA Tekstil, ileri teknolojiye sahip makine hattı ve kontrol sistemleri ile yüksek kaliteli mamul dokuma ve örme kumaşların üreticisi ve ihracatçısı olarak sektörüne öncülük ediyor. Uluslararası kalite belgeleriyle üretimini tescilleyen; deneyimli profesyonelleri ve güvenilir, hızlı, özgün çalışmalarıyla dünyanın büyük hazır giyim üreticilerinin tedarikçisi olan ARTA Tekstil, çevreye ve doğaya saygılı, sürdürülebilir üretim anlayışıyla yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster