Kesinlikle Kişiye Özel

Hem geniş hem de dar kumaş dokumaya yönelik elektronik çözgü besleme sistemlerinin dünyada lideri sağlayıcısı Crealet, 20. yılını kutluyor. Yirmi yıl, dokumacıların özel ihtiyaçlarına uygun çözümler açısından dikkate değerdir.

  10 Ekim 2023 08:41 Salı
Kesinlikle Kişiye Özel

Crealet, yönetimin Willy Grob AG'den satın alınmasıyla kuruldu. Dokuma makinesi imalatçılarının kendi elektronik çözgü salma sistemlerini entegre etmeleri ve bunun sonucunda Willy Grob işinin bu bölümünün etkilenmesi nedeniyle doğru zamandı. O dönemde Willy Grob'da CEO ve Tasarım Müdürü olarak çalışan Walter Wirz ve Leo Kuster, özel özelleştirilmiş çözümlerle çözgü salma kontrollerine yönelik artan bir ihtiyacı tespit etti. İkili, Johann Georg Schmid ve Altmann Holding AG'nin desteğiyle bu fırsatı değerlendirdi ve adı 'yaratıcı çözgü salımı'na dayanan Crealet kuruldu.

KAST'ın Tarihi

Crealet, entegre çözgü salma özelliğine sahip dokuma makinelerinde genellikle imkânsız olan yüksek çözgü gerginliklerine ulaşmanın yanı sıra, farklı uygulamalara uygun evrensel bir kontrol sistemi sunmayı amaçladı. Böylece 2008 yılında UKAST tanıtıldı. Aynı zamanda, yüksek konumlardaki zemin ve çözgü leventleri için geniş dokumada ve ayrıca serbest duran çözgü levent koşum çerçevelerindeki çözgü leventlerinde kullanım için KAST 197'nin yerini aldı.

Bu, Crealet'in dokuma makineleri için müşteriye özel çözgü ipliği besleyici programını yeni bir katılımcı olarak sunduğu Münih'teki ITMA 2007'den bir yıl sonraydı. “Ayrıca dünya çapındaki müşterilerle iletişim kurmak için acente arama fırsatını da değerlendirdik. O zamanlar geniş çapta hayata geçirilmemiş bir hizmet fikrimiz konusunda onları ikna etmemiz gerekiyordu” dedi, Crealet'in sonraki CEO'su Walter Wirz. Genç şirketin teklifi dokumacıların ihtiyaçları kadar bireyseldi, örneğin teknik tekstiller alanındaki erken gelişmeler için.

Crealet, eski kontrol ünitelerinin yerini alacak veya şerit dokuma gibi yeni uygulamaların gereksinimlerini karşılayacak sistemler geliştirme konusunda itibar kazandı. Firmanın uzmanları, kumaş kenarlarında dalgalanmayı önlemek için kenar iplik besleyicileri ve karbon veya lastik kord kumaşlarının dokunması için besleyiciler gibi çok geniş çeşitlilikte çözümler tasarladı.

Daima Gelişmek

ITMA 2015'te Crealet'in kendine olan güveni ve gücü, yeni sloganı "Sizi Başarıya Taşıyoruz" ile vurgulandı. Sonraki yıllar özelleştirilmiş çözümlere odaklanmanın doğru olduğunu kanıtladı. Ancak tamamen kişiye özel, karmaşık ve bireysel olan bir sistemin değerini açıklamak bir zorluk olarak kaldı. Crealet'in felsefesi, kişisel tatminin çok uzun sürmemesi gerektiğidir. İyi dinleyiciler olan Crealet uzmanları müşterilerin neye ihtiyacı olduğunu çok iyi anlıyor. Örneğin, yüksek hassasiyet sunan ve tanımlanmış konumlara tork kaybı olmadan yaklaşıp bu konumları koruyan bir servo kontrole talep vardı. KAST ERGO'nun kontrolü ile dokumacıların mekanik kumaş alımından elektroniğe geçiş yapması mümkün oluyor.

Crealet yeniliği Bağlantılı Hareket Kontrolü ilk kez Barselona'daki ITMA 2019'da tanıtıldı ve çözgü gerilimi ölçümünde yeni bir çağın sinyalini verdi. Bu yenilikçi yük hücresi sensör sistemi, ayar noktasının kontrol ünitesinden girilebilmesi avantajını içerir ve çözgü gerginlik ayarlarının yüksek düzeyde tekrar üretilebilir olmasını sağlar. Crealet, yüksek düzeydeki hizmet ve desteğinin kendisini diğer sektör oyuncularından ayırdığına inanıyor. Müşteriler, çökme durumunda uzman mühendislerin anında profesyonel desteğine güvenebilirler. Yeni kontroller, uzaktan bakım aracı aracılığıyla çözgü salma sistemine doğrudan erişime izin verecek şekilde tasarlandı. Sahada bir uzmana ihtiyaç duymadan hızlı ve etkili destek garanti edilir; zamandan ve paradan kesin bir tasarruf sağlanır.

Gösteri Devam Ediyor

Hiçbir KAST çözümü hiçbir zaman tüm çözgü leventleri ve dokuma makinesi tipleri için ideal olmayacaktır. Crealet, çeşitli kontrollerden oluşan programıyla 'yeterince iyinin yeterli olmadığı' görüşünü benimsiyor. Aslında portföy, kontrol cihazlarının çok ötesine geçiyor ve sistemin tüm mekanik tasarımını içeriyor. Bir sistem ancak tüm bileşenler mükemmel şekilde koordine edildiğinde ideal olarak çalışabilir. Crealet, sinerji ve katma değer sağlayan iki temel iş ortaklığıyla kapsamlı danışmanlık ve çözümler için tek kaynak olarak gelişti. Şirket, COMSAT (kesit ve doğrudan çözgü makineleri ve cağlıklarda temel yetkinlik) ve AEI (çözgülü örme ve çözgü hazırlamada kalite güvence çözümleri üretiminde uzman) ile güçlerini birleştirdi. Anlaşmalar, müşterilere sunulan teknoloji uzmanlığını ve çeşitliliğini genişletti.

Crealet, atalarının öncü ruhuyla yaşayarak ve tekstil endüstrisinin yeni zorluklarıyla yüzleşerek tipik İsviçre kalite, güvenilirlik ve yenilikçi güç değerlerini desteklemektedir. Crealet'in Emeritus CEO'su olan Walter Wirz, "Müşterilerimiz memnun olana kadar asla memnun olmayız" dedi. Ortaklarıyla iş kurma riskini aldığına asla pişman olmadı. Arkadaşları, Crealet ürün ve hizmetlerinin başarısına ve şirketin elektronik çözgü besleme sistemleri üreticisi olarak dünya lideri konumuna rağmen, onun her zaman mütevazı kaldığını söylüyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.