Picanol Dokuma Makineleri Üretiminde Bir Atılım Gerçekleştirdi

Dokuma makinesi üreticisi Picanol, geçtiğimiz hafta Belçika'nın Ieper kentinde 400.000'nci dokuma makinesini üreterek yeni bir kilometre taşına ulaştı. Bu, şirketin Ieper'de başlayan zengin üretim geçmişinde yeni bir zirve noktasıdır.

  24 Ekim 2023 08:32 Salı
Picanol Dokuma Makineleri Üretiminde Bir Atılım Gerçekleştirdi

İlk Picanol dokuma makinesi, şirkete adını veren İspanyol mühendis Jaimé Picañol'un tasarımına dayanarak 1936 yılında üretildi. OmniPlus-i Connect hava jetli dokuma makinesi olan 400.000'nci dokuma makinesi, bu hafta Ieper'deki ana üssünden ayrılarak Hindistan’daki müşterisine doğru yola çıkıyor. "Dokuma makinelerinde küresel lider konumumuzu bir kez daha vurgulayan bu başarıdan ötürü son derece gururluyuz. Geçtiğimiz on yıllar boyunca sürekli olarak sınırlarımızı zorladık ve her zaman müşterilerimizle yakın iş birliği içinde çalıştık. Aynı zamanda yenilikçi, yüksek teknolojili dokuma makineleri tasarlamak ve üretmek olan ana çekirdek misyonumuza her zaman sadık kaldık. Bugüne kadar 400.000 dokuma makinesinin üretiminde kazanılan deneyim aynı zamanda dünya çapındaki müşterilerimize Picanol'un piyasadaki en iyi dokuma makinelerini ürettiğinin en iyi garantisidir. Bu nedenle, geçtiğimiz on yıllar boyunca bu kilometre taşı niteliğindeki başarıya katkıda bulunan tüm çalışanlarımıza da teşekkür etme zamanıdır. Picanol'un bugün dünya lideri olarak büyümesi tamamen onların bağlılıkları ve özverileri sayesindedir" diye açıklıyor, Dokuma Makineleri Başkan Yardımcısı Johan Verstraete.

Dokuma Makinesi Teknolojisinde Öncü

Ürün ve süreçlerin sürekli iyileştirilmesiyle birlikte yeniliğe sürekli odaklanma, Picanol'un yüksek kaliteli, yenilikçi dokuma makineleriyle pazarı her seferinde şaşırtma kapasitesini sağlamaya devam ediyor. Aslında Picanol, 1936 yılında ilk dokuma makinesini ürettiğinden bu yana 20'den fazla yeni nesil dokuma makinesini ve yakın zamanda yeni dijital platformu PicConnect'i pazara sundu. İçeride Sürdürülebilirlik, Verilere Dayalı, Akıllı Performans ve Sezgisel Kontrol, her yeni dokuma makinesinin geliştirilmesinde uygulanan temel ilkelerdir. Picanol, Haziran ayında Milano'da düzenlenen ITMA 2023'e başarıyla katıldı. Bu, diğer yeniliklerin yanı sıra yeni Ultimax rapiyerli dokuma makinesinin tanıtıldığı dünyanın en önemli, dört yılda bir düzenlenen tekstil makineleri fuarıdır.

Bugün Picanol, üretimi Ieper ve Suzhou'da (Çin) gerçekleştirilerek hem hava jetli hem de rapiyerli dokuma makinelerinde teknolojik liderdir. Ar-GE’ye olan sürekli bağlılık talebiyle   dokuma makinesi hızları büyük ölçüde gelişti. İlk (mekik) dokuma makinesi dakikada yaklaşık 140 atkı atma hızına ulaştı. Bugün, en yeni rapiyerli dokuma makinesi Ultimax, dakikada 800 atkıyı aşan endüstriyel hızlara ulaşabiliyor. OmniPlus-i Connect hava jetli dokuma makinesi, dokuma fabrikalarında dakikada 1.350 atkıya varan hızlarla öne çıkıyor ve bu da bu makineyi dünyadaki en hızlı hava jetli dokuma makinesi yapıyor.

Picanol'un dokuma makineleri, 100'den fazla ülkeye yayılmış yaklaşık 2.600 dokuma fabrikasında günlük olarak kullanılıyor. Bu yüksek teknolojili makinelerde çeşitli kumaşlar dokunmaktadır: giyim (örn. kot, gömlek kumaşı, spor giyim vb.), iç mekân tekstilleri (örn. yatak çarşafı, perde, havlu kumaş vb.) ve teknik kumaşlar (örn. hava yastıkları, paraşüt kumaşı, kanvas, araba lastiği şerit kumaşları vb.).

Picanol Hakkında

Picanol (www.picanol.be) 85 yılı aşkın bir süredir küresel tekstil endüstrisinde öncü bir rol oynamıştır ve şu anda dünyanın önde gelen dokuma makinesi üreticisidir. Picanol, hava jetli ve rapiyer (kancalı) teknolojisine dayalı yüksek teknolojili dokuma makineleri geliştirir, üretir ve satar. Picanol, PicConnect platformu aracılığıyla dokuma makineleri için yükseltme kitleri, yedek parçalar, eğitim, yedekleme hizmetleri ve ayrıca dijital hizmetler sunuyor. Picanol'un genel merkezi Ieper'de (Belçika) bulunmaktadır ve dünya çapında 1.200'den fazla çalışanı bulunmaktadır.

Picanol, Tessenderlo Grubu'nun (Euronext: TESB) bir iş birimi olan Picanol Grubu'nun bir parçasıdır. Tessenderlo Group, tarıma odaklanan, biyo-kalıntıları, makine, mekanik mühendisliği, elektronik, enerji ve su yönetimi için endüstriyel çözümlere değer veren küresel bir endüstriyel gruptur. Grubun stratejisinin merkezinde "Her Molekül Önemlidir" inancı yatmaktadır: Tessenderlo Grubu'nun yaptığı her şeyde ürünlerini ve süreçlerini daha da değerli kılmayı ve değer katmayı amaçlar. Tessenderlo Grubu hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.tessenderlo.com adresini ziyaret edin.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.