Dokumaya Esnek Çözüm; ONE

One, düz kumaşlardan teknik kumaşlara kadar birçok iplik çeşidinde başarılı bir dokuma performansı sergiliyor.

  18 Mart 2013 21:37 Pazartesi
Dokumaya Esnek Çözüm; ONE

İtalya merkezli SMIT Textile, her türlü dokuma kumaş için geliştirdiği ‘One’ 2012 yılında da ilgi çekmeyi sürdürüyor. 80 yıllık köklü geçmişiyle düz, standart, havlu ve teknik kumaşlar için dokuma tezgahları üreten SMIT Textile, pamuk, yün, ipek, keten ve diğer özel maddeler içeren ipliklerde çalışan teknolojiler geliştiriyor. Firmanan en kazançlı niş üretimleri arasında ise, özel malzemeler, cam elyafı, karbon elyafı, ABS kumaşları gibi yüksek teknoloji gerektiren kumaşlar için geliştirilen dokuma makinaları bulunuyor.

 

Dinamik kontrollü, esnek bant (ribbon) rapier dokuma tezgahlarının önemli üreticileri arasında yer alan firma, ‘ONE’ dokuma tezgahını, GS serisine dayalı teknik bir gelişim olarak lanse ediyor. Patentli sisteme sahip ONE, atkının etkili bir şekilde her zaman aynı pozisyonda kalmasını sağlıyor. Tek rapier ile çalışmasından dolayı enerjide de tasarruf sağlayan ONE’da bakım ve onarım süreçleri de hızlandırılmış. Bu dokuma tezgahında geleneksel rapierli sistemlerde işlenmesi mümkün olmayan iplik türleri kullanılabiliyor.

 

Kullanım kolaylığı ve yüksek performansı ile kısa sürede beğeni kazanan ONE,  tek bir rapier ile atkı besleme sistemini gerçekleştiriyor. Makina, ortadaki atkı veya örgüyü değiştirmek için kullanılan 2 rapier sayısını bire indirerek daha pratik hale getirilmiş. Mekanik donanımı farklılaşan ONE, elektronik ekipmanlarla birlikte yüksek kalite standartlarında üretimi garanti ediyor. Makina, ergonomic yapısı ve düşük enerji tüketim oranı ile de verimlilik sağlıyor. Moda, mobilya ve teknik uygulamalar için kumaşlar üretilmesini sağlayan ONE, farklı ve özel ipliklerle, farklı desenler yaratılmasında oldukça kullanışlı kabul ediliyor.

 

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster