Atlas, Nano Halı İle Atakta

Atlas Halı, yüksek üretim kapasitesi ve özgün tasarımlarının yanı sıra, yenilikçi ürün gamı nano halılar ile uluslararası alanda büyümeye devam ediyor.

  24 Mayıs 2016 09:00 Salı
Atlas, Nano Halı İle Atakta

49 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin en köklü halı markalarından biri olan Atlas Halı’nın yurt içi ve yurt dışı pazarlardaki başarı öyküsü hakkında yayın grubumuzun sorularını yanıtlayan Atlas Halı Genel Müdürü Dr. Meriç Bebitoğlu, halı sektöründe yaşanan yenilikler hakkında da bilgi verdi.

Atlas Halı olarak yenilikçi ve geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını belirten Genel Müdür Meriç Bebitoğlu, “Halı dünyasında trendi belirleyen, tasarımlarıyla dikkat çeken halılardan oluşan geniş bir ürün portföyüne; gelişmiş dokuma teknolojisi kullandığımız yüksek bir üretim kapasitesine sahibiz. Yüzde yüz Türk sermayeli, 49 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin en köklü halı markalarından biri olarak yenilikçi bir anlayışı taşıyoruz. Bu anlayışımızla sektörümüzde; değişimi yaratmak ve yönetmek, daima yarının fikirlerine ve hayallerine öncülük etmek vizyonumuzu oluşturuyor.” sözlerine yer verdi.

Koleksiyonlarında ışık etkisi ile kendi kendini temizleyebilen, leke barındırmayan, nano halılara yer verdiklerini belirten Bebitoğlu, aynı zamanda anti bakteriyel, anti mite, anti mantar, anti stres özellikleri de bulunan nano halıları 2013 yılının ilk çeyreğinde pazara sunduklarını ve aynı yıl içinde yüzde 350 büyüme kaydettiklerini söyledi.

Bebitoğlu, “Mevcut koleksiyonlarımıza yeni özellikler ve yeni desenler eklemenin yanı sıra inovatif ürün projelerimizle, 2016’da da halı sektöründeki öncülüğümüzü sürdüreceğiz.” dedi.

Atlas Halı’nın yurt içi ve yurt dışında sayısı 500’e ulaşan bayi ve satış noktaları ile dünya markası olma yolundaki faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Genel Müdür Meriç Bebitoğlu,  “Atlas Halı’yı başta Almanya, Hollanda, Yunanistan gibi ülkeler olmak üzere Avrupa ülkelerinde; Arnavutluk, Karadağ, Makedonya gibi Balkan ülkelerinde; Azerbaycan, Kazakistan ve Ortadoğu ülkelerinde tüketicilerle buluşturuyoruz.” sözlerine yer verdi.

“Uluslararası Pazarda Rekabet Etmiyor, Rekabet Yaratıyoruz”

“Geçmişi 2 bin 300 yıl öncesine dayanan bir kültürün bugününü temsil ediyoruz.” diyen Bebitoğlu, Türkiye’nin halı sektöründe önemli bir pazar gücüne sahip olduğunu hatırlatarak şunları söyledi; “Kuvvetli bir tabanı bulunan, halıcılığın adeta genlerine işlediği Türkiye halı sektörü; ülkemiz ekonomisi için çok önemli bir sektör olmakla beraber dünyada da önemli bir pazar gücüne sahip güçlü bir oyuncudur.  Her zaman söylerim, bir Japon için araba neyse bir Türk için halı da odur. Köklü, bilgi ve deneyim sahibi birçok değerli markadan oluşan Türkiye halı sektörünün, uluslararası pazarda avantajlı olduğu birçok yanı var. Sadece evrensel kriterlere uygun olarak daha iyi tasarlanmış katma değerli ürünler imal etmemiz, Ar-Ge’ye yatırım yapmamız ve uluslararası markalaşmanın tüm gereklerini yerine getirerek yurt dışı pazarlarına daha cesurca açılmamız gerekiyor. Çünkü biliyoruz ki, onlardan bir eksiğimiz yok hatta fazlamız var. Biz katma değerli inovatif ürün gruplarımızla uluslararası pazarda aslında rekabet etmiyor, rekabet yaratıyoruz.”

İnovatif halı grupları ile birçok alanda ödül kazanan Atlas Halı, nano halı ile 2015 yılında 4. Yenilikçi Markalar Zirvesi’nden ‘En Yenilikçi Marka’ ödülünü kazandı. Derun isimli halı tasarımları ile de Design Turkey 2014’te ‘En İyi Tasarım’  ödülünü almaya hak kazanan Atlas Halı, yine aynı yıl Gazi Üniversitesi Teknoloji Transferi Ofisi’nin (Gazi TTO) düzenlediği ‘Açık İnovasyon: Fırsatlar, Limitler, Farklı Bakış Açıları’ panelinde, nano halı inovatif ürün çalışmasıyla teşekkür plaketi aldı. Aldıkları ödül ve plaketlerin kendilerini motive eden itici bir güç olduğunu söyleyen Bebitoğlu, inovatif ve trend yaratan tasarımlara imza atmaya devam edeceklerini kaydetti.

Son olarak Türk Halı sektörü için önemli bir konumda olan Domotex Turkey Gaziantep Fuarı’nda sergileyecekleri ürün grupları hakkında da bilgiler veren Meriç Bebitoğlu, “Domotex Turkey Fuarı’nda; hepsi nano özelliği taşıyan mevcut koleksiyonlarımıza yeni desenler eklemenin yanı sıra trend yaratacak tasarımlardan oluşan beş yeni koleksiyon daha sunacağız. Sır, Ihlara, Zümrüt, Nar, Cilve, Sine serilerimiz ve yeni serilerimiz olan Mısra, Öykü, Rumeli, Rüya, Sarı Yaz olmak üzere, tüm koleksiyonlarımıza yıl içerisinde yeni koleksiyonlar da ekleyeceğiz.” sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.

FİRMANIN DİĞER HABERLERİ

Firmanın Tüm Haberlerini Göster