Tüm Süreç Zinciri için Sürdürülebilir Çözümler

Swiss Oerlikon Group'un Polimer İşleme Çözümleri bölümü, K 2022'de 'Feel the Flow.Keep Control' başlığı altında kendisini tanıtacak.

  15 Kasım 2022 08:38 Salı
Tüm Süreç Zinciri için Sürdürülebilir Çözümler

Plastik endüstrisinin önde gelen uluslararası ticaret fuarına, bu yıl 19-26 Ekim tarihleri arasında Almanya'nın Düsseldorf kentinde 200,000 civarında ziyaretçi bekleniyor. Oerlikon, plastik üretimi ve işlenmesine odaklanan geniş çeşitlilikte bir ürün ve hizmet yelpazesi sunacak. Modern polikondenzasyon ve ekstrüzyon sistemlerine dayalı ham madde hazırlama, en son geri dönüşüm teknolojileri, verimli sıcak yolluk sistemleri, yenilikçi kaplama çözümleri, filtrasyon uygulamaları için sürdürülebilir üretim süreçleri ve yüksek kaliteli dişli ölçüm pompaları gibi konulara odaklanan yenilikçi çözümler ve teknolojiler.

Günümüzde inovasyon, artık her zamankinden daha hızlı ve daha fazla üretmek değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir şekilde üretmek anlamına da geliyor. Plastik sektörü, son kullanıcıların ve politikacıların ürünlerine yüklediği talepler kadar sürdürülebilirlik konusundaki sorumluluğunun da bilincindedir. Buna bağlı olarak, sekiz gün sürecek olan K 2022 ticaret fuar günlerinin odak noktası,  CO2 emisyonlarının azaltılması, israfın önlenmesi, enerji verimliliği ve döngüsel ekonominin sürekli genişlemesi gibi konular olacak.

İklim Nötralizasyonu, Döngüsel Ekonomi ve Dijitalleşme – K 2022'nin Odak Konuları

Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri Bölümünün CEO'su ve Oerlikon Group'un CSO'su Georg Stausberg, “Teknoloji çözümlerimizi daha iyi bir dünyaya geçişi kolaylaştıran etmenler olarak görüyoruz” dedi. “Polimer işleme endüstrisinde, örneğin, kullanılan malzemelerin geri dönüşümünü yoğun bir şekilde eş zamanlı olarak genişletirken, ambalaj malzemeleri ve tekstiller için sürdürülebilir, kapalı döngüsel bir ekonomiye ulaşmamız gerekiyor. Mevcut teknolojilerimiz ve gelecekteki yeniliklerimizle, tüm süreç zinciri boyunca üreticileri kendi sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmaları için destekliyoruz.”

Teknoloji markaları ve yan kuruluşları ile Swiss Oerlikon Group, plastik endüstrisindeki sayısız uygulama ve aşamalar için bir çözüm sağlayıcıdır. Oerlikon, Düsseldorf'taki K 2022'de geniş bir yenilikçi ürün ve hizmet portföyünü sergileyecek.

Polikondenzasyon, Ekstrüzyon ve Pompalardan Sıcak Yolluk Sistemlerine kadar

Yüksek kaliteli eriyik, nihai ürün üzerinde doğrudan bir etkiye sahiptir. Yüksek seviye şişe, film ve elyaf polyesterin temelini oluşturur. Verimli, yüksek kaliteli Oerlikon Barmag Huitong Engineering Sürekli Polikondenzasyon Sistemleri, polimerler oluşturmak için farklı monomerlerin bir araya getirildiği bir kimyasal reaksiyon aracılığıyla homojen eriyik üretir. Kendi polikondensasyon sisteminize sahip olmanın faydaları: harici granül üreticilerine olan bağımlılığın azalması, kısa vadeli ham madde piyasası fiyat dalgalanmalarını dengelemek ve polimer kalitesi üzerinde doğrudan etki yapmaktır. Oerlikon polimer uzmanlarının K 2022'de ziyaretçilerle yüz yüze görüşmek istediği konular. Bunlar aynı zamanda yeni, sürdürülebilir malzemelerin işlenmesi için yeni uygulama olanaklarını da içeriyor.

Kararlı Üretim Süreçleri ve Daha Az Atık

"Bileşenler ve aletler için daha uzun hizmet ömürleri, plastik işleme imalatında verimliliği artırıyor. Ama aynı zamanda daha stabil süreçler ve dolayısıyla daha az atık sağlıyorlar” dedi Oerlikon Polimer İşleme Çözümleri bölümünde Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Müdürü André Wissenberg. “Ve tüm teknoloji markalarımız ve K 2022'de sunulan yenilikler, bunlara net bir şekilde odaklanıyor.”

Sayısız Sergi ve Sanal Deneyim

Oerlikon Barmag, K 2022 dolayısıyla, yüksek-dolumlu, yüksek-viskoziteli ve aşındırıcı ortamların transferi için eksantrik vidalı pompalar da dahil olmak üzere sergileri vitrine çıkaracak. Ayrıca, yapıştırıcılar ve silikonlar gibi yüksek-viskoziteli, aşınmaya-dayanıklı malzemelerin transferi için yeni bir pompa da ön plana çıkacak. Ziyaretçiler, sanal gerçeklik gözlüklerini kullanarak pompaların renkli dünyasına dalma şansına sahip olabilecekler.

Yenilikçi Akış Kontrol Ekipmanı

Sıcak yolluk uzmanı Oerlikon HRSflow, küçük atış ağırlıklarına göre hazırlanmış kapsamlı bir sıcak yolluk ürün yelpazesinin yanı sıra ince duvarlı enjeksiyon kalıplamada kullanım için yeni Xp nozul serisini sergileyecek. Her ikisi de plastik işlemede enerji ve malzeme tüketimini azaltmaya yardımcı olarak daha fazla sürdürülebilirlik eğilimini destekliyor. Oerlikon FLEXflow sıcak yolluk teknolojisi uygulamaları ve PCR malzemeleri ve biyopolimerler için özel olarak geliştirilmiş diğer progresif sıcak yolluk çözümleri de birçok ortak şirketin stantlarında sunulacak.

Plastik Bileşenler ve Aletler için Kaplama Çözümleri

Bir başka Oerlikon Surface Solutions Bölümü teknoloji markası da K 2022'ye katılacak ve Oerlikon Balzers, enjeksiyon kalıplama işlemi için yeni bir kaplama olan BALINIT MOLDENA'yı ve sıradışı aşınma ve korozyon direncine sahip dolgulu polimerlerin ekstrüzyonunu sunacak. Bu kaplama, enerji verimliliğini artırmak ve kaynak tüketimini azaltmak için yeni ve geri dönüştürülebilir plastiklerin işlenmesi için optimum çözümdür. Güncel bir uygulama, Oerlikon Balzers'ın ePD™ teknolojisini (Tasarım parçaları için gömülü PVD) kullanan tam elektrikli BMW iXe SUV'dur - plastik parçalar üzerinde yüksek-kaliteli, metalik-görünümlü yüzeyler için gelecek-odaklı, çevre-dostu bir kaplama işlemi akıllı işlevlerle. Burada Oerlikon Balzers, büyük-ölçekli plastik metalizasyon için tam-entegre, otomasyonlu çözüm olan INUBIA I (Entegre) hakkında da bilgi sağlayacak. INUBIA I 6 ve I 15, ePD™ tabanlı kaplamaların uygulanması için tam-otomasyonlu, kullanıcı-dostu sistemlerdir. Tamamı Oerlikon Balzers tarafından geliştirilen entegre sistemler, otomobil endüstrisinin talep ettiği yüksek-hacimli seri üretime izin veriyor.

Nonwoven Üretim Teknolojileri ve Sürdürülebilir Filtrasyon Uygulamaları

Oerlikon Nonwoven meltblown prosesi, geri dönüştürülmüş içerikli PLA ve TPU ürünleri de dahil olmak üzere klasik saf elastomer-bazlı ve biyo-bazlı ham maddelerden elde edilen nonwovenları üretmek için kullanılabilir. Oerlikon Nonwoven, hycuTEC hidro -şarj çözümüyle, %30'a varan eş zamanlı malzeme tasarrufu ile filtre verimliliğini %99,99'dan fazla artıran dokunmamış kumaşları şarj etmek için yeni teknolojisini de sunacak. hycuTEC, birçok uygulamada ek bir kurutma işleminin uygulanmasına izin verdiği için, önemli ölçüde daha düşük su ve enerji tüketimine imkân verir.

Plastiklerin Geri Dönüşümü için Son Teknoloji Sistemler

Oerlikon'un ortaklı iştiraki BBEngineering, uzun yıllardır geri dönüşüm konusu üzerine çalışmalar yapıyor ve bu da onu bu yıl Düsseldorf ticaret fuarındaki varlığının odak noktası haline getirdi. Ekstrüderlere, filtrelere ve karıştırıcılara ek olarak BBEngineering, yenilikçi, benzersiz PET LSP geri dönüşümü sağlayan komple bir sistem olan VacuFil®'i sunar. VacuFil®, sürekli-mükemmellikte rPET eriyik kalitesi için hassas büyük-ölçekli filtrelemeyi ve hedeflenen IV regülasyonunu bir araya getirir. Modüler sistem, çeşitli geri dönüşüm uygulamaları için kullanılabilir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.