Autefa Çözümleri İğneleme Süper Liginde Fark Yaratıyor

‘’Service 4.0 ile hizmet sözleşmeleri, 24/7 uzaktan erişim ve teknik asistan yoluyla kapsamlı destek sunuyoruz’’ dedi, Autefa Çözümleri Avusturya GmbH'nin CEO'su André Imhof.

  02 Ocak 2024 08:47 Salı
Autefa Çözümleri İğneleme Süper Liginde Fark Yaratıyor

Autefa Çözümleri’nin nonwoven kumaşlar üretimi için ideal iğneleme makineleri ve iğneli delme hatları sağladığı gerçeği evrensel olarak çok iyi bir şekilde anlaşılmıştır. Ancak bu iğneleme makineleri 17 m'ye kadar çalışma genişliğine sahip olduğunda ve ayrıca karton ve kağıt endüstrisi için son derece talepkâr kağıt imalatı keçeleri üretiminde kullanıldığında, daha ayrıntılı bir analize ihtiyaç var.

Kağıt İmalatı Keçe Üretim Hatları İçin Güncel Projeler

Kağıt imalatı keçelerinin üretimi, nonwoven kumaşlar endüstrisindeki en karmaşık süreçlerden biridir. En yüksek kalite standartlarını, kumaş en genişliği ve arzu edilen taban ağırlığına yönelik olağandışı gereksinimlerle birleştirir. Kağıt imalatı keçeleri, kağıt üretim sürecinin kurutma aşamasında kullanılır ve son ürünün yüzey kalitesinin belirlenmesinde çok önemli bir rol oynar. Diğer bir özellik ise neredeyse sonsuz uzunluklarda üretilebilmeleridir, bu da destek noktalarında iz oluşmasını önlemek için gereklidir. Kağıt imalatı keçe hatlarının tasarımı bu nedenle tekstil makine üreticileri için de büyük bir zorluktur.

Autefa Çözümleri Avusturya GmbH'nin CEO'su André Imhof şöyle açıklıyor; "En iyi CV değerini sunan çift kapalı devre sistemi hızı artırırken üretkenliği iyileştiriyor. Service 4.0 ile hizmet sözleşmeleri, 24/7 uzaktan erişim ve teknik asistan yoluyla kapsamlı destek sunuyoruz. Üstün yüzey kalitesi elde etmeye ve iğneli delme kumaşların kapasitesini ve kalitesini iyileştirmek için iPoint iğne simülasyon aracını kullanarak özelleştirilmiş iğne tahtası desenleri sunmaya kendimizi adadık.

Çıktı sırası kontrolümüz, ürün değişimleri sırasında tüm makine ayarlarının doğru sırada ve doğru zamanda yapılmasını sağlar. Bu, müşterilerimizin ürün değişimleri sırasındaki üretim atıklarını %70'e kadar azaltmalarını sağlar. Bu sadece sürdürülebilirliğe katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda kârlılığı da önemli ölçüde artırıyor. Müşterilerimiz o kadar emin ki, 2023 yılında Avrupa ve Asya'daki lokasyonlar için bitirme iğnesi makineleri de dâhil olmak üzere toplam iki adet eksiksiz kağıt imalatı keçeleme hattının üretimini bize emanet ettiler.

Ayrıca Avrupa'daki mevcut bir tesisi yeni Stylus NL 19 bitirme iğne tezgahıyla takımlandırabildiğimiz için de mutluyuz. Üreticilerin bu yatırımlarla hedefi sektördeki en modern, verimli ve sürdürülebilir kağıt imalatı keçe üretim tesislerini işletmektir; Autefa Çözümleri olarak kendimizi desteklemeye adadığımız hedefler.

Elyaftan Kağıt İmalatı Keçesine

Autefa'nın müşterileri, kağıt üreticilerinin keçelerine yönelik iğneli delme hatlarında, tanımlanmış gereksinimlerini en verimli şekilde karşılamak için elyaf hazırlamadan bitirme iğneli delmeye kadar şirketin uzmanlığına güveniyor. Hassas elyaf hazırlığının ardından Masterfelt taraklama makineleri devreye giriyor ve tek tek elyaflar üzerinde baskı yapmadan en yüksek elyaf harmanlama etkilerini garanti ediyor.

Topliner çapraz sericinin patentli Kapalı Döngü Sistemi ve WebMax ağ profili kontrol sistemi ile alt süreçlerin kombinasyonu, "gülümseme etkisi" olarak bilinen kenar alanlarında aşırı kumaş ağırlığını önler ve mükemmel kumaş homojenliği sağlar. Süreç izleme amacıyla hat boyunca birçok ölçüm noktaları dağıtılmıştır.

Bunu NL16 Stylus Variliptic ön iğne tezgahıyla ilk yapıştırma aşaması takip ediyor. Patentli Variliptic tahrik modülleri sayesinde NL16 Variliptic, iyileştirilmiş bir kumaş yüzeyi, daha yüksek üretim hızları, daha az bozulma, daha az çekme ve daha iyi bir homojenlik sunar. Son olarak hedeflenen yüzey kalitesini elde etmek için NL19 Bitirme İğne Tezgâhı Stylus'u kullanılır. Hepsi birlikte çalışma en genişliği, iğneli alanların sayısı ve yerleşimi, iğne desenleri, vuruş sıklığı, besleme tablaları ve kumaş gerdirme sistemleri açısından müşteri gereksinimlerine göre ayrı ayrı uyarlanan üst düzey üretim hatlarının çekirdeğini oluştururlar. Çıktıya göre entegre, tam otomatik kumaş üretimi, yapıştırma için hassas durdurmalar ve kumaş gerginlik kontrolü ile en son teknolojiyi temsil etmektedir.

Kağıt imalatı keçelerinin üretimi, özellikle tüm çalışma en genişliği boyunca iğneleme işleminde en yüksek hassasiyeti gerektirir. Autefa Çözümleri bunu, 17 metreye kadar çalışma genişliklerinde bile minimum titreşime izin veren üstün zekâ tasarım ürünü katı çelik germe teknolojileriyle başarıyor. 1.200 rpm'lik sürekli vuruş frekansı, belirtilen gereksinimleri karşılayan bir yüzey kalitesi sağlar.

Autefa Çözümleri Hakkında

Nonwoven hatları ve makinelerinin anahtar teslimi tedarikçisi olarak Autefa Çözümleri, iğneli delme hatları, aerodinamik ağ şekillendirme, termo-bağlama ve termal yapıştırma hatları sunmaktadır. Autefa Çözümleri, detaylara dikkatin önemli olduğu karmaşık görevler için bir çözüm sağlayıcısıdır ve tanınmış Autefa, Fehrer, F.O.R. ve Strahm Hi-Tech şirketlerinin teknolojilerini birleştirir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.