Itma, DiloGroup için Harika Bir Fuar Platformu

DiloGroup, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen ITMA 2023'te 750 m² yer alanına sahip bir stantta 36 çalışanın yardımıyla en son gelişmelerini sundu.

  03 Kasım 2023 08:30 Cuma
Itma, DiloGroup için Harika Bir Fuar Platformu

Daha da geliştirilen yoğun iğneleme yöntemi “MicroPunch”, tüm fuarın öne çıkan gösterimi oldu ve bu yepyeni Dilo teknolojisi hakkında daha fazla bilgi almak isteyen çok sayıda ziyaretçinin katılımına destek oldu. MicroPunch, uzun yıllar süren araştırma çalışmalarından sonra hijyen ve tıbbi keçelerin yanı sıra teknik keçeler pazarında da bir çığır açabilecek bir ağ oluşturma ve konsolidasyon sürecidir; artık nihayet hâkim su karıştırma teknolojisine bir alternatif bulunmuştur. Klasik iğneleme teknolojisine dayanan “MicroPunch”ın avantajları, üretim hattının tahrikinde büyük ölçüde azaltılmış enerji tüketimidir. Ayrıca ca. 15.000 litre/saat seviyesinde su tüketimi ve nonwoven kumaşların kurutulması için ısıtma gazı ihtiyacı da ortadan kaldırılabiliyor. Toplamda kurulu elektrik gücü ve gaz kapasitesinin yaklaşık %70 ila 80'i kadar tasarruf sağlanmakta ve böylece sürdürülebilir üretim sürecine yeni bir yaklaşım getirilmektedir. Ayrıca Dilo “MicroPunch” üretim hattının kurulumu için gereken alan, su karıştırma hattının gerektirdiği alanın yaklaşık yarısı kadardır. Diğer bir avantaj ise elyaf tüketiminin azalmasıdır. ca. 40 – 100 gr/m² bir alan ağırlığında hafif ağırlıkta nonwoven kumaşların üretimi için “MicroPunch” lehine, bir kilogram nonwoven kumaşlar için toplam maliyet azalması yaklaşık %25 ila %50'dir. Elbette bu hesaplamalar, mekanik Dilo iğneleme prensibini destekleyen mevcut yüksek elektrik gücü, gaz ve su maliyetlerini hesaba katıyor. Bu teknolojik ilerleme ancak üretim hattında çok yüksek sayıda iğne kullanılmasıyla mümkün olmuştur. Bu teknolojinin ekonomik kullanımı göz önünde bulundurularak, iğnelerin iğne panellerine yerleştirilmesi süresini büyük ölçüde azaltan "iğne modülü" adı verilen bir teknik oluşturuldu. 2,5 m genişliğindeki bir hatta toplam 1 milyondan fazla iğnenin yerleştirilmesi için çalışma süresi yalnızca birkaç saate indirilebilmektedir.

Çevresel ve Maliyet Etmenleri

“MicroPunch” ürünleri, aşınma karakteristiği ve yoğunluk bakımından su karışımlı ürünlere benzer; hacimleri ve elastiklikleri daha yüksektir, bu da yoğun şekilde iğnelenen malzemeyi tıbbi ve hijyen uygulamaları için çok çekici kılar. Ayrıca otomotiv parçaları veya giyim gibi bazı teknik uygulamalar da dikkate alınabilir. Hem ekonomik avantajlar hem de ekolojik sorunlar dikkate alındığında “MicroPunch” prosedürü genel olarak çığır açıcı olarak değerlendirilebilir.

ITMA fuarından önceki haftalar ve aylarda, başta araştırma ve geliştirme, satın alma, üretim ve montaj olmak üzere birçok departmandaki Dilo çalışanlarının bağlılığı, üretim hattını yüksek zaman baskısı altında inşa etmek ve 2 ½ hafta gibi mümkün olan en kısa sürede fuar alanına yeniden monte edip yeniden başlatmak için gerekliydi. Artık ilgili tarafların elyaf malzemelerini kullanarak tekstil ürünleri geliştirmeye başlaması için üretim hattı Eberbach'taki Teknoloji Merkezimizde yeniden kuruldu. Hafif ağırlıkta nonwoven kumaşların bu yeni bölümü, özellikle biyolojik olarak parçalanabilen elyaflar kullanıldığında “yeşil” bir alternatif olarak değerlendiriliyor. Çalışanların yüksek bağlılığı ve motivasyonu, aile sahipli bir şirket olan Johann Philipp Dilo ve kızları Rebecca ve Riccarda'nın yönetimi tarafından takdir edilmektedir ve üstlenilen işin büyük takdiri için vesile olmaktadır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.