Spoolex’ten, Nonwoven’a ‘Teknik’ Bakış

Spoolex, bünyesinde bulunan Calemard® ve Decoup+ markalarıyla IDEA’daki yerini aldı. 1145 numaralı standta sunumunu yapan firma, önemli iş bağlantıları geliştirdi

  22 Mayıs 2013 23:06 Çarşamba
Spoolex’ten, Nonwoven’a ‘Teknik’ Bakış

Fransız tekstil makinecileri arasında yer alan Spolex SAS, bünyesindeki 3 marka ile küresel pazara dönük üretim gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl önemli ciro rakamları elde eden grup, üretiminin yüzde 77’sini ihraç ederken, yüzde 23’ünü Fransız iç pazarına sunuyor. Calemard®, Decoup+ ve Roll Concept markalarına sahip olan Spoolex Group, Fransa’nın St. Elienni kentinde 3500 metrekarelik bir tesisinde üretimi sürdürüyor. Küresel alandaki tanıtımlarına önem veren firma, IDEA fuarındaki başarılı sunumuyla da ziyaretçilerden tam not aldı. Firma, ürünlerini 1145 numaralı standta ziyaretçilere tanıttı.

Grubun IDEA fuarına katıldığı en önemli markası olan Calemard®, sıralı/sırasız kesme ve geri sarma makineleri tasarımı ve üretiminde önemli bir departman olarak dikkat çekiyor. Yüksek teknik kesme ve geri sarma sistemlerinin kaliteli bir süreç içerisinde gerçekleştirilmesine dönük çözümler üreten firma, 1955 yılından bu yana sektörde yer alıyor. Teknik tekstiller ve nonwoven pazarında güçlü bir yere sahip olan marka, dünya genelinde 7500’ten fazla geri sarma ve kesme makinesi tedarik etti. Güçlü bir know-how’a sahip olan Calemard®, doğrudan veya kombine, sıcak, soğuk ve ultrasonik kesim teknolojilerinde uzman kabul ediliyor. Marka, geçtiğimiz yıllarda yeni nesil Softedger kesici ürününü piyasaya sundu. Geniş ve düz kenarlı yüksek kalitede kesim gerçekleştiren bu kesici uzun kullanım ömrüne sahip. Softedger, özellikle yüzde 100 PE, tafta ve saten ürünlerin kesimi için geliştirildi. Marka için, teknik tekstiller en önemli dönüştürme uygulama alanını oluştururken, bu segmentte geliştirilen makineler, filtrasyon kumaşları, konveyör kayışları, kauçuklanmış dokular, daldırma kumaşlar ve otomotiv sanayinde yoğun ilgi görüyor.

Pegase Makara Hattı İlgi Gördü

Calemard®, önemli tekstil ve nonwoven oyuncuları için kaliteli ve yüksek teknikte çözümler üreten dilme makinası (slitter) geri sarıcı (rewinder) üretiminde önde gelen bir tedarikçi konumunda bulunuyor. Makine alanında bütün dilme ihtiyaçlarını karşılayabilen firma, ikincil silindiri dar şerit içine veya 6 mm genişliğe kadar tüplere konvert edebiliyor. Kompakt dilme makinesinden 3.4 m çalışma genişliğine kadar geri saran makine, nonwovenların jumbo makaralarına, dar üretim yapmak için hattı makaraya sarıyor (spooling). Modüler tasarımı sayesinde firma, standart dilimli geri sarım makinesi (slitter-rewinders) veya isteğe göre uyarlama yapabiliyor. Entegre edilmiş veya ayrılmış çözücüler, materyallerine göre (soğuk, sıcak, kombine edilmiş veya ultrasonic) birçok dilimleme pratikleri ya da kontak teknolojiyi geri saran çözümler sunuyor.

Hassas nonwoven üretiminde tercih edilen teknolojiler arasında yer alan Calemard®’ın, Pegase makara hattı, fuarın en çok ilgi gören teknolojileri arasında yer aldı. Bu teknolojinin özellikle bebek bezi, ped, kadın bakım ürünleri üretiminde kullanmaya elverişli olduğu belirtiliyor. Yüksek oranda verimlilik sağlayan hat, aynı zamanda insan öğesini de ortadan kaldırarak, kusursuz üretimi garanti ediyor. Üretkenliği yüzde 28 oranında artıran makine, hassas ağ rehberliği, hızlı ve kusursuz şerit nakli, metal dedektör ve ergonomik yapıştırma ünitesi ile kaliteyi artırıyor.

30 Yıllık Birikim; Decoup+

Spoolex Grup şirketlerinin bir diğer üretim departmanı ise; Decoup+. Fuarda bu üretim grubunun da ürünlerini sergileyen firma, başarılı iş görüşmeleri sağladı. Tekstil sektörüne dönük ultrasonik kesme, kapama ve birleştirme çözümleri tasarlayan ve üreten Decoup+, geliştirdiği tüm ekipmanları tekstil ve nonwoven fabrikasyon süreçlerine kolaylıkla uygulayabiliyor. Son derece kompakt olan modüller, hali hazırda üretim sistemlerine kolaylıkla entegre edilerek üretim süreçlerinin kolaylaştırılmasına ve son ürün kalitesinin artmasına yardımcı oluyor. Decoup+ son operasyonlar için portatif aletlerden dokuma tezgahlarına, ramlarda veya çevrimdışı makinalara entegre edilebilir modüler yapıya sahip ekipmanlar geliştiriyor. IDEA’daki başarılı sunumun ardından tanıtım faaliyetlerine devam edecek olan Spoolex (Calemard®), 15 Mayıs’ta Rusya’da düzenlenecek olan EDANA Uluslararası Nonwoven Sempozyumu’na katılacak. Firma burada komple makara sürecinin optimizasyonu hakkında önemli bilgileri paylaşacak.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.