Schoeller Textil’e Monforts’dan Eco Uygulama

İsviçreli kumaş yenilikçisi Schoeller, Monforts Eco Uygulama ünitesinin kurulumuyla, koruyucu giysiler ve outdoor spor giyimi yeni bir üretim verimliliği seviyesine ulaştırdı.

  28 Kasım 2018 00:00 Çarşamba
Schoeller Textil’e Monforts’dan Eco Uygulama

Schoeller’in 150. Yıldönümü, şirketin yıllardır tekstil sektörüne getirdiği birçok yeniliğin göstergesi. Şirket, ilk elastik kayak giysilerinin 1960’ların başında piyasaya sürmüş, Kevlar'ın 1980'lerin başlarında motosiklet ceketlerine entegre edilmesinin ardından yirmi yıl önce ilk ısı düzenleyici kumaşlarını üretmişti.

Sevelen köyünde, Avusturya sınırına yakın, İsviçre Alpleri'nin doğal bir uzantısı olan Schoeller şirketi, şimdi birçoğu ödül almış ve seçkin yeni kumaş kaplamalarının geliştiricisidir. Bu ürünlerin çoğu, üçüncü taraf üreticiler için lisanslanmıştır. UV koruması için coldblack®; kızılötesini vücuttan uzak tutmak için energear ™; su, yağ ve kir tutmazlık için yararlı özellikleri, nem yönetimi için yüksek yıkama ve aşınma direnci için NanoSphere®; nem kontrolü için 3XDRY®, ve çevreye duyarlı en yeni Schoeller teknolojileri, ecorepel®ve ecodry bunlardan sadece bazıları. Uzun yıllar streç dokumalı kumaşlar alanında liderliğini sürdüren Schoeller, 2012 yılında örme İsviçreli üretici Eschler Group'un devralınması ile kumaş yelpazesini önemli ölçüde genişletiyor.

Dünya Çapında Standartlar

İsviçre'de üretim elbette çevre sorumluluğu ile birlikte geliyor - ülke, Çevresel Performans Endeksi'nde (EPI) dünya çapında bir numaralı sırada yer aldı ve sonuç olarak Schoeller, diğer Avrupa şirketlerinden daha yüksek standartlara ulaştı. Schoeller, bu bağlamda, 2001 yılında, bluesign® sertifikasını alan dünyanın ilk tekstil şirketi haline geldi.

Minimal Uygulama

Schoeller bitirme ve kaplama departmanından Michael Killisperger “Sıcak eritmeli laminasyondan önce tabakaları tek tek bitirmek mümkün değildir, böylece kumaşlar ve membran filmleri lamine edilmeden önce ayrı ayrı boyanır ve sonra stentere gitmeden önce Eco Aplikatör tarafından bir araya getirilir. Eco Aplikatör, minimum uygulama için tasarlanmıştır ve ünitenin girişindeki nemi ölçebiliriz ve sonra hem birinci hem de ikinci geçişin içinden geçebiliriz” diyerek tüm uygulama prosesini açıklıyor.

Şirket, son on yılda Schoeller tesisinde yeni teknolojiye yatırım yapan programının bir parçası olup, Uppolikalı Econyl® ipliklerinin (Aquafil SpA) tanıtımı gibi yeni ürün geliştirmeleri sağlamıştır. Yenilenebilir hammaddelere dayanan PFC'siz ecorepel® Bio teknolojisi, şirketin endüstri lideri membranları için yeni bileşenleri sağlamıştır.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.