Oerlikon Yapay Elyaf Portföyünü Genişletti

Oerlikon Group bünyesinde faaliyet gösteren Oerlikon Barmag ve Oerlikon Neumag markaları, ipliklerin verimli üretimi için özel uygulamalar geliştirdi.

  04 Aralık 2013 23:08 Çarşamba
Oerlikon Yapay Elyaf Portföyünü Genişletti

Oerlikon Neumag nonwoven portföyünü, önemli teknik uygulamaları ile birlikte 23-25 Ekim tarihleri arasında Şanghay Çin’de düzenlenen Since 2013 fuarıyla sundu. Bu yıl 15’si yapılan Since 2013 Şanghay uluslararası nonwoven fuarı, Çin Nonwoven endüstrisi için rehber niteliğindeydi. Büyüyen Çin teknik tekstil pazarını yakın takibe alan üreticiler fuara yoğun ilgi gösterdi. Her geçen dönem Asya pazarında daha aktif hale gelen firma, fuarda son teknoloji ürünleri ile Asyalı üreticilerin ilgisini çekmeyi başardı.

Çin Halk Cumhuriyeti tarafından üretilen elyaf miktarı son 4 yılda yüzde 60 oranında büyüyerek36.1 milyon tona ulaştı. Bu pay dünya pazarının yüzde 65’ini temsil ediyor. Oerlikon Group Çin’de gerçekleştirdiği yatırımlar sayesinde ülkedeki üretim kapasitesini genişletti.

Neumag ve Barmag’dan yeni çözümler

Piyasa daha ince ve daha verimli olan nonwoven ürünlere talep gösteriyor. Bu talebin karşılığında Oerlikon Neumag’de nonwoven ürün portföyünü genişleterek, üretim maliyetlerini önemli ölçüde düşüren daha verimli ürünler geliştirdi. Oerlikon Neumag Nonwoven Satış Direktörü Ed McNally, müşterilerin çıkarlarını göz önünde bulundurduklarını belirterek, “Bu geliştirmeler, nonwoven üreticilerinin taleplerine göre belirlenerek, yeni veya mevcut olan spunbond ürünlerinin piyasaya daha düşük maliyetle daha yüksek kalitelerde ulaşmasını sağlıyor” açıklamasını yaptı.

Oerlikon Barmag, tasarladığı Winoro ve Wintax makineleri sayesinde, güvenlik kıyafetleri, emniyet kemerleri, hava yastıkları, yelken, balık ağları, konveyör bantlar, hortumlar, halatlar gibi endüstriyel tekstil için özel çözümler sunuyor. Barmag’ın geliştirdiği bu modeller, endüstriyel iplik sistemleri için iplik kalitesi ve verimliliğin yanı sıra enerji tasarrufu sağlıyor.

Oerlikon Techtextil India'da

Oerlikon Barmag ve Oerlikon Neumag, 3-5 Ekim 2013 tarihlerinde Hindistan Mumbai’deki Techtextil fuarında endüstriyel iplik için geniş bir uygulama yelpazesi sundu. Endüstriyel tekstilin saf çeşitliliği, endüstriyel tekstil ve nonwoven için uluslararası ticaret fuarında vurgulandı. Oerlikon Yapay Elyaflar, çok özel uygulamalarla yenilikçi ipliklerin verimli üretimi için çözümler üreterek, yeni nonwoven üretim yöntemlerini sergiledi. Oerlikon da bu anlamda kendi çözümleri ile başta Hint piyasası olmak üzere, tüm küresel iplikçilere teknolojilerini sundu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.