Monforts ile Tekstil Çeşitliliğine Dolinschek Müdahalesi

Kârlı yeni niş pazarların belirlenmesi, lider bir örme, boyama ve terbiye uzmanı olan Almanya'nın Dolinschek şirketinin başarısı ve sürekli genişlemesinin merkezinde yer alıyor.

  04 Kasım 2022 08:37 Cuma
Monforts ile Tekstil Çeşitliliğine Dolinschek Müdahalesi

Kardeşi Erwin ile birlikte şirketi yöneten Theo Dolinschek, "Tekstilde giyimden çok daha fazlası var" diyor. ''Otomotiv bileşenleri, jeotekstiller ve duvar kaplamaları gibi birçok farklı teknik malzemeyi ve ayrıca davlumbazlar için kakmalar, kesilmeye karşı koruyucu kumaşlar ve hatta rüzgâr türbinlerinde insülasyon olarak kullanılan yün keçeler gibi daha sıra dışı uygulamalar için olanları da değerlendiriyoruz.’’

“Son zamanlarda çok geniş bir renk çeşitliliğinde kompresyon çorapları üretmeye başladık, çünkü herkes siyah, bej veya ten rengi olarak tercih etmiyor. Şu anda bizim için en önemli ürün alanları spor giyim, korse ve iç giyimin yanı sıra ortopedik ve medikal ürünler, iş kıyafetleri ve koruyucu giysiler ve buna ek olarak birçok diğer teknik uygulamadır. İleri odaklı düşünmeye devam etmek ve tekstil sektörünün tüm zenginliğine aşina olmak çok önemli.’’

Tarihi Konum

Dolinschek kardeşler, genişlemek için 2001 yılında işlerini Burladingen'deki eski Ambrosius Heim tekstil şirketinin tarihi yerine taşıdı. O zamanlar- babaları tarafından 1980 yılında boyamaya geçmeden önce tekstil toptancısı olarak kurulan şirkette- sadece 13 kişi çalışıyordu. Bir yıl içinde şirket sahada ek alan satın aldı.

Şimdi, teknoloji ve satıştan sorumlu Theo ve üretimden sorumlu Erwin ile şirket, yaklaşık 100 kişiyi istihdam ediyor ve 35.000 metrekarelik entegre bir tesiste faaliyet gösteriyor.

2005 yılında firma tarafından laminasyon departmanı kurulmuş ve 2012 yılından itibaren örme makinelerine yatırımı devam etmektedir.

Theo, "Dikey entegrasyona doğru ne kadar ileri gittiysek, o kadar çok kendi ürünlerimiz piyasada konumlandırıldı ve böylece kendimizi daha bağımsız hale getirebildik" dedi. “Gelişmeye devam ettik ve bugün 42 örgü makinesi, 36 boyama makinesi, üç ramöz çerçevesi ve daha birçok üretim ve işleme makinesi ile birçok alan için yüksek kaliteli kumaşlar üretebiliyoruz.”

Tescilli Teknoloji

Dolinschek ayrıca kendi tescilli TMG boyama makinelerini de geliştirmiştir ve bunlar eş zamanlı olarak dünyanın her yerindeki diğer birçok şirkete başarıyla satılmıştır. Hâlihazırda bu makinelerden Burladingen tesisinde 11'i çalışır durumda ve yaklaşık 45'i diğer şirketlerde kurulu.

Theo, “Tekstil kumaşlarını terbiye etmek için birçok genel teknik var ancak sürekli olarak başka yollar ve çözümlerin arayışında olmak gerekli” dedi. "Zaman, enerji ve diğer kaynaklardan tasarruf etmek için bunu her zaman yapıyoruz."

Bununla birlikte, terbiye teknolojisi için şirket Monforts'a güveniyor ve boyutsal olarak stabil örme kumaşların poliüretan veya akrilat ile kaplanmasını sağlayan, bıçak uygulamasında Montex®Coat kaplama ünitesine sahip yedi odacıklı Montex TwinAir ramöz serisini yükledi. Bir diğer benzersiz özellik ise sistem üzerinden teflon kaplı (yapışmaz) taşıma bandıdır.

Montex serisi ayrıca, piyasada mevcut olan en verimli kaynak kullanımına sahip işleme için entegre ısı geri kazanımı ve egzoz gazı arıtma ile ekipmanlandırılmıştır. Egzoz havası Monforts ısı geri kazanım sisteminden mevcut bir hava/su ısı geri kazanım sistemine ve ardından bir elektrostatik çökelticiye gider.

Son derece sezgisel Monforts Qualitex görselleştirme yazılımı, tüm makine fonksiyonlarının ve proses parametrelerinin kolayca değerlendirilmesini ve kontrol edilmesini- %100 tekrarlanabilir verilerle herhangi bir zamanda binlerce nesneye özel ayar ve formülasyonun uygulanmasını sağlar.

Theo, “Sistem hızlı bir şekilde kuruldu ve başarılı tasarıma sahip teknoloji kısa sürede devreye alındı” dedi. “Planlama aşamasından itibaren ve özellikle devreye alma sırasında Monforts ile çok iyi bir işbirliğinden keyif aldık. Ayrıca yeni şirket içi teknolojimizin başarılı bir şekilde entegrasyonu için yeni bir Erbatech açık en yıkama makinesini devreye aldık ve sürekli olarak personel eğitimi ve gelişimi ve ürünlerimizin iyileştirme süreçleriyle, ayrıca şu anda tüm süreçlerin stabilizasyonu ve korunması süreçlerine dâhiliz.”


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.