Mısır Özlü Çevreci Pantolon

Şirikçioğlu Tekstil, mısır bitkisinden elde edilen lifle dokunan kumaşlardan üretilmiş doğa dostu giysiler imal etme hazırlığında.

  14 Temmuz 2015 08:13 Salı
Mısır Özlü Çevreci Pantolon

Kaynakların hızla tükenmesiyle birlikte, geri dönüşümlü ürünleri tercih eden bilinçli tüketicilerin sayısı da hızla arttığı günümüzde, Kahramanmaraşlı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan Şirikçioğlu Tekstil, mısır bitkisinden elde edilen lifle dokunan kumaşlardan üretilmiş doğa dostu giysiler imal etme hazırlığında.

Şirket, bu üretim için Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki Sanayi Bölgesi’nde 50 dönümlük arsaya, 15 ve 50’şer milyon euroluk komplike iki yatırım gerçekleştiriyor. Modern teknolojiyle tesis edilen fabrikalarda çevre dostu ve özellikli iplik üretimi gerçekleştirilecek. Bu ipliklerle üretilecek kumaşlar, yakın bir gelecekte, teri çeken, ileri derecede rahatlık sağlayan çevreci pantolonlar olacak. Pantolonları, hepsi çevre dostu olan diğer tekstil ürünleri takip edecek. Tesiste, mısır çöpünden elde edilen sustans adlı özel bir elyafla dokunacak kumaşla yapılacak üretim için hazırlıklarını tamamlandı.

 


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.