Laroche’un Elyaf ve Nonwoven Çözümleri İlgi Gördü

Elyaf açma, nonwoven ve geri dönüşüm teknolojilerinin öne çıkan markası Laroche, ITMA ASYA’da Salon W3, Stand A05’te yeni teknolojilerini sergiledi.

  19 Mart 2013 22:33 Salı
Laroche’un Elyaf ve Nonwoven Çözümleri İlgi Gördü

İplikte geri dönüşüm teknolojileri ve nonwoven makinaları üreticisi Laroche, Fransız makinacılar içinde köklü bir geçmişe sahip. 1926 yılından bu yana makine üreten firma, katıldığı ITMA ASYA fuarında Salon W3 Stand A05’te ziyaretçilerinin beklentilerini karşılayan bir sunum gerçekleştirdi. Elyaf hazırlamadan giysi üretimine kadar bütün aşamalarda ortaya çıkan tekstil teleflerinin yeniden değerlendirilmesi için çözüm geliştiren Laroche, 20 yıldan uzun bir süredir havalı serme teknolojisiyle pazarda öne çıktı. Tekstil atıklarının geri dönüşüm sürecine sokulmasını sağlarken ciddi çevresel sorunların ve hammadde sıkıntılarına da yardımcı olan ucuz ve daha iyi teknolojiler üreten Laroche, her dönem yeni bir uygulama ve ürün tedarik etmeyi başardı.

Üretimini Fransa’da Cours La Ville’de sürdüren Laroche’nin fuarda tanıttığı JUMBO, kullanılmış giysi ve halı atıklarının geri dönüşümü sürecinde, parçalama işlemini gerçekleştirmek için geliştirildi. Laroche, 2012 yılının ilk yarısı boyunca birçok ülkede JUMBO satışını gerçekleştirdi. Firmanın tanıttığı diğer yeni makinası ise FLEXILOFT plus ise, hava serme teknolojilerinin son örneğini oluşturuyor. Laroche hava serme sistemi tüm elyaf (doğal, sentetik ve geri dönüşümlü) tiplerinde, karışımlı elyaflarda ve katı partiküllerde (köpük çipleri, plastikler ağaç çipleri) çalışabiliyor.

Fransız firmanın bir başka sunduğu ürün ise yüksek hızlı kenar düzgünleştirici açma makinası yeni MINITRIM HSP 400 oldu.  Laroche’nun ziyaretçilerine tanıttığı diğer yenilikler arasında şunlar yer aldı; yüksek hassasiyetli elyaf dozajlama ve harmanlama hatları, Keten, kenevir ve kenaf gibi bast elyafları için açma ve temizleme gerçekleştiren dekortikasyon hatları, selüloz ve geri dönüşümlü elyafların güç tutuşurluğu için yeni bir konsept.

1926 yılından bu yana elyaf geliştirme teknolojileri konusunda uzmanlaşan ve makine üretici konumundaki Fransız Laroche, açıcı ve serici hatlar, havalandırma hatları üretiminde yoğunlukla yer alıyor. Firmanın aktivitelerinin yüzde 40’ını geri dönüşüm teknolojileri oluştururken, yüzde 32’sini hava serme sistemi, yüzde 21’ini açma ve harmanlama, yüzde 7’sini ise diğer üretimler oluşturuyor. Üretiminin yüzde 85’ten fazlasını ihraç eden firmanın ana pazarları arasında Avrupa, ABD ve Meksika, Afrika, Ortadoğu, Uzak Asya ve Latin Amerika bulunuyor. Laroche; tekstil teleflerinin geri dönüşümü, elyaf açma, harmanlama ve dozajlama, havalı serme, vatkalar (iğneleme ve ısısal yapıştırma yöntemi ile), havalı serme keçeler, 3D nonwoven ürünler, saf lif işleme prosesleri (keten, kenevir, kenaf, Hindistan cevizi elyafları), tek kullanımlık ürünler için özel makinalar, yastık ve oyuncak için dolgu malzemeleri alanında anahtar teslim projeler için mühendislik hizmetleri de sunuyor.

Havalı Serme Tarağın Yerini Aldı

Pamuk fiyatlarındaki ani sıçramalar firmalar açısından tekstil teleflerinin tekrar değerlendirilmesini hayatı bir konu haline getirdi. Tekstil ve konfeksiyon teleflerinin tekrar değerlendirilmesini sağlayan komple hat üreten Laroche, böylece her türlü tekstil telefinden keçe yapılmasını sağlıyor. Firmanın havalı serme sisteminin yakaladığı başarı ile, geçmişte keçelerde tarak kullanan döşemeci ve yatak üreticileri, günümüzde havalı serme teknolojisine geçiş yaptı. Laroche, Cours-La Ville’deki tesisinde 2 bin metrekarelik Demo-Room’da 3 adet nonwoven hava sermeli hattı ile ürün geliştirmeye devam ediyor.

İplik, yatak, mobilya, otomotiv, akustik-termal izolasyon, jeotekstiller, filtreleme, temizlik-hijyen bezleri gibi birçok sektörü dönük makinalar üreten Laroche’nin Türkiye temsilciliğini Sarteks Tekstil sürdürüyor. Firmanın küresel pazarda 60 yerel acentası bulunuyor. Nisan ayında İstanbul’da düzenlenen ITM fuarına da katılan firma, ITMA ASYA CITME fuarından sonra Ağustos ayında Brezilya’da gerçekleştirilecek olan FEBRATEX 2012 fuarına, Eylül ayında Özbekistan’da düzenlenecek olan CAITME fuarında, Ekim’de Çin’de gerçekleştirilecek olan Cinte Techtextil China ve Aralık ayında Hindistan’da düzenlenecek olan INDIA ITME fuarlarında yer alacak.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.