İhracata Yeşil Pasaport Katkısı

İhracat yapan firmanın bir yetkilisine yeşil pasaport verilmesi için öngörülen yıllık 1 milyon dolar ihracat alt kriteri 500,000 dolara indirildi.

  26 Aralık 2019 15:06 Perşembe
İhracata Yeşil Pasaport Katkısı

Yurt dışına gitmekte zorluk çeken özellikle KOBİ statüsündeki ihracatçıların heyecanla beklediği müjdeli haber geldi. İhracatçı firmaların temsilcilerine tanınan yeşil pasaport hakkına ilişkin ihracat limitinin 1 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete\'de yayımlanan karara göre, son üç takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 500 bin doların üzerinde olan mal ihracatçısı firmaların temsilcileri yeşil pasaport sahibi olabilecek.

\r\n

Kullanım Süresi 4 Yıla Çıkarıldı

\r\n

İki yıl geçerliliğe sahip olan pasaportun süresi de 4 yıla çıkarıldı. Bu kararla birlikte, yıllık ortalama ihracatı 500 bin ile 10 milyon dolar arasında olan firmaların bir, 10 milyon dolar üzeriyle 25 milyon dolar arasında olan firmaların iki, 25 milyon dolar üzeriyle 50 milyon dolar arasında olan firmaların üç, 50 milyon dolar üzeriyle 100 milyon dolar arasındaki firmaların dört, 100 milyon dolar üzerinde olanların ise beş yetkilisine yeşil pasaport verilebilecek. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bugüne kadar 11 bin 952 ihracatçıya yeşil pasaport verildiğini açıklamıştı.

\r\n

10 Bin İhracatçıya İmkan Doğdu

\r\n

İhracat limitinin 1 milyon dolardan 500 bin dolara indirilmesi iş dünyasında memnuniyet yarattı. Düzenlemenin, yurt dışına gitmekte zorluk çeken özellikle KOBİ statüsündeki ihracatçıların daha etkin olmalarını sağlayacağı vurgulanarak, ihracatçıya güç katarak yeni ürünlerin yeni pazarlara ulaşmasına vesile olacağını ifade edildi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, kararda memnuniyet duyduklarını belirterek, \"Limitin 500 bin dolara inmesiyle yeşil pasaporta hak kazanan ihracatçı sayısı 11 bin 952\'den 22 bin 325’e yükseldi\" dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.