Dünya Nonwoven Pazarına Kansan Damgası

Dünya çapında üreticilere komple nonwoven hatları sunan Kansan, Çin ve Endonezya’daki yeni acenteleri ile birlikte yeni pazarlara açılacak.

  26 Ocak 2018 01:00 Cuma
Dünya Nonwoven Pazarına Kansan Damgası

Islak mendil makineleri, bu mendilleri paketleyen yatay paketleme makineleri ve kapak takma makineleri üretimi ile nonwoven sektörüne anahtar teslim komple çözümler sunan Kansan, dünya çapında elde ettiği yüksek satış rakamlarının ardından, yeni pazarlara yelken açıyor. Çin ve Endonezya’da kurulacak yeni acenteler ile nonwoven üretiminin dünyadaki tüm merkezlerinde yer almayı hedefleyen Kansan, geliştirdiği teknolojiler ile satışlarını arttırmayı sürdürüyor. Kansan’ın nonwoven makineleri üretiminde ulaştığı potansiyeli ve yeni pazar hedeflerini yayın grubumuz ile paylaşan Kansan Satış ve İş Geliştirme Müdürü E. Anıl Kırhallı, özel açıklamalara yer verdi.

Temelleri 1992’de atılan ve kağıt katlama makineleri üretimiyle başlayan yolculuğuna 1998 yılından itibaren ıslak mendil makineleri, cep mendil makineleri, ıslak mendil paketleme makineleri ve kapak takma makineleri üretimiyle devam eden Kansan Makine, tamamen otomatik ıslak mendil üretim hatları ve çözümleri sunuyor. Satış ve teknik servis hizmetleriyle dünya çapında müşteriler ile birlikte çalıştıklarını belirten Satış ve İş Geliştirme Müdürü E. Anıl Kırhallı, şu açıklamalara yer verdi; “Satış ve teknik servis bakımından dünyada Brezilya’dan ABD’ye, Singapur’dan Peru’ya, Finlandiya’dan Güney Afrika Cumhuriyeti’ne 50’nin üzerinde ülkede müşterimize hizmet vermekteyiz. Bu ülkelerin yerli üreticileri ve sanayi grupları ile çalışmalarımız olduğu gibi SCA, Johnson & Johnson, Reckitt Benckiser gibi sektörünün önemli kuruluşları ile doğrudan ya da dolaylı projeler ile işbirliklerimiz bulunuyor.”

Kansan olarak hem ıslak mendil makineleri hem de bu mendilleri paketleyen yatay paketleme makineleri ve kapak takma makineleri üretimi açısından anahtar teslim komple çözümler üretiminde dünyada tek firma konumunda olduklarını söyleyen Kırhallı, şöyle devam etti: “Islak mendil makineleri başlığı altındaki otomatik makineler dakikada 3600 ile 20000 yaprak arasında üretim kapasitesine sahip. Islak cep mendil makinelerinde bu kapasite dakikada 700 ile 2800 yaprak arasındadır. Paketleme makinesi grubunda ise dakikada 70 ile 120 paket arasında ürün verebilen seçeneklerimiz mevcut. Tam otomatik çift paketlemeli yüksek platform bir üretim hattında ise 190-200 paket/dakika kapasitesine ulaşabilmekteyiz. Son olarak 4 eksenli robot kullanan kapak takma makinelerimiz de dakikada 70 ile 120 kapak aplike edebilme kapasitesine sahip. Makinelerimiz ıslak mendil üreticilerinin her türlü farklı katlama, sıvı dozajlama, hijyen, kullanım kolaylığı ve kapasite beklentilerini karşılayan olgun, yani üzerlerinde tüm iyileştirme faaliyetlerinin tamamlandığı güvenilir üretim platformları olarak hizmet veriyor.”

Medikal ve Kişisel Bakımda Kullan-At Dönemi

Günümüzde nonwoven malzemelerin medikal ve kişisel bakım alanında kendini belirgin bir şekilde gösterdiğini ve kullan at malzemelerin giderek daha da yaygınlaşmaya başladığını hatırlatan Kırhallı, pazarın değişen bu taleplerini Ar-Ge çalışmaları ile yakalamaya çalıştıklarını kaydetti. Çok güçlü bir Ar-Ge altyapısı ve kadrosuna sahip olduklarını belirten Anıl Kırhallı, şöyle devam etti; “Ürettiğimiz her makine için ayrı bir Ar-Ge ekibimiz mevcut. Böylece detaylı bir şekilde çalışabiliyoruz. Dünyadaki tüm önemli fuar, konferans ve sempozyumları gerek satış ekibi gerek teknik ekip gerekse yönetim ekibi olarak takip ediyor ve mümkün oldukça hepsine katılmaya gayret ediyoruz ve orada dünyadaki son gelişmeleri ve haberleri takip ediyoruz. 50 ülkede mevcut müşterilerimizden aldığımız feedback ve dünyanın farklı bölgelerindeki farklı pazar trendlerine hakimliğimiz bize gelen tüm değişken talep ve isteklere müşterinin ihtiyacına hitap eden cevaplar verebiliyoruz. Makinelerimizin tüm konsept tasarımları kendi Ar-Ge ekibimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Özel komponentler, özel işlem gerektiren parçalar hariç bütün saç, boya, parça işleme, dik işlem, montaj, otomasyon işlemleri Kansan tarafından İzmir merkezli fabrikamızda yapılıyor.”

“Dünyada Adet ve Ciro Olarak En Çok Makine Satan Firma Kansan”

Son olarak satış rakamları ve 2018 yılı beklentilerine yönelik sorularımızı yanıtlayan Kırhallı, Kansan’ın dünyada adet ve ciro olarak en çok makine satan firma olduğunu vurguladı. Kırhallı, “Şu anda dünyada 700’ün üstünde makinemiz çalışmaktadır. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde Çin’de ve Türkiye’de faaliyet gösteren ve alt segmente hitap eden makine firmaları bulunmakta. ABD ve Avrupa’da ise üst segmente hitap eden firmalar mevcut. Kansan tüm bunların içinde en yüksek adette makine üreten ve en yüksek ciroyu yapan isim olma özelliğine sahip. Turnkey (komple anahtar teslim) üretim hattı verebilen tek firmayız ve bu hizmeti servisi 2008 yılından beri yapabiliyoruz. Bu anlamda Kansan sektörünün saygın örnek alınan ve rakiplerince taklit edilen en önemli oyuncusu konumundadır.” dedi.

“2017 bizim için ciro ve kârlılık açısından rekor yılıydı” diyerek sözlerini sürdüren Kırhallı, “Ciromuz yüzde 100 büyüme göstererek 2018 hedeflerimiz için çıtayı yükseltti. Tabii ki bu anlamda 2018 zorlu bir sene olacak fakat yine de başarılı, kapasiteli ve oturmuş uzman bir ekip olarak 2018 performansımızın da 2017’yi aratmayacağına ve hatta üstüne çıkacağına inanıyoruz. Çin ve Endonezya’daki yeni acenteliklerimizle birlikte yeni pazarlara açılacağımızı öngörüyoruz.” açıklamalarına yer verdi. Kansan Makine, tam otomatik ve komple hat çözümleri ve anahtar teslim projeleri ile dünya pazarlarında etkinliğini arttırmayı sürdürecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.