CAT13 Otomotiv Tekstillerinin Geleceğine Işık Tutacak

International Newsletters tarafından düzenlenen otomotiv tekstilleri konferansı CAT13, 14-15 Kasım 2013 tarihlerinde Atlanta’da gerçekleştirilecek.

  09 Nisan 2013 01:15 Salı
CAT13 Otomotiv Tekstillerinin Geleceğine Işık Tutacak

Küresel alanda birçok segmentte kullanılan taşıt tekstilleri (mobiltech), medikal tekstiller ile birlikte toplam teknik tekstil üretiminin önemli bir kısmını karşılıyor. Teknik tekstil pazarının yaklaşık yüzde 14’lük kısmını oluşturan taşıt tekstillerin de, 2010 yılı verilerine göre senelik 3.3 milyon ton tüketim gerçekleştiriliyor. Taşıt tekstillerinin bir alt grubu olarak belirtilen otomotiv tekstilleri de sektörün hızlı büyüyen alanlarının başında geliyor. Özellikle uluslararası alanda üretim yapan otomotiv devleri, estetik görünüşün yanında teknolojik ve fonksiyonel tasarımları ürünlerinde kullanıyor. Küresel pazarda da bu alanda yapılan etkinlikler ile firmaların fonksiyonel ve hafif ürünlerden oluşan bu segmenti tanıması sağlanıyor.

Otomotiv endüstrisinde faaliyet gösteren firmalar, sürekli kaliteyi arttıran ve daha ekonomik malzeme kullanım yolundaki arayışlarını sürdürüyor. Otomotivde kullanılan teknik tekstiller, dekorasyon, izolasyon, filtreleme yanı sıra araç konforu da sağlarken, firmaların beklentileri arasında yüksek mukavemet, uzun dayanma süresi, hafif ve estetik görünüm yer alıyor. Otomotivde teknik tekstilin kullanım alanları ise; tavan, güneşlik, iç tavan destek malzemesi, güneşten koruyucu dolgu maddesi, güneşlik kaplama malzemesi, karbüratör filtresi, batarya ayıracı, kayışlar, kapı pedleri, hava yastığı, emniyet kemeri bağlantı noktası kaplaması, emniyet kemeri kaplaması, bagaj kaplamaları, bagaj zemin kaplamaları, susturucu sargı, lastik destek malzemeleri, tavan iç astar kaplamaları, iskelet parçaları, cam fitil kaplamaları, kalıplanmış koltuk kaplanması, döşeme destekleri, yalıtım ve izolasyon malzemeleri, dekoratif kumaşlar, filtreler, kalıplanmış yakıt deposu, poliüretan kaplamalı destek, halılar, tafting halı desteği şeklinde sıralanıyor.

Newsletters Organizasyonu İle Üreticiler Bir Araya Geliyor

Teknik tekstiller, yüksek performanslı endüstri ürünleri gibi birçok alana yönelik etkinlikler gerçekleştiren International Newsletters, 14-15 Kasım 2013 tarihlerinde Georgia’nın başkenti Atlanta’da gerçekleşecek olan Otomotiv Tekstilleri Konferansı’nı (CAT13- Conference on Automotive Textiles) organize edecek. CAT13; dünya çapında tedarikçileri, son kullanıcıları ve sektörle ilgili tüm alanlardan üst düzey yöneticileri bir araya getirecek. İki gün sürecek konferansta dört oturumun yanı sıra, önemli iş bağlantıları (networking) ve dinleyici katılımı sağlamak için genişletilmiş workshop oturumlarına yer verilecek.

Dünya genelinde geniş bir katılımın beklendiği etkinlikte, teknik tekstiller için dünyanın en önemli pazarlarından olan otomotiv sanayinin geleceği ve otomotiv tekstil alanındaki son gelişmeler ele alınacak. CAT13’de, dünyanın birçok ülkesinden gelen sektör uzmanları, yapacakları sunumlarla otomotiv sektöründeki küreselleşmeyi ve büyümeyi aktaracak. Konferansın içeriğinde otomobilin iç parçaları başta olmak üzere; güvenlik yönleri, tekstil ve kompozitlerin çalışmasının yanı sıra akıllı kumaşlardaki hızlı gelişmeler de yer alacak.

Konferans Konuları Beşe Ayrıldı

Otomotiv sektörüne yönelik çalışmaların sunulacağı konferansta konuşma yapılacak kategoriler; pazara genel bakış, iç mekan tekstili, güvenlik, otomotiv tekstil bileşenleri ile kompozitler olarak beş gruba ayrılıyor. Konferansta öne çıkan konulardan birisi de tekstil kullanımında pazarlar ve eğilimler olarak açıklandı. Bu kapsamda; bölgeye ve son kullanıma göre küresel trendler, tekstilin çevre sorunları üzerindeki etkileri, yakıt ekonomisi, Asyalı üreticilerin yükselişi, finansal krizin etkileri, elektrikli araçların kullanımının artması, hammadde maliyetinin etkisi ve geri dönüşümlü malzemelerin kullanımı hususları ele alınacak.

İç mekan tekstilinin içeriğini ise özellikle koltuk, tavan, halı, yan paneller, gövde astarları/gömlekleri ve paspaslar (trunk liners and mats) gibi görsel veya estetik uygulamalar için nonwoven, örme ve dokuma kumaş gibi malzemeler oluşturuyor. Bu bölümde ayrıca, tekstil seçiminde geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik girişimlerinin etkisi de tartışılacak. Güvenlik grubu ise hava yastıkları, emniyet kemerleri, sensör teknolojisi için akıllı kumaşlar ve yangın geciktirici malzemelerdeki gelişmeleri içeriyor.

Otomotiv tekstil bileşenleri grubu kapsamında; kordonlar/takviyeler, hortumlar, sürücü emniyet kemerleri, astarlar, iç yüzeyler, döşeme, halı ve paspas desteği, ısı ve ses yalıtımı; kabin havası, yağ/yakıt, motor ve şanzıman/ transmisyon gibi alanlar için filtreler ele alınacak. Kompozitler ise Karbon elyaf takviyeli kompozitler için seri üretim teknolojileri; ağırlığı ve maliyeti azaltmak için doğal elyaf kompozitlerin kullanılması konularını içerecek.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.