EVTEKS Sektör Temsilcilerini Buluşturdu

Ev tekstilleri alanında Türkiye’nin en büyük fuarı EVTEKS, birçok yerli ve yabancı markayı ziyaretçilerle buluşturdu.

  16 Haziran 2012 00:03 Cumartesi
EVTEKS Sektör Temsilcilerini Buluşturdu

Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük ev tekstilleri fuarı EVTEKS, kapılarını 18. defa 16-20 Mayıs tarihleri arasında CNR Expo’da açtı. 160 bin metrekare alanda düzenlenen fuar, katılımcı ve ziyaretçi sayılarını artırırken, sipariş rekoruna da imza attı.  Bine yakın ev tekstil üreticisinin katıldığı fuar, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) desteği ile CNR Uluslararası Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen fuarı, 35 bini yabancı olmak üzere toplam 119 bin kişi ziyaret etti. Fuar, tül perde, brode, döşemelik kumaş, banyo ürünleri, yatak örtüleri, masa örtüleri, duvar kaplamaları, halı ve aksesuarlar ürün gruplarını kapsıyor.

Türk tekstil sektörünün 6.5 milyar Dolar olan ihracatının yüzde 45’ini ev tekstilleri oluşturuyor. 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar Dolar olan ev tekstilleri sektörü, küresel pazarda birçok pazarda önemli bir güce ulaştı. Sektörün ihracatının yüzde 50’sinin EVTEKS Fuarı ile sağlanan bağlantılarla gerçekleştirildiği belirtiliyor. Bine yakın firmanın 2000 civarındaki markası ile katıldığı fuarın önemli katılımcıları arasında; Enzo ve Gruppo Carillo, Verdi, Brillant, Soley, Özdilek, Taç, Vanelli, Sanko, Penelope, Othello, Pierre Cardin, Altınbaşak, Home Sweet Home ve Chakra yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, fuara olan ilgilinin her geçen yıl büyük artış kaydettiğini söyledi. Erem; “Metrekarede dünya ikincisi, katma değerde ise birinciyiz. EVTEKS’te alıcılar 1 milyar Dolardan fazla yeni sipariş verdi. Yarattığı ticari katma değer ile EVTEKS, dünyanın en önemli ihtisas fuarları arasında yer alıyor” dedi. Fuarda, yurtiçinden başta İstanbul olmak üzere Bursa, Denizli, Kayseri, Adana, İzmir, Ankara ve Diyarbakır’dan katılımcılar yeni ürünleriyle yer aldı. Yurtdışı katılımlarında ise İtalya, Fransa, İspanya, Almanya, Romanya, Belçika, Hindistan ve Amerika öne çıktı.

Ünlüler Harem Dairesi’ne İlgi Gösterdi

Fuarda farklı konseptlere sahip alanlar farklı tercihlere sahip alıcılara seslendi. Özellikle Harem Dairesi konsepti ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Fuarın ikinci günü Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve sektör temsilcilerini ağırlayan harem dairesi fuarın kapanış gününde Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı ağırladı. EVTEKS’in kültürümüzde olan bin bir çeşit deseni bir araya getirdiğini belirten Kadir Topbaş, “İstanbul’da böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yaparak, kent ekonomisine ve turizme ciddi bir katkıda bulunuyoruz. EVTEKS gibi büyük fuarlar ülkenin ekonomik ve rekabet gücünü artıracak” dedi.

Okunma : 2919


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.