EVTEKS Sektör Temsilcilerini Buluşturdu

Ev tekstilleri alanında Türkiye’nin en büyük fuarı EVTEKS, birçok yerli ve yabancı markayı ziyaretçilerle buluşturdu.

  16 Haziran 2012 00:03 Cumartesi
EVTEKS Sektör Temsilcilerini Buluşturdu


2013’ün Trendi ‘Değişim’

Her yıl konseptini yenileyen EVTEKS fuarında, 2013 sezon trendleri de EVTEKS Trend Alanı’nda sergilendi. NellyRodi tarafından hazırlanan 2013 ev tekstili trendinin ana konseptini “Değişim” oluşturdu. “Hassas Rüya, Egzotik Pazar, Zengin Grafik, Zarif Değişim, Deniz Enerjisi ve Orman Ateşi” bu değişimin temaları olarak ziyaretçilerle buluştu. Yerli ve yabancı ziyaretçiler Trend Alanı’na büyük ilgi gösterdi.

Bu yıl fuarda ilk kez oluşturulan ‘dizaynist’ bölümünde de Türkiye, Almanya, İtalya, Portekiz, İsveç, İngiltere, Fransa, ABD ve Hollanda'nın önde gelen tasarım ofisleri yer aldı. Bu özel bölümün, önümüzdeki yıllarda tasarım ve desen oluşturma konusunda İstanbul'u bir üs haline getirmesi hedefleniyor.

Fuarda, UTİB’in, merkezi Amsterdam'da bulunan Lobster Concepts yöneticisi Inkrit Berbee'ye, suit otel odası olarak tasarlattığı "Contract Trend Alanı” büyük ilgi gördü. Trend alanının gerçekleştirilmesine Hollandalı ünlü tasarımcı Inkrit Berbee'de katkı sağladı. Özellikle 2013 İlkbahar Yaz trendlerine yönelik hazırlanan Contract trend alanında; firmalardan gelen en yaratıcı Contract Tekstil kumaşları, bitmiş ürün numuneleri ve aksesuarları sergilendi. Alana toplamda 68 EVTEKS katılımcısı firma ürün gönderdi.

Tasarım Ödülü Alan Ürünler Sergilendi

UTİB tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nda dereceye giren tasarımlar EVTEKS fuarında ziyaretçilere tanıtıldı. Geleceğin tasarımcılarını ev tekstili sektörü ile buluşturmayı amaçlayan yarışmada, 223 başvurudan dereceye girmeye hak kazanan 27 tasarım EVTEKS fuarı için özel olarak üretildi. Dereceye girenler için ödül töreni ise the Seed’de gerçekleştirildi. Ödül törenine UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın yanı sıra TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, akademisyenler ve sektörün önemli isimleri katıldı.

Yarışmacıların eserlerinin de sergilendiği ödül töreninde her kategorinin birincileri 7 bin, ikincileri 4 bin, üçüncüleri 3’er bin lira ödül aldı. Tüm başvurular arasından seçilen en inovatif ürün ise 10 bin lira değerindeki ödülün sahibi oldu.

Derece alan yarışmacılar arasında Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonrasında uygun bulunacak bir kişi ise 2 yıl süreyle yurtdışında eğitim imkânı kazanacak. Dereceye giren çalışmalar, ödül sponsorlarından Orbis Vista tarafından tescillenirken, NedGraphics tarafından da 3 farklı tasarım programı içeren bir paket ile ödüllendirildi. Yarışma sponsorlarından MÜSİAD ise üç öğrenciye 1.000’er TL para ödülü verdi. Ayrıca NedGraphics ve UTİB, 2013 yılında Frankfurt’ta düzenlenen Heimtextil Fuarı’na birer tasarımcıyı götürecekler.

Okunma : 2926


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.