Cotton Inc. Trendlerini Belirledi

Amerikan pamukçularının küresel temsilcisi Cotton Inc. 2013-2014 Sonbahar Kış sezonu için 5 temaya sahip seni trendlerini tanıttı.

  15 Mayıs 2012 22:23 Salı
Cotton Inc. Trendlerini Belirledi

Enerji Patlaması; Tepki

90’ların hip-hop kültürü, sokak sanatı, müzik, moda ve sanat sahnesinin stilistik elementlerine yansımaları Tepki temasında yeniden işleniyor. Yeniliğin altın çağı olarak tanımlanan bu dönemde spontanite ve erişilebilirlik temel kavramlar olarak ele alınmış.İyimserliğin hakim olduğu bu dönemde yatarıcılık, hacim, ifade ve ses özgürlüğü diğer temel başlıkları oluşturuyor.

Renklerin enerji dolu ve arasıra ortaya çıkan arsızca ve küstahça gürültüsü ve arbedesi temanın dikkat çeken bir özelliğini oluşturuyor.  Yenilenmiş kırmızı, beyaz ve mavi hiperaktif sarı ve yeşil ile aynı anda var oluyor. Ateşli pembe ifade yoğun ve pişmanlık içermeyen modayı anımsamamıza yol açıyor. Temada ahşap ve abartılı çiçek aplikeler denimde öne çıkıyor. Üç iplikte tüvid benzeri görünümler sokak giyimine sofistike bir paraltı katıyor. Pamuk trikolarda ise retro-dijital ihlamlı desenler yoğun olarak kullanılacak.

 

Büyülü Bir Bakış; Hipnotik

Voodoo, karabüyü ve hipnozun karanlık uygulamalarından esinlenen Hipnotik teması, moda dünyasına bu fetiş eğilimleri tattırıyor. Akıl, benden ve ruh üstünde büyüleyici bir etkiye sahip olan karanlık ve metotlu bir renk hikayesine sahip olan bu temada renk katmanları karmaşık ve belirli bir yapıya bulunuyor. Her renk tonu pürüzsüz bir geçişe sahip. Kahveleşen morlar, patlıcan ve cezir ile yarı saydam gri arasındaki akış; hepsi parlak ışıldayan morda aydınlanıyor. Kumaşlarda ise yüzen iplikler erkek gömlekliklerinde optic efektler ortaya koyuyor. Naylon ile sarılmış gipe pamuk iplikler örgülerde de zırh efekti yaratıyor. Alt grup dimilerde ise kapinoteler zırh görünümü oluşturuyor.

 

Gamsız Bir Yaşam; Çingene

Cotton Inc.’in son teması Çingene başlığı taşıyor. Toplumun kıyısında yaşamın alışılmamış hikayesini yansıtan tema, kendi dünyalarında kabile yaşamlarını sürderen Çingelerin pişmanlık içermeyen bakış açısını yansıtıyor. Göçebe ruh ile doğanın yabani güzelliğinin coşkulu evliliği renk paletini şekillendiriyor. Yumuşak şeftali, turuncu ve açık yeşilin elektrik patlaması ile karışıyor. Hararetli bir şekilde kızaran parlak renkler seyahat tutkusunu ateşlerken zamansız yeşil ve toprak kahvesi bizi doğaya dönmemiz için baştan çıkarıyor. Temanın kumaşlarında çarpık çiçek desenler hafif pamuklularda kabarık etki oluşturuyor, pamuklu-yün çiçek kesmeler sıklıkla kullanılıyor ve pamuklu örgülerde teknik arka yüz kaba görünümü güzelleştiriyor.

Okunma : 2699


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.