Cotton Inc. Trendlerini Belirledi

Amerikan pamukçularının küresel temsilcisi Cotton Inc. 2013-2014 Sonbahar Kış sezonu için 5 temaya sahip seni trendlerini tanıttı.

  15 Mayıs 2012 22:23 Salı
Cotton Inc. Trendlerini Belirledi

Türk tekstil üreticilerinin en büyük pamuk tedarikçisi konumundaki Amerikan pamuk sektörü Türkiye pazarında trend belirleme etkinlikleriyle de adından söz ettiririyor. Ard arda 18 sezondur olduğu gibi, 100’e yakın Türk tekstil ve hazırgiyim endüstrisi ile alım ofislerinden üst düzey yönetici ve tasarımcıları 2013-2014 Sonbahar – Kış trendlerine hakim olacak renk, kumaş ve silüetlere ilk bakışlarını atmak için 30 Nisan günü bir araya geldi. Yeni sezon trendleri geçmiş ve nostaljiden esinlenirken en soğuk ve çetin kış gününü bile ısıtacak zenginlikte renk ve desenleri ortaya koydu. 2013-1014 Sonbahar Kış Trendlerini geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine Cotton Inc. Trend Analisti Rachel Crumbley yaparken, CCI Teknik Menejeri Recep Ekizçeleroğlu ona eşlik etti. Trend sunumundan sonra da izleyiciler örnek kumaşlar üzerinde incelemelerde bulunarak detaylı bilgi aldı.

Cotton Incorporated 2013-2014 Sonbahar Kış Sezonu için; Keşif (Discovery), Ham (Raw), Tepki (Rebound), Hipnotik (Hypnotic) ve Çingene (Drifter) adında 5 trend temasını tanıttı.

Bilinmeyene Yolculuk: Keşif

Keşif temasında, keşfetmenin yenilenen duygusundan yola çıkılmış. İnsanların mikrokozmik, toprak, hava ve su alemlerini inceleyen ve hepsini kuşatan keşif hissinine karşılık veriliyor. Önceden ulaşılmaz kabul edilen yerleri seyrederken, bu farklı katman ve platolardaki renler, canlılık, hayat formları ve manzaraların farkına varılıyor. Bu tema için seçilen renklerde ise aqua mavi ve yeşilin zorlayıcı gücü öne çıkıyor. Gizemli mavi menekşe tonları ve dolgun morların yanı sıra, merak hissini canlı tutan turuncu da renk skalasında bulunuyor.

Bu temada kaygan, sıvı finişler saten alt giyimlik kumaşlara dönüştürülüyor. Elektrik degrede boyalı iplikler yeni ve soyut kabile motiflerini güncelliyor. Metalik kaplamalar pamuk örgülerde dokuyu zenginleştiriyor.

 

Gösterişten Uzak Ama İddialı; Ham

Cotton Inc.’in ikinci teması Ham ise gösterişsiz, basit ve asil görünümden ilham alıyor. Bu tema, süsten uzak fakat kendinden emin bir şekilde varolduğu, herşeyin doğal halinde bulunduğu bir dünya tasavvuru üzerine inşa edilmiş. Bu temada hammaddeler, kumaşlar ve hatta insan bedeninin işlenmemiş ve çıplak hali tekrar ele alınıyor.

Temanın renk paletinde hemen göze çarpmayan, fakat içgüdüsel, güçlü ve hazırlıklı renkler, şık ve abartısız olarak yer alıyor. Soft Cloud, Pink Sand ve Blush hafif ve havai hissi korurken hardal ve Hide derinlik ve boyutsallık katıyor ve renk paletine daha pigmentli tonlar katıyor. Ham temasında, düzgünsüz pamuk iplikler dalgalanan kumuşak trikolara dönüşüyor. İnce pamuk krep kumaşlar kadın giyim kumaşlarına organic ve lüks hissi veriyor. Uçuşan delikli kumaşlarda pamuk-yün komibansyonları ve doğal desenler kışlık dokuları farklı gösteriyor.

Okunma : 2719


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.