Novozymes’ten Ağartma Prosesine Yenilikçi Çözümler

Novozymes düşük ısılarda bile etkili olan bir soğuk enzim ağartma ürününü piyasaya sürdü.

  09 Aralık 2015 09:10 Çarşamba
Novozymes’ten Ağartma Prosesine Yenilikçi Çözümler

Uluslararası biyoteknoloji firması Novozymes’in geliştirdiği DeniLite Cold sayesinde denim kumaşların ağartma prosesi, yüksek ısıya ihtiyaç duyulmadan, daha az enerji ve su sarf edebiliyor. Peroksidaz bazlı bir enzim ve su veya havadan ekstra oksijen almaya gereksinim duymayan DeniLite Cold, hızlı reaksiyon süreci sayesinde İşlemin yüzde 90’lık bölümü 10 dakika içinde tamamlanmasına imkan sağlıyor. DeniLite Cold’un sağladığı hassas ağartma koşulları sayesinde soğuk ağartma teknolojisi kumaşın dayanıklılığını arttırdığı gibi boya kombinasyonları sayesinde aynı kumaş üzerinde değişik tonlar elde edilmesini de olanak tanıyor.

Geri Boyama

Ayrıca yüksek miktarda boyar madde içeren kumaşlarda,  koyu yıkamalar yapıldığında ortaya çıkan geri boyama sorununun da önüne geçilmesini sağlayan DeniLite Cold, indigo boyar maddeyi  banyo içinde askıda tutmak için kullanılan dispersleme maddesinin kullanımını, azaltıyor. Rinse yıkama süresinin ve pasajlarının artırılması daha temiz bir yüzey olmasını sağlayan DeniLite Cold, suyun sertliğini de ayarlanmasına yardımcı oluyor. DeniLite Cold’un içerdiği nötral enzim sayesinde geri boyama problemi ortadan kalıyor.

Kırık ve Abraj

Islak işlemlerin başlangıcı olan haşıl sökme aşamasında oluşan kırık probleminin de azaltılmasına yardımcı olan DeniLite Cold, haşıl malzemesi ile kaplı olan denim kumaş sert bir tuşenin yumuşatılmasına yardımcı oluyor. Haşıl sökmenin homojen yapılmadığı durumlarda ortaya çıkan abraj sorunun da minimize edilmesine yardımcı olan DeniLite Cold,  ayrıca hipo, permanganat, resin gibi işlemlerin, uygulayan kişiler tarafından dikkatlice yapılmaması durumunda oluşacak olan renk dalgalanmalarının da azaltılmasına yardımcı oluyor





YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.