Epson'un Linehead Mürekkep Püskürtmeli Çok İşlevli Baskılı Yazıcıları Mükemmelliğiyle Tanındı

Epson'un WorkForce Enterprise serisi enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda öne çıkıyor.

  22 Şubat 2024 08:30 Perşembe
Epson'un Linehead Mürekkep Püskürtmeli Çok İşlevli Baskılı Yazıcıları Mükemmelliğiyle Tanındı

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724) ve Epson Sales Japan Corporation ("Epson" kollektif olarak), Epson'un WorkForce Enterprise LM-C6000, LM-C5000 ve LM-C4000 linehead mürekkep püskürtmeli çok işlevli baskılı yazıcılarının Japonya Enerji Tasarruf Merkezi tarafından düzenlenen 2023 mali yılı Enerji Verimliliği ve Tasarrufunda Mükemmeliyet Büyük Ödülü ödül programı kapsamında Doğal Kaynaklar ve Enerji Komisyonu (Ürün & İş Modeli Kategorisi) ödülünü kazandığını duyurmaktan mutluluk duyar.

Ödül Kategorisi: Doğal Kaynaklar ve Enerji Komisyonu Ödülü’nün Ürün & İş Modeli Kategorisinde, FY2023 Enerji Verimliliği ve Tasarrufunda Mükemmellik Büyük Ödülü.

Ödüllü Ürünler: WorkForce Enterprise LM-C6000, LM-C5000 ve LM-C4000 linehead mürekkep püskürtmeli çok işlevli baskılı yazıcılar (MFP'ler).

Ödülün Nedenleri

Dakikada 30-59 sayfa dakika başına sayfa (ppm) baskı hızına sahip çok işlevli baskılı ofis yazıcıları pazarın hacim alanındadır. Bu bölge geleneksel olarak öncelikle toneri kâğıda eritmek için ısı kullandığından çok önemli ölçüde elektrik tüketen lazer yazıcılar tarafından işgal edilmiştir. Buna karşılık, Epson'un linehead mürekkep püskürtmeli çok işlevli baskılı yazıcıları, mürekkebi püskürtmek için enerji tasarrufu sağlayan Heat-Free teknolojisini kullanır. Bu teknoloji, en son teknolojiye sahip yüksek hassasiyetli işleme teknolojisi kullanılarak üretilen PrecisionCore baskı kafalarıyla birlikte, baskılı yazıcıların yüksek hızda olağanüstü kalitede görüntüler sunmasına olanak tanır. Bu arada yeni devre ünitesi uyku modunda ve çalışma sırasında güç tüketimini azaltır. 60 ppm baskı yapan LM-C6000'in tipik elektrik tüketimi (TEC) değeri 0,25 kWh'dir; bu, önceki model’e göre %39 daha düşük ve %437 daha düşük enerji tasarrufu standardı sağlar. Yeni MFP'ler aynı zamanda daha kompakt bir tasarıma sahip olup, daha yüksek nozül yoğunluğuna ve optimize edilmiş kağıt hattına sahip yeni linehead’ler sayesinde önceki model’e göre %35 daha az bir çevresel ayak izine sahiptir.

Baskı Çözümleri Operasyonları Bölümü Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yoichi Yamada, "Bir yandan müşterilerimize daha büyük kolaylıklar sağlarken, bir yandan da ofislerin çevresel etkilerini azaltan baskı mürekkebi yenilikleri aracılığıyla sürekli olarak sosyal sürdürülebilirliğe katkıda bulunmaya çalıştık. Bu ödül, 2018'de Genel Direktör Ödülü'nü kazanan LX serisi ürünlerdeki ilerlemede son derece ilham verici. Zamanın gereksinimlerini karşılayan çeşitli yenilikçi ürünler ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz."

-Ürün Özellikleri

Enerji Tasarruflu Düşük Güç Tasarımı

Yalnızca baskı sürecinde ısı kullanmayan mürekkep püskürtmeli baskılı yazıcılarda mümkün olan düşük güç tüketimli tasarım sayesinde LM-C6000, 190W kadar az elektrik tüketirken 60 ppm üretim çıktısı sunar. Epson, maksimum güç tüketimini düşük tutarak, güç kullanılabilirliğinin sınırlı olabileceği bir felaket durumunda bile yazıcıların kullanılabilmesini sağlamıştır.

-Kaynak Tasarrufu

Yüksek kapasiteli Mürekkep Kartuşları ve az sayıda sınırlı Ömürlü Parça

Bu yazıcılar, yaklaşık 30.000 renkli sayfa ve 50.000 monokrom sayfa yazdırmaya yetecek kadar mürekkep içeren mürekkep kartuşlarıyla ekipmanlandırılmıştır. Mürekkebin uzun süre dayanması ve dolayısıyla performans kopuşlarının azalmasına ek olarak, atılması gereken sarf malzemesi oranı da azalır. Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, değiştirilmesi gereken az sayıda sınırlı ömürlü parçadan oluşan basit bir yapıya sahiptir. Bu, bakım sıklığını ve kullanılan kaynak miktarını azaltır.

-Yerden Kazandıran

Daha fazla yerleşim ve kurulum esnekliği için kompakt tasarım

Yazıcıların iç yapısında önemli değişiklikler yapılarak daha kompakt bir tasarım elde edildi. 555 mm genişlik ve 620 mm derinlik ile çevresel ayak izi önceki model LX-6050MF'den yaklaşık %35 daha küçüktür. Ayrıca bir kağıt sıkışması meydana geldiğinde, sağ yandaki kapağın açılıp kapatılmasıyla da sorun çözülebilir. Sol kenar erişim gerektirmediğinden, yazıcılar duvara yaslanacak şekilde yerleştirilebilir ve böylece daha fazla kurulum esnekliği sağlanır.

Epson Hakkında

Epson, verimli, kompakt ve hassas inovasyon felsefesiyle yaşamları zenginleştiren ve daha iyi bir dünya yaratılmasına yardımcı olan küresel bir teknoloji lideridir. Şirket, ev ve ofis baskısında, ticari ve endüstriyel baskıda, üretimde, görsellikte ve yaşam tarzında yenilikler yoluyla toplumsal sorunları çözmeye odaklanmıştır. Epson'un hedefi, 2050 yılına kadar karbon negatif hale gelmek ve petrol ve metal gibi tükenebilir yer altı kaynaklarının kullanımını ortadan kaldırmaktır. Japonya merkezli Seiko Epson Corporation liderliğindeki dünya çapındaki Epson Grubu, yıllık 1 trilyon JPY'den fazla satış gerçekleştirmektedir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.