Mayer & Cie Yeni Örme Makineleriyle ITMA 2015’te

Dünyanın önde gelen örgü makine üreticilerinden Mayer&Cie, ITMA 2015’te yeni geliştirdiği makineleri ve sürdürülebilir çözümlerini tanıtacak

  19 Kasım 2015 08:08 Perşembe
Mayer & Cie Yeni Örme Makineleriyle ITMA 2015’te

Dünyanın önde gelen yuvarlak örme makineleri üreticisi Mayer & Cie, ITMA 2015’de en yeni interlok, ringel, süprem ve elektronik jakarlı kapitone makinelerini sergileyecek. Sergileyeceği makinelerin hepsinde iğne yağı tüketimi minimuma indiren Mayer & Cie, aynı zamanda hem eğirip hem örme yapabilen eğirme-örme makinesini de ziyaretçilere tanıtacak. ITMA’daki standında eğirme-örme makinesi de dahil olmak üzere toplamda beş makine sergileyecek olan Mayer & Cie, ürettiği makinelerin sağladığı artan verimlilik, gelişmiş süreç güvenilirliği ve kalitesini öne çıkaracak.

Mayer & Cie tarafından geliştirilen, genel olarak ince faynı ifade eden, test edilmiş ve onaylanmış teknolojiyi kullanan elastomer kaplama için bir süprem makinesini ilk defa tanıtacak. Özel tasarımı sayesinde iğne ve mekik enerji tüketimini azaltan makine, ringele de uygulanabiliyor. Relanit serisinden olan bu makine, kusursuz bir iplik besleme için geliştirilmiş mekiği ile şerit desenler, dokunmatik bir ekran üzerinden hızlı ve basit bir şekilde programlanabiliyor.

D4-2.2 II

Mayer & Cie’nin tanıtacağı diğer bir makine olan yüksek performanslı D4-2.2 II HPI interlok makinesi inç başına 4.4 sistemleriyle, günde 400 kilograma kadar kumaş üretebiliyor. Pamuk gibi elyaflı ipliklerin işlenmesinde kullanılabilen D4-2.2 II’nin yanı sıra çift plaka örme çift yüz kumaşlar için geliştirdiği yeni makinesini de ziyaretçilerin ilgisine sunacak.  Sergilenecek olan model, tüm desenler için maksimum esneklik göstermesinin yanı sıra inç başına 1.6 sisteme sahip.

Spinitsystems

Mayer & Cie, tek makineyle eğirme ve örme sistemi olan Spinitsystems ile eğirme ve yuvarlak örgü işlemlerini bir araya getiriyor. Bu makine sayesinde örgü giysilerin iplikten değil, iplikhanenin fitillemesinden üretilmesine olanak sağlayan Mayer & Cie, bu sayede üretim prosesini, ring eğirme, temizleme ve geri sarıma artık ihtiyaç duyulmadığı için önemli ölçüde kısaltıyor. Ayrıca, boyutları açısından konvansiyonel örgü makinelerine benzer olan eğirme-örgü makinelerinin kullanımı, daha az karbon dioksit ve daha az atık üretirken, yer ve enerjiden de tasarruf sağlıyor. Çok çeşitli kısa kesimli ve ştapel elyafları işleyebilen Spinitsystems, yüzde 100 penye pamuk veya diğer doğal ve yapay elyaf gibi en saf hallerinde hammaddeler de kullanılabiliyor.

Sürdürülebilir Sistemler

Bu yılki ITMA’nın sürdürülebilirlik temasına paralel olarak Mayer & Cie sergilenecek ve tanıtılacak bütün makineler iğne yağı geri dönüşüm sistemi SensoBlueRS ile donatıldı. Bu sayede makinelerin, 20 saatlik bir iş gününde günlük olarak 2,5-3 litre arasında yağ tüketen konvansiyonel sistemlerle çalışan örme makinelerinin, ciddi oranda daha az taze iğne yağı gereksinimi azaltıldı. Mayer & Cie. tarafından geliştirilen, patent başvurusu yapılmış geri dönüşüm işlemi, söz konusu örgü makinesi tarafından zaten kullanılmış olan iğne yağının temizlenmesi ve tekrar kullanımına dayanıyor. Kullanılmış yağ, makine içerisinde bulunan bir filtre ünitesinde kirli parçacıklardan temizleniyor ve ardından tekrar makinenin yağ devresine iletiliyor. Sonuç olarak da çok daha az taze yağa ihtiyaç duyuluyor. Geri dönüşüm sistemi ile yağ tüketimi, makineye bağlı olarak yüzde 30’a kadar azaltılabiliyor.

İğne yağının daima gereken yere gittiğinden emin olmak için Mayer & Cie, SensoBlue sistemini kullanarak, böylelikle doğru yerlerin yağlanmasını ve yağın atılmamasını sağlıyor. Bu durum örücü için de makine kullanımını daha kolay hale getiriyor.

ITMA’yı Sabırsızlıkla Bekliyoruz

Mayer & Cie. Yönetim Direktörü Benjamin Mayer, fuar hakkında; “ITMA, tekstil endüstrisindeki her firma için öne çıkan bir takvim. Müşterilerimize, potansiyel müşteri ve ziyaretçilere makine ve geliştirmelerimizi sunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Ve tabii ki, bu sonbaharda Milano’da tanıtımda olacak diğer tüm inovasyon, fikir ve yeni özelliklerle de ilgileniyoruz” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.