Kiian’dan Çevre ve İnsan Sağlığına Duyarlı Mürekkep

İnsan sağlığına ve çevreye plastisol gibi zararlı olmayan, ama plastisol özelliklerini taşıyan Free tekstil mürekkebi tanıtıldı

  17 Aralık 2014 09:28 Çarşamba
Kiian’dan Çevre ve İnsan Sağlığına Duyarlı Mürekkep

Son dönemde yapılan araştırmalar sonucunda tekstilde kullanılan plastisol boyaların, özellikle bebeklerde ve küçük yaştaki çocuklarda, hormonal büyümeyi ve cinsel gelişimi olumsuz etkilediğinin ortaya çıkması ile beraber bu tip boyaların kullanımına birçok ülkede sınırlamalar getirildi. Doğaya karışma süresinin uzunluğu sebebiyle de çevre sağlığı açısından da büyük bir tehlike oluşturan plastisol boyaların yerine kullanılabilecek yeni bir tekstil mürekkebi geliştirildi.

Kiian Technologies tarafından geliştirilen ve tüm tekstil malzemelerinde kullanılabilen, Free tekstil mürekkebi, PVC veya ftalat olmadan, kolay uygulanabilirlik, performans ve plastisol mürekkeplerinin yüksek verimlilik özelliklerini bünyesinde barındırıyor. Yumuşak ve düzgün bir dokunuş sağlayan Free, su bazlı mürekkepler gibi mat bir bitişe sahip olma özelliği ile ön plana çıkıyor.

Geniş Renk Yelpazesi

Hem sentetik hem de doğal malzemelere uygulanabilen Free, farklı iklim koşullarında ve materyaller üzerinde yapılan yoğun testler sonucunda OEKO-TEX Standard 1001 ve GOTS2 sertifikalarını aldı. Yüksek hızlarda kuruma, yüksek hacimli üretim ve ıslak üretim yapılabilme gibi özellikleri opaklık derecesi ile birleştiren Free, flash ışığı altında hızla kuruyabilirken, oda sıcaklığındaki uygulama tablalarında kurumama özelliğine sahip. Bu sayede üretim bittikten sonraki temizleme ihtiyacını ortadan kaldırarak kolay çalışmayı sağlayan Free, ayrıca karıştırma, ekleme, özel bir depolama ve uygulama gerektirmeden kullanıma hazır halde piyasaya sunulacak.

Yapılan testler sonucunda iyi bağlanma özellikleri gösteren Free’nin renk yelpazesi içinde saydam, yüksek opaklı, floresan, işlenmiş ve 3D transparan renkler bulunuyor. 2015’in ilk aylarında Manouklan-Argon adıyla piyasaya sürülecek olan Free için Kiian Satış ve pazarlama Müdürü Frank Jellinek “Free geleneksel plastisol mürekkeplerin üretkenliği ile su bazlı mürekkeplerin çevreci özelliğini bir araya getirerek tekstil baskı konusunda faaliyet gösteren firmalara aradıkları çözümü sunuyor” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.