Fong’s, Yeni Makinelerini ITMA’da Tanıttı

Sürdürülebilir konsepti ile geliştirdiği makineleri ITMA’da tanıtan Fong’s, maliyetleri düşürürken üretim kalitesini yükselten çözümlerini sundu

  15 Aralık 2015 09:08 Salı
Fong’s, Yeni Makinelerini ITMA’da Tanıttı

Dünya çapındaki en büyük boya ve terbiye makineleri üreticileri arasında yer alan CHTC Fong’s; Then, Goller, Xorella ve Fong’s markaları ile ITMA Milano’da geliştirdiği son teknolojileri tanıttı. Ziyaretçilerin ilgisine sunduğu yeniliklerin hepsinde aynı seviyede one-stop sürdürülebilir çözümler, akıllı ve e-çözümler yönetim sistemi sağlayan otomasyon çözümleri yer alıyor.

FONG’S JUMBO TEC 3 2T

Fong’s’un tanıtımını gerçekleştirdiği TEC serisine ait yüksek sıcaklık boyama makinesi olan JUMBO TEC 3 2T, üreticilere düşük maliyet, yüksek kalite ve sürdürülebilir üretim prosesi sağlıyor. Doğal ve suni elyafların boyama işleminde kullanılabiliyor.

Yüksek verim,enerji tasarrufu ve çevre dostu çözümler  sunan JUMBO TEC 3 2T, 40S/2,  26S/1, 20S /1  modelleri ,yoğun örgü kumaşlarda kullanılabildiği gibi hassas tonlara sahip  kumaşlarda kırık problemlerinide önleyebiliyor. Yüksek seviyede enerji tasarrufu sağlayan JUMBO TEC 3 2T, hafif renkler kullanılan pamuklu kumaşlar için reaktif boyama işlemi 248 dakikada gerçekleştirebiliyor. 300 kilogram kapasiteli JUMBOTEC, 250 kilogram kapasiteli MIDITEC ve 200 kilogram kapasiteli MINITEC seçenekleri bulunan TEC serisinde işletmeler  kapasitelerine  göre 1’den 12’ye kadar göz sayısına sahip bir makine seçebiliyor. Doğal ve sentetik lifler ve harmanlanmış ürünler gibi farklı ve çeşitli boyama işlemleri gerçekleştiren makine, sıkı, kırıksız ve hassas kumaşlar için özel olarak tasarlanmış. Çeşitli yeni fonksiyonlar ile makinada, pamuk reaktif boyama işlemi açık renk için çok kısa sürede tamamlanıyor.

FC 30 renkli ve çok fonksiyonlu kontrolör sayesinde, boyadaki sıcaklık sapması artı eksi 0.3 ° C'de minimize edilebiliyor. Ayrıca Lint Collector – Elyaf toplama sistemi patentli tasarımı ile özellikle havlu ve polar gibi gevşek yapıya sahip kumaşlarında işlenebildiği serinin en önemli özelliklerinden birisi kolektör altında biriken elyafın , boşaltma sırasında tahliye edilebilir olması ve elle filtre temizlemeye gerek kalmamasıdır.

FONG’S SUPERWIN 145

Yükselen çevre hassasiyetine yönelik çalışmaların bir sonucu olarak geliştirilen SuperWin yüksek sıcaklık tek geçişli bobin boyama makinesi, geleneksel boyama makinelerine göre daha az su harcıyor. Makineye özel olarak geliştirilen pompa ve motor sistemi sayesinde boyama prosesindeki etkinliği arttırılmıştır .

ITMA Milano’da tanıtan SUPERWIN, çevre dostu bir üretim prosesi sağlamasının yanında; bobin , levend, ve elyaf gibi  bütün malzeme tipleri için uygundur. Yalnız içten-dışa akış prosesi sırasında , pomplanan  kısa flote taşıyıcıya gelir ve oradan  bobin iğlerinin içine geçer  . Boya kazanı dibinde , pompanın düzenli çalışmasını sağlayacak  kadar çok az bir su seviyesi  istenmektedir. Bütün bobinlerin flote içine batırılmasına gerek yoktur. Ayrıca devrimsel  dalgalı boyama pompa frekansının çok spesifik bir periyotta düezenlenmesini sağlar .  Buda; bobinlerde , İki yönlü akışın sağladığı etkiyi sağlayan dalgalı bir basınç farkı oluştıurmaktadır . Bu sayede boyama işlemi  1:3 gibi çok düşük bir flote oranında  gerçekleştirilebiliyor.

Üretim maliyetlerini azaltmak için basınç altına dehidrasyon teknolojisinin kullanıldığı makinede, malzemenin nem oranı düşük olarak çıkmakta ve karutumada tasarruf sağlamaktadır.  . Aynı zamanda rakiplerine göre işlem prosesini 30 dakika kısaltan SUPERWIN,  önemli bir soğutma suyu tasarrufu   sağlıyor.

THEN SUPRATEC LTM

CHTC Fong’s’un ITMA’da tanıttığı bir başka yenilik olan THEN SUPRATEC LTM, baz edildiği su teknolojisi ile hassas ve ağır  kumaşların boyama işlemini gerçekleştirebiliyor. Makine;Then ve Fopngs teknolojisi ve  deneyimlerinin sonucu yenilikci bir model olarak üretilmiştir.  THEN SUPRATEC LTM ;yarı kuru kısa floteden tam ıslak modda değişken flote oranları ile uzun tüplü sulu bir boyama makinesidir.

Değişken açılı ,  haspelsiz pleleme düzeneği ve flote oranı ile  uzun tüp boyamada yeni standartlar getiren makine, akışkan oranında, suni elyaf ve karışımlarından her türlü mamul dokuma ve örme kumaşların boyama prosesini gerçekleştirebiliyor. Ağırlık aralığı 25 gramdan 380 grama kadar çıkarılabilen makine, sağladığı akışkanlıkla su ve enerjiden önemli tasarruflar sağlıyor. Kumaş tipine bağlı olarak dakikada 80 m/ dakikadan 600 metre/ dakikaya kadar çıkabilen akış hızı ile makinedeki diğer özellikler :

-           flote oranı 1:5.5’ten kazanın açısına göre 1:15’e kadar değişkenlik gösteriyor.

-          Değişken kazan açısına bağlı olarak düşük enerji tüketimi sağlıyor .

-          Her tüpte , kumaş ağırlığına göre ,  her birisi 1000 mt kumaş alan 3  düzeye kadar  yerleştirilebilmektedir.

-          Değişken düzelere sahiptir.

THEN-AIRFLOW® SYNERGY 8

Fong’s’un tanıtımını gerçekleştirdiği yüksek ısıda aerodinamik kumaş boyama makinesi THEN AIRFLOW® SYNERGY 8, önemli bir enerji tasarrufu sağlıyor. Her bir tüpün, daha az kurulu güce ihtiyaç duyan ayrı bir frekans kontrollü  fana sahip olarak üretildiği THEN-AIRFLOW® SYNERGY 8’in sağladığı flotte oranı ile rakiplerini geride bırakıyor. THEN AIRFLOW® SYNERGY 8’in su sarfiyatını azaltan, döngüyü kısaltan ve yüksek oranda tekrar kullanımını sağlıyor. Modelde 12’ye kadar tüp bulunabilirken birçok değişik kumaşta esneklik, kalite ve ergonomi alanlarında avantajlar yaratıyor.

Yeni dizaynlı otomatik kimyasal dağıtım sistemi (CHD)

Yeniden dizayn edilen Otomatik Kimyasal Dağıtım Sistemi (CHD), kompakt yapısı sayesinde boyahanelerde daha az yer kaplıyor. Patentli dağıtım sistemi ve Renk Mutfağı Yönetimi (CKM) ile tam otomatik ölçüm sağlayan CHD, boyarmaddelerin yanı sıra, taşıma, sıvı ve toz yardımcılarının dağıtım, tartım ve depo işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Oluşabilecek her türlü hatayı önceden tespit ederek, önleyebilen CHD, kimyasalların küçük ve büyük miktarlarda transfer edilmesine olanak sağlıyor. Otomatik dozajlama ve partiden partiye en iyi tekrarlanabilirliğini sağlamak için ekstrüzyon pompa kullanan CHD, aynı zamanda düşük akışkanlığı sayesinde sudan da tasarruf edilebiliyor.

Yüzde 202 ye kadar kimyasal maliyetlerini düşürebilen CHD, iş gücü maliyetlerini azaltmasının yanı sıra, operatörlerin insan sağlığını tehdit eden kimyasallarla temas etmesini de önlüyor. Yeniden tasarlanan yapısı sayesinde çevre riskinin minimize edildiği CHD, kullanılan kimyasalları optimize ederek, kontrolünü sağlayabiliyor.

CHD’nin kullandığı Coriolis debimetre sistemi, yüzde 1 civarında oluşan manyetik endüktif debimetre ile karşılaştırıldığında artı eksi yüzde 0.3 oranında  yüksek oranda doğruluk sağlayabiliyor. Kimyasal maddeler ve sıvı boya maddeleri 100 litreye 50 mililitre miktarında dozlayabilen CHD, bilgisayar sistemi sayesinde tekrarlanabilirliği sağlıyor.

GOLLER ECONOMICA

Fong’s’un ITMA’da tanıttığı yeni Goller Economica boya fuları,  bozulma ve kırık problemi olmaksızın  örme kumaş için  pad – batch boyama tekniğini sağlıyor. Boyamadan sonra pürüzsüz ve kumaş yüzeyine sonuçlanan tekrarlanabilirlik ve işlemede en yüksek standartta garanti eden Goller Economica ; sapma kontrollu rolikleri ile swimming rollers prensibine çalışmaktadır. Büyük çaplı kumaş nakil silindirleri kumaşın  çok az bir gerilimle  güvenli taşınmasını sağlar.  . Boyama prosesi sonucunda her noktada eşit boyamayı garanti edem makine, üzerinde bulunan termal plakalar sayesinde banyo sıcaklığını uygun şartlar altına alınmasını sağlıyor. Ön karışımlı boya-alkaloid hassas dozlama sayesinde hassas ve homojen pick-up uygulaması ve saptırma kontrollü silindirler doğrusal kıstırmayı sağlayan Goller Economica,  açık en  örme kumaşlar için en doğru sonuçları verebiliyor.

 

GOLLER SINTENSA

Fong’s’un tekstil sektöründe standartları değiştiren GOLLER SINTENSA, örme kumaşların  kontinü işlemlerini yapmasının  yanı sıra teknik tekstiller içinde en uygun üretim prosesini sağlıyor. Geliştirilen yeni konseptin temelini oluşturan tam­bur – rotor sistemi  sayesinde diğer tamburlu yıkayıcılardan daha fazla yıkama mekaniği üretiyor.  Bu ise daha kısa işlem sürelerine ve daha az su kullanımına se­bep oluyor. Aynı zamanda diğer yıkama tamburlarına göre daha fazla yıkama kapasitesine sahip olan GOLLER SINTENSA, yıkama gücü ile beraber kısa işlem süresine öncülük ederek, hassas kumaş taşınmasında yüksek yıkama verimini sağlıyor.

XORELLA XO TREND

İplik kondisyonlama ve buharlama makineleri üreten Xorella’nın tanıttığı XO TREND serisi XO SMART ve XO SELECT’ten oluşuyor. Birbirini tamamlayan bu iki makine küçük kapasiteli ve manuel kullanım ile tamamen farklı tedarikçilerden taşıma otomasyonu ve paketleme sistemlerine entegre otomatik kaplar işlenebilme özelliğine sahip. Ecopac susuz vakum sistemine sahip olan makineler, XO-ısıtma sistemi sayesinde rakiplerine göre önemli miktarda enerji tasarrufu sağlıyor.

Düşük sıcaklıkta yapılan uygulamalar için XO TREND serisi yapısı sayesinde yüzde 20 alan tasarrufu sağlıyor. Ayrıca, 1800 milimetre yüksekliğe sahip taşıyıcılar ve paletlere uygun olan seri, silindirik kabini sayesinde enerji tüketimini önemli ölçüde azaltabiliyor. Geliştirilmiş izolasyon ve kaplaması sayesinde tüm bileşenleri optimize edilebiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.