Doğaya Dost VarioFil R+

Oerlikon ve Brückner’in ortaklığındaki BB Engineering, pet şişe çapaklarını kullanarak POY iplik üreten VarioFil R+’i tanıttı.

  11 Mayıs 2015 09:02 Pazartesi
Doğaya Dost VarioFil R+

Dünyanın önde gelen yapay elyaf ekipmanları üreticisi Oerlikon Manmade Fibers/Oerlikon Barmag ve germe hatlarında pazar lideri konumundaki Brückner Group’un ortak olduğu BB Engineering, ekstrüzyon ekipmanları ve eriyik filtrasyon sistemlerinin yanı sıra, POY, FDY ve IDY iplikleri için anahtar teslim VarioFil eğirme hatları üretiyor. BB Engineering, yeni geliştirdiği pet şişe çapaklarını kullanarak POY iplik üreten VarioFil R+’i tanıttı.

Dünya ambalaj sektöründe yoğun olarak kullanılan pet şişelerden elde edilen sürdürülebilir sentetik elyaflardan POY iplik üretmek için geliştirilen VarioFil R+, yatırım ve enerji maliyetleri açısından oldukça önemli bir avantajlar sağlıyor. Hammadde olarak Rpet cipsleri yerine pet şişe çapaklarını kullanan VarioFil R+, aynı zamanda boyama sürecinde en iyi kaynak tasarrufu sağlayan, eriyikten boyama teknolojisini de sunuyor. Bu nedenle tekstil sektörünün sürdürülebilir bir arka planı olan ipliklere olan talebinin artışına da yanıt veren VarioFil® R+, çevre örgütlerinden de olumlu tepkiler aldı.

Dünyada ilk kez eriyikten boyalı POY tekstilleri için, hammadde olarak geri dönüştürülmüş pet şişe kullanan VarioFil R+’de şişe çapakları için ekstrüzyon sistemi,  eriyikten boyama için en son ölçüm ve karıştırma teknolojisi ile 2 aşamalı geliştirilmiş eriyik filtrasyonu bulunuyor. Oerlikon Barmag 10-end WINGS® POY sarıcı ile donatılmış olan ve anahtar teslim sunulan VarioFil R+’da 4 eğirme pozisyonu bulunuyor.  Ayrıca eğirme sürecini kısaltan VarioFil R+’de 1500f48 eriyikten boyalı siyah iplik üretiminde kullanılıyor.

eAFK Tekstüre Makinesi ile İplik Kalitesi Garanti

VairoFil R+’in yanı sıra Oerlikon Barmag’ın eAFK tekstüre makinesinde DTY’ye biçimine dönüştüren BBE’nin yeni eriyik filtreler için temizleme sistemi markası White Filter Cleaning (WFC) de tanıtıldı. Eriyik filtrelerinin temizlenmesine olanak tanır, ayrıca diğer eriyikten kirlenmiş parçaların da herhangi bir kimyasal çözücü olmadan temizlenmesine mümkün kılan WFC, VairoFil R+ hattındaki filtrasyon ekipmanlarının temizlenmesi için tamamlayıcı bir sistem görevi görüyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.