Mobiltech’te Tycan Devrimi

Load Solutions AS, DSM Dyneema ile birlikte geliştirdiği Tycan® zincirlerini piyasaya sundu

  14 Aralık 2015 09:57 Pazartesi
Mobiltech’te  Tycan Devrimi

DSM Dyneema’nın işbirliği ile taşımacılık sektörü için bağlama ve yükleme sistemlerinin küresel tedarikçisi Load Solutions AS, yenilikçi hafif sentetik Tycan® zincirlerini resmi olarak sundu. Geliştirilen yeni zincir; nakliye, madencilik, petrol ve gazdan ticari balıkçılığa kadar geniş bir endüstri yelpazesindeki kullanıcılara yüksek performans sağlıyor.

Daha Güçlü

Dünyanın en güçlü elyafı olan Dyneema® ile yapılmış metalik olmayan baklalı zincir olan Tycan® geleneksel olarak taşıma sırasında proje kargolarını bağlamak ve sağlamlaştırmak için kullanılan çelik zincirler ile değiştirmek için geliştirilmiştir.  DSM Dyneema tarafından yapılan patent korumalı ultra yüksek moleküler hafif polietilen (UHMWPE) elyafı olan Dyneema®, ağırlık-ağırlık karşılaştırması bazında çelikten 15 kat daha güçlüdür ve aramid malzemelerden yüzde 40’a kadar daha güçlüdür.

Daha Hafif

Tycan® zincirleri, geleneksel metal muadillerinden 8 kez daha az ağırlıktadır ve kullanımda elli kat daha az gürültülüdür. Zincirin, tüm taşıma süreci boyunca maliyette etkileyici verimlilik kazançları ve tasarrufları sağlıyor. Tırlarda, elektrikli çelik direkler veya yel değirmeni türbini kanatları gibi büyük olan kargolarda, kullanılabilen Tycan®, tırların sigortalanabilir sınırlar içinde kalarak güvenli şekilde daha fazla kargo taşıyabilmesi olanak sağlıyor.

Tycan® zincirinin daha hafif ağırlığı, birçok durumda daha düşük işgücü maliyetlerine -aynı anda gerekli daha az çalışana, daha verimli güvence süreçlerine ve gemilerde, daha kısa liman bekleme sürelerine veya böylece daha düşük maliyetlere dönüşüyor. Ek önemli tasarruflar, aynı zamanda hasarlı nakliye ve ekipman için önemli ölçüde daha düşük alacak maliyetleri ile gerçekleştirilebiliyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.