Kipaş Denim İşletmesi İçin Monforts'u Tercih Etti.

Kipaş, halihazırda denim üretimine adanmış birleşik konfigürasyonda üçüncü Monfortex kompres çekme ünitesi ile üçüncü Monforts Montex ramını kuruyor.

  25 Ocak 2021 09:48 Pazartesi
Kipaş Denim İşletmesi İçin Monforts'u Tercih Etti.

Kipaş, halihazırda denim üretimine adanmış birleşik konfigürasyonda üçüncü Monfortex kompres çekme ünitesi ile üçüncü Monforts Montex ramını kuruyor. Kipaş'a kurulan en yeni Montex ramöz, en son otomasyon özelliklerinin tümünü içeren, 2 metre çalışma genişliğine sahip 12 odalı bir ünitedir. Yine 2 metrelik çalışma genişliğine sahip Monfortex ünitesi, iki sıkıştırmalı çekme ünitesi ve sıralı iki keçe kalenderden oluşan bir "çift kauçuk" konfigürasyonundadır. Bu, üretim hızlarında önemli bir artış için elastan liflerinin ısıyla sertleştirilmesinin ve denim hattında çekme işleminin eşzamanlı gerçekleşmesine olanak tanır.

Yeniden Üretilen Pamuk

Kahramanmaraş merkezli Kipaş, tedarikçiler, yenilikçiler ve araştırma enstitüleriyle bir konsorsiyumda çalışan, adidas ve H&M markalarının yer aldığı 6.7 milyon Euro tutarındaki Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Yeni Pamuk Projesi'nde tek denim üretim ortağı olarak seçildi. Önümüzdeki üç yıl boyunca Yeni Pamuk Projesi kapsamında Kipaş, Finlandiya Infinited Fiber Company'nin selüloz bazlı elyaflarından toplanan, ayrıştırılan ve rejenere edilen tüketici sonrası tekstil atıklarından üretilen denim kumaşlar üretecek.

12 şirketin oluşturduğu konsorsiyumun lideri olan Infinited'in patentli teknolojisi, selüloz açısından zengin tekstil atıklarını pamuk gibi görünen ve hissettiren liflere dönüştürüyor.

Infinited kurucu ortağı ve CEO'su Petri Alava, "Tekstil endüstrisinde döngüselliği gerçeğe dönüştürmek söz konusu olduğunda çığır açan bu projeye liderlik etmekten büyük heyecan ve gurur duyuyoruz" dedi. "Moda için daha temiz, daha sürdürülebilir bir gelecek için çalışmak üzere tüm konsorsiyumun bir araya geldiği coşku ve bağlılık gerçekten ilham verici."

Hamle Tekstil’e Gelişmiş Monforts Otomasyonu

**

Önde gelen Türk tekstil baskı şirketi Hamle, sürekliliğe sahip yatırım stratejisinin bir parçası olarak yeni bir Monforts Thermex boyama serisinin yüklemesini gerçekleştirdi.

Genel Müdür Gürkan Uzuner, "Sürdürülebilir, yüksek kaliteli üretim anlamında bir adım önde olmak için yeni teknolojiye yatırım ve kapasite genişletmeleri bizim için çok önemli" dedi “Sürekli değişime açık olan bir sektörde başarılı olmak için her gelişmiş yeni teknolojinin faydalarını dikkatle değerlendiriyoruz. Zara Grubu, LCW ve De-Facto gibi tanınmış Türk markalarının yanı sıra bizim için önemli bir Avrupalı ​​müşteridir ve İstanbul'a yakınlığı ve Avrupa'ya kolay tedarik avantajı nedeniyle Çorlu'nun türk tekstil üretiminde merkez üs olarak konumlanması tesadüf değildir. Bölgeden gelen tekstil ürünlerinin kalitesi artık güçlü bir tanınırlığa sahip. "dedi.

Entegrasyon

Hamle’nin Çorlu'daki fabrikasında halihazırda bir Monforts on-ünite Montex ram ve iki Monforts sanforlama serisine ev sahipliği yapıyor ve şirketin çok çeşitli son işlem proseslerini gerçekleştiriyor.Yeni Thermex serisi, tamamı tek bir tedarikçiden sağlanan teknoloji ile ilgili bir dizi süreci daha da üretime entegre haline getiriyor.

Süreksiz boyama, yoğunlaşma ve termo-topraklama işlemi için Thermex Evrensel Hotflue, hem büyük hem de küçük dokuma kumaş partilerini boyarken kabul edilebilir tasarruf değerleri için maksimum kumaş hızlarında bile rakipsiz güvenilirlik sağlar. Hamle için kurulan yeni seri, reaktif boyarmaddeler için Econtrol® işleminden * yararlanıyor. Bu hızlı ve ekonomik tek geçişli ped kurutma ve yıkama işlemidir, hot flue içinde 120-130 ° C'de ve kontrol edilebilir nem seviyelerinde (hacim değeri % 25-30) 2-3 dakikada sabitlik değerleri elde edilir.

Econtrol®, Riskleri Ortadan Kaldırır

Econtrol®, tüm renklerin mükemmel bir şekilde yeniden üretilebilirliğini, katı kumaş yüzeylerinde iyileştirilmiş boya penetrasyonunu garanti eder ve düşük fiksasyon sıcaklığı nedeniyle pamuk veya diğer selüloz liflerinin kahverengileşmesi riskini ortadan kaldırır. Bu nedenle, hızlı değişim teknolojisi ve operasyonel tasarruf için ideal bir süreçtir.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.