Yeşim Tekstil Tedarikçileri İle Bir Araya Geldi

Yeşim Tekstil, birlikte çalıştığı firmalar ile ‘Tedarikçi Zirvesi’nde bir araya geldi. Zirvenin gündem konusu ise Yeşim Tekstil’in 2023 hedefleri ve çocuk işçi sorunu oldu.

  25 Mayıs 2018 01:00 Cuma
Yeşim Tekstil Tedarikçileri İle Bir Araya Geldi

Yeşim Tekstil için fason çalışan firmalar, Tedarikçi Zirvesi’nde bir araya geldi. Gerçekleştirilen zirvede konuşan Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya, 2 bin 500 kişiye istihdam olanağı sağladıklarını belirterek, tedarikçilerle birlikte 7 bin 500 çalışana ulaşan bu büyük ailenin 2017 yılında 280 milyon dolarlık ihracata imza attığını söyledi. Şankaya, 2023 ciro hedeflerinin ise 630 milyon dolar olduğunu belirtti.

Yeşim Tekstil’in Türkiye’de ve Türkiye dışında fason üretim yaptırdığını söyleyen Şankaya, bu sayede çok büyük bir coğrafyaya hitap ettiklerini vurguladı. Şankaya, “Müşterilerimizle ortak geleceğimiz için yaptığımız çalışmalarla, durağan bir tedarikten büyüyen bir tedariğe döndük. Yeşim olarak global bir firma olduk. Hedeflerimiz de çok büyük.” sözlerine yer verdi.

“İşçi Sağlığı Ve Güvenliğinde Hataların Bedeli Çok Ağır”

Her zamanki yöntemlerle büyümenin mümkün olamayacağına vurgu yapan Şankaya, “Bugüne nasıl geldiysek, geleceğe de öyle gidemeyiz. Muhakkak değişmemiz lazım. Amacımız sürdürülebilirliği sağlamak” dedi.  Sosyal uygunluk kavramını çok önemsediklerine dikkat çeken Şankaya, “İşçi sağlığı ve güvenliğinde hataların bedeli çok ağır. Bu noktada sıfır tolerans gösteriyoruz. Yeşim Tekstil olarak hiçbir zaman ‘durumu kurtarayım’ derken tavizler vermedik. Yeşim Tekstil’in felsefesinde ‘Önce İnsan’ var. Çalışanımızın hakkının yenmesini hiçbir zaman istemeyiz. Tedarikçi firmalarımızda asgari ücretin altında ödeme yapılmasını kabul edemeyiz. Bizim üzerinde en çok durduğumuz konu çocuk işçi. İş hayatında çocuk işçi kesinlikle çalıştırılmamalı.” açıklamalarına yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.