Arta Tekstil “İhracata Değer Katanlar” Ödülüne Layık Görüldü

Arta Tekstil, ihracattaki başarısıyla 2016 yılından bu yana 7 yıl üst üste İTHİB tarafından “İhracata Değer Katanlar” ödülüne layık görüldü.

  04 Mart 2024 08:46 Pazartesi
Arta Tekstil “İhracata Değer Katanlar” Ödülüne Layık Görüldü

Boyama, baskı, kaplama, apre ve tam otomatik üretim kontrol sistemi ile müşterilerine ayda 4 milyon metre dokuma, 900 ton da örme kumaş sunan ARTA Tekstil, müşterileriyle kurduğu güvene dayalı ilişkisiyle iş hacmini her geçen gün büyütürken, ihracatta da adından söz ettirmeyi başarıyor. 2022 yılında ihracatını yüzde 46,67 artışla 15 milyon 697 bin dolara çıkaran ARTA Tekstil, ürünlerini en çok İspanya, Fas, Tunus, Sırbistan, Bulgaristan, Makedonya ve Almanya’ya ulaştırıyor. Firma satış sonrası hizmet kalitesiyle yüksek müşteri memnuniyeti sunarken  ihracattaki performansıyla İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından “İhracata Değer Katanlar” ödülüne layık görüldü. ARTA Tekstil Yurtdışı Pazarlama Direktörü Tuncay Karasu, “İTHİB başarılı ihracatçı ödüllerine ARTA Tekstil olarak 2016 yılından bu yana her yıl  layık görülüyoruz. Pandemi dönemi de dahil olmak üzere karşılaştığımız tüm bölgesel, küresel olumsuzluklara ve risklere rağmen ihracatımız her yıl büyüyerek devam ediyor.”

ARTA Tekstil İhracatta Çıtayı Yükseltti

Sektöründe dünyanın en büyük 5 üreticisinden biri olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren ARTA Tekstil 2023 yılını  ortalama 13 milyon dolar ihracat rakamıyla tamamlamayı planlarken, 2024 yılında ihracatını 17-18 milyon dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyor. 2024 yılında ana strateji olarak mevcut pazarlarda varlığını güçlendirmeyi öngören firma, kısa ve orta vadeli planında ABD, Güney Kore ve Mısır gibi pazarlarda da yer almayı hedefliyor. Üretimin her alanında olduğu gibi pazarlama alanında da sürdürülebilirliğe önem verdiklerinin altını çizen Karasu, “Sürdürülebilirlik konusunda 2024 – 2030 yıllarını kapsayan bir ana stratejimiz bulunuyor. İklim krizinin etkisiyle her geçen gün tüketicilerin çevre bilinci ve hassasiyetleri arttıkça sürdürülebilir ve çevre dostu ürünlere olan talebin de katlanarak artmasını bekliyoruz. Bu bilinçle 2022 yılı başından beri tüm koleksiyonlarımızı, kullandığımız tüm hammadde ve yardımcı malzemeleri özellikle organik, geri dönüştürülmüş ve düşük karbon ayak izine sahip malzemelerden seçiyoruz. 2030 yılına kadar dijitalleşme ve teknolojik yeniliklerin artan bir hızla hayatımıza daha fazla dahil olacağını öngörüyoruz. Bu nedenle tüm koleksiyonlarımıza ve ürünlerimize, akıllı teknolojileri ve dijital baskıları daha fazla adapte etmeye çalışıyoruz”açıklamasında bulundu.

Tüketici Davranışlarını Analiz Ederek Üretiyor

ARTA Tekstil’in ihracat yaptığı pazarlardaki tüketici alışkanlıklarını analiz ederek üretim yaptığına değinen Karasu, “Farklı coğrafyalardaki faaliyetlerimizden edindiğimiz tecrübe ile tüketici tercihlerini ve davranışlarını daha iyi analiz ederek global pazar stratejilerimizi oluşturmaya, ürünlerimizi de bu stratejilere adapte etmeye önem veriyoruz. Günümüzde artık tasarım anlayışı, renk, desen, kullandığınız üretim teknolojileri ve enerji politikaları konularındaki akılcı tutum markaları rakiplerinin bir adım önüne taşıyor. ARTA Tekstil olarak bu bilinçle tüm ürün gruplarımızı, üretim süreçlerimizi, satış sonrası stratejilerimizi günün değil, geleceğin gereksinimlerini göz önüne alarak oluşturuyoruz. Daha ucuz, niteliksiz ve daha çok üretmek yerine tasarım aşamasından son tüketiciye varana dek mükemmel kaliteyi hedefliyoruz. Hem katma değeri yüksek ürünler sunup hem kaynak kullanımını mümkün olan en asgari seviyeye indirip hem de üretim sonucu ortaya çıkan atıkların bir başka üretimin kaynağı olmasını sağlayarak, doğal kaynakları koruma stratejisi çerçevesinde üretmeye devam etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Arta Tekstil Hakkında

1935 yılında Malatya’da bir dokuma tezgahı ile başlayan ve 1959’da sanayileşerek büyüyen aile geleneğini 1988 yılındaki kuruluşundan beri dinamik ve yenilikçi olarak sürdüren ARTA Tekstil, ileri teknolojiye sahip makine hattı ve kontrol sistemleri ile yüksek kaliteli mamul dokuma ve örme kumaşların üreticisi ve ihracatçısı olarak sektörüne öncülük ediyor. Uluslararası kalite belgeleriyle üretimini tescilleyen; deneyimli profesyonelleri ve güvenilir, hızlı, özgün çalışmalarıyla dünyanın büyük hazır giyim üreticilerinin tedarikçisi olan ARTA Tekstil, çevreye ve doğaya saygılı, sürdürülebilir üretim anlayışıyla yurtiçi ve yurtdışındaki müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.