Turquality Vestino ile Globalleşiyor

Almanya’da 64 mağazalık bir zincire sahip olan Vestino, Türkiye’de mağazası bulunmadan Turquality kapsamına alınan ilk moda markası oldu.

  05 Aralık 2014 09:25 Cuma
Turquality Vestino ile Globalleşiyor

Faaliyetlerini Almanya’da devam ettiren Vestino, Türkiye’de mağazası bulunmadan Turquality kapsamına alınan ilk moda markası oldu. Avrupa’nın önemli bir moda zinciri olma yolunda da hızla ilerleyen Vestino, Almanya’da 64 mağazalık bir zincirle müşterilerini hizmet veriyor.

Vestino Genel Müdürü Akın Şahin, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: “Genellikle markalar 1-2 mağaza ile Turquality’ye girerken biz 43 mağazamız ile bu programda yer aldık. Globalizasyonlaşmanın bir sonucu olarak, tüketiciler artık yaşadıkları küçük şehirlerden çıkıp  büyük şehirlere alışverişe gitmeyi tercih ediyorlar. Bu bağlamda; bizim de öncelikli hedefimiz Vestino mağazalarını Almanya’nın büyük şehirlerine ve iyi caddelerine taşımak. Ardından da Avrupa’nın tamamına yayılmayı planlıyoruz.

Hızlı Büyüyoruz

Bu çerçevede ilk 5 yıl içinde 50 mağaza açacağız. Bunların önemli kısmı Almanya içinde olacak. Ayrıca Almanya’ya komşu ve yakın ülkelerde de Vestino markasını tüketici ile buluşturacağız. 10 yıllık hedefimizde ise Vestino markasının girmediği AB ülkesinin kalmaması var. Avrupa’daki en yaygın ve bilenen Türk markası olacağız. Ancak bunun için ekonomik ve siyasal iklimin büyük sapmalar göstermemesi, uygun olması gerekiyor. Halen 500 civarında bulunan çalışan sayımızı bu çerçevede sürekli artıracağız.”

Lisanslı Tasarımlar Yapıyoruz

Almanya ve Fransa’daki merkezlerde aralarında Spiderman, Batman, Hello Kity gibi tüm dünyanın tanıdığı kahramanlara ait lisanslı ürünlerin tasarımlarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahin, “Almanya’daki Santex firmamız ve Fransa'daki Şahinler France firmamızda toplam 50 kişilik tasarım ekibimiz, sadece bu alanda çalışıyor ve lisanslı ürün koleksiyonları hazırlıyor. Bunları fabrikalarımızda üretiyoruz. Aralarında Walt Disney, Warner Bros,Sony ve Marvel’in da bulunduğu dünya devi şirketlerin en büyük partneriniz. Öte yandan Zara, C&A, Primark, Next, Careffour gibi global dev moda markalarına da üretim yapıyoruz. Bu anlamda Avrupa’nın 3. en büyük entegre tekstil grubuyuz. Bu başarımızın altında; yüksek adetli siparişi, makul fiyata en hızlı şekilde Avrupa'nın yanı başında üretmemiz yatıyor. Çok hızlı moda üretiyorsanız hiçbir müşteri sizi terk etmiyor. Günümüzde büyük balık küçük balığı değil; hızlı balık yavaş balığı yutuyor.

Avrupa’daki toplam satış tutarımız 200 milyon dolar.  Turizmden inşaata, hazır giyimden enerjiye kadar Şahinler Holding olarak 15 ülkede 10 bin çalışanımızla 2013’de toplam 1 milyar dolar dolar ciro gerçekleştirdik” dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.