Tesettür Giyimde Ferace Modası

Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde sıkça kullanılan feraceler, tesettür giyimde pardesülerin yerini aldı

  16 Nisan 2015 09:05 Perşembe
Tesettür Giyimde Ferace Modası

Arap coğrafyasında, kadınların kullandığı feraceler, tesettür giyimde pardesülerin yerini almaya başladı. Fantazi kumaştan, çuhadan, softan üretilen ferace, günümüzün modasına göre şekillenerek, daha koyu renkli, arka yakası uzun, bol ve dar olarak üretiliyor. Ürdün, Arap Emirlikleri gibi ülkelerde sıkça kullanılan ferace, son iki yıldır, Türkiye’de de giderek artan bir şekilde kullanılmaya başladı.

Bunda rol oynayan en büyük etkenin, tüm dünyada hızla büyüyen tesettür giyim pazarının artması olarak değerlendiriliyor.  Thomson Reuters ve Dinar Standard tarafından hazırlanan ‘Global Islamic Economy 2014’ adlı rapordaki verilere göre, tesettür giyim pazarının dünyada 266 milyar dolarlık hacme ulaştı. Türkiye’de ise tesettür giyimin 10 milyar dolar civarında bir hacmi olduğu da rapordaki veriler arasında.

Tesettür Pazarı Büyüyor

Tesettür giyimin öncü markalarından Tekbir Giyim'in verdiği bilgilere göre Denizli, Antalya ve İstanbul, özellikle de Anadolu yakası tesettür giyim alışverişinde en hızlı büyüyen iller. Müşterilerin yaş aralığı incelendiğinde tesettürün yüzde 60 gibi bir oranla en çok 25-­30 yaş aralığında tercih edildiği ifade ediliyor. 16­-25 yaş grubu ise yüzde 25'lik payla, ikinci sırada yer alıyor. Grupta son sırada ise yüzde 20'lik payla 33­-45 yaş grubu olarak belirtiliyor.

Tesettür giyim tercih edenlerin tercih ettiği markalardan Zühre Pardesü'nün Kurumsal İletişim Müdürü Bilal İskender, "Aslında tesettür kavramı son zamanlarda yerini modern muhafazakar giyim tarzı olarak değiştirdi. Bunun için en doğru tanım tesettür giyim bir giyim tarzından çok bir yaşam biçimi olduğu ifadesiyle yapılabilir. Elbette sosyal hayatta kendine kimlik arayışında olanların eğilimleri moda algısını da beraberinde getirdi" dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.