Suteks ‘Kadın’ Gücüyle Başarıyor

BM Kadın Güçlendirme İlkeleri Sözleşmesi’ni imzalayan ilk Türk KOBİ’si olan Suteks, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın açtığı ‘Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi’ yarışmasında birincilik ödülü aldı.

  16 Mart 2012 17:02 Cuma
Suteks ‘Kadın’ Gücüyle Başarıyor

Türkiye’nin önemli tekstil firmalarından Suteks Tekstil, üretimi kadar kadın işgücüne bakışı ve sosyal sorumluluk konularındaki duyarlılığı ile de başarılara imza atıyor. BM Kadın Güçlendirme İlkeleri Sözleşmesi’ni imzalayan ilk Türk KOBİ’si olarak öne çıkan firma, kadın işgücüne dönük çalışmalarıyla yeni bir başarı elde etti. Sutek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü’nce yürütülen ‘Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi’ eşleştirme projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ yarışmasında Orta Ölçekli İşletme Kategorisi’nde birincilik ödülüne ulaştı. Yarışma kriterleri arasında; eşit ücret, işe alım, terfi süreci gibi cinsiyet eşitliği için işyerinde yürütülen ayrımcılık karşıtı mekanizmaları yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Bakanlığı’nın düzenlediği yarışmada Büyük Ölçekli İşletme Kategorisi’ndeki ödülü ise Boyner Holding aldı.

 

Ödül ile ilgili açıklamalarda bulunan Suteks Tekstil A.Ş.’nin kurucusu Nur Ger; “1997’den itibaren entegre yönetim danışmanlığı hizmetinden yararlandığımız Makrotrading yönetici ortağı Metin Peköz ve SUTEKS çalışanlarıyla el ele dünyada  herkesin özeneceği, hayallerinin ötesinde bir kurumsal yapı oluşturduk.  Demokratik, eşitlikçi, paylaşımcı bir çalışma ortamı yarattık. Suteks'i bugünkü konumuna hep birlikte taşıdık” dedi.

Başarılarla Dolu Bir Hayat Hikayesi
İstanbul'da doğan Nur Ger, Galatasaray Lisesi'nin ilk 20 kız öğrencisinden biri oldu. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirdikten sonra Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi dallarında yüksek lisans yapan Ger, ilk şahıs şirketini 20 yaşında kurdu. Bir süre yönetici ortak olarak hazır giyim konfeksiyon imalatı ve ihracatı yaptıktan sonra 1986 yılında ortaklarından ayrılarak  Suteks’i kurdu.

Halen TÜSİAD Kadın-Erkek Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı olarak çalışmalarını sürdüren Nur Ger, sivil toplum kuruluşlarında genç yaşlardan beri etkin role sahip bulunuyor. 1984'te üye olduğu Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği'nin (TGSD) 1992-94 yılları arasında ilk kadın başkanı oldu.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.