Orka’nın Hedefleri Büyük

Damat, Tween ve D’S Damat markaları ile küresel moda devi olma yolunda önemli başarılara imza atan Orka Holding, 2020 yılında 1 milyar TL ciroya ulaşmayı planlıyor.

  23 Haziran 2015 09:16 Salı
Orka’nın Hedefleri Büyük

Türkiye moda perakendesinin liderlerinden Orka, son bir yılda üretim, yazılım, perakende gibi tüm süreçlerde 50 milyon TL yatırım yaparak 2020 hedefi için altyapı çalışmalarını tamamladı. Orka, atak yılı olarak tanımladığı 2015’te Avrupa’dan Uzak Doğu’ya, Rusya’dan Orta Doğu’ya dünya genelinde 50 yeni mağaza açarak yüzde 33 büyüme ve 400 milyon TL ciro hedefliyor. Geçen yılki performansını ve gelecek dönem hedefleri hakkında konuşan Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, son iki yılı yeniden yapılanma ile geçirdiklerini, bu kapsamda 15 milyon TL üretime, 5 milyon TL yazılım ve donanıma, 5 milyon TL değişim ve dönüşüm program süreçlerine ve 25 milyon TL perakendeye olmak üzere toplamda 50 milyon TL yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Orakçıoğlu, “2020’ye kadar 1 milyar TL ciro hedefini gerçekleştireceğimize inanıyoruz” dedi.


“Yeni Pazarlara Açılacağız”


Orka Holding, gelişmiş ülkelerde moda perakende satışlarının yüzde 75’inin gerçekleştiği dünyaca ünlü “multi brand shop” ve “department store” mağazalarından gelen talepler doğrultusunda global büyüme stratejisine yeni bir ivme kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Orakçıoğlu, Katar, Yemen, Dubai, Umman gibi Körfez ülkeleri başta olmak üzere Rusya, Almanya, İsviçre, Avusturya, Romanya, İspanya, Polonya, Kazakistan, İran, Mısır ve Güney Afrika gibi pazarlarda 20 yeni mağaza açmayı planladıklarını da belirtti.


Bu yıl Damat / Tween mağazası açılacak lokasyonlar arasında; dünyanın en yüksek metrekare satış cirosuna sahip Moskova’daki alışveriş merkezi Europeisky, Barcelona’nın uluslararası havalimanı Aeropuerto de Barcelona ve Katar’da yapımı devam eden dünyanın en büyük ikinci alışveriş merkezi olacak olan Mall of Qatar olduğunu ifade eden Orakçıoğlu, bu yıl büyüme planı yaptığı ülkeler arasında yer alan Rusya’da son iki ayda beş mağaza açtıklarını söyledi. Ukrayna ile yaşanan siyasi kriz, ekonomik yaptırımlar ve düşen petrol fiyatları gibi birtakım faktörler nedeniyle zor bir dönemden geçen Rusya’nın, buna rağmen halen büyük ve cazip bir pazar olduğunu vurgulayan Orakçıoğlu, “2008 global krizi aynı zamanda yeni fırsatları beraberinde getirmişti. Rusya’daki mevcut durumda aynı gelişmeleri görmek mümkün. Hormonlu olan alışveriş merkezi metrekare fiyatları düşecek. Köpük ortadan kalkacak, verimsiz bayiler elenecek. Biz de Rusya’daki yapılanmayı tamamladık. Geçmiş krizlerde ülkemizde nasıl bir pozisyon aldıysak Rusya’da da aynı şekilde ilerleyeceğiz” diyen Orakçıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti “Geçmişte aynı kulvarda yer almayı hayal bile edemeyeceğimiz, dünya modasına yön veren bazı İtalyan lüks markalar, onları satın almamız ve farklı işbirlikleri yapmak için kapımızı çalıyor. Global lüks bir markayı satın almamız veya gelen teklifler doğrultusunda çeşitli projelerde ortak çalışmalar gerçekleştirmemiz sürpriz olmaz.”


“E-ticarette Yüzde 100 Büyüyeceğiz”


Dünya genelinde perakende satışlarından önemli pay almaya başlayan e-ticaretin holding için de önemine değinen Orakçıoğlu, firmalarına ait internet sitelerinden geçen yıl satışlarını yüzde 110 arttırdıklarını belirterek “Bu yıl da e-ticaret cirosunu yapılan yatırımlarla yüzde 100 arttırmayı hedefliyoruz” dedi. Aynı zamanda uluslararası e-ticaret sitelerinde de satışların artarak sürdüğünü vurgulayan Orakçıoğlu, satış noktalarının bulunmadığı ülkelerdeki müşterilerine bu yolla ulaştıklarını söyledi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.