Orka Holding Global Büyümesini Sürdürüyor

Orka Holding, yurt dışında açtığı mağazalar ve ihracattaki kilogram fiyatı ile global arenada büyümeye devam ediyor.

  18 Haziran 2018 01:00 Pazartesi
Orka Holding Global Büyümesini Sürdürüyor

Damat, Tween ve D'S Damat markalarını bünyesinde barındıran Orka Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, yurtdışı perakende cirolarının 35 milyon dolara ulaştığını belirtirken, ihracat kilogram fiyatları ile de İtalya'yı bile geride bıraktıklarını söyledi.

Mağaza yatırımları ve global pazar hedefleri konusunda açıklamalarda bulunan Süleyman Orakçıoğlu, 2017 yılında aldıkları yurtdışında büyüme kararı ile birlikte, geçen yılı Türkiye'de 210, yurtdışında da 82 ülkede 160 adet olmak üzere toplam 370 mağaza ile kapattıklarını belirtti.

Hazır giyim ihracatını da yüzde 72 oranında artırdıklarının altını çizen Orakçıoğlu, "Yurtdışı perakende ciromuz 35 milyon dolara ulaştı. Bunun yanı sıra ihracattaki kilogram fiyatımız ile bu yıl İtalya'yı bile geride bıraktık. İtalya'nın hazır giyim ihracatındaki kilogram fiyatı 45-55 dolar arasında. Grup olarak biz de 65 ile 90 dolar arasındayız." dedi.

2018 Hedefi 450 Mağazaya Ulaşmak

2018 yılsonunda mağaza sayısını da yurtiçi ve yurtdışı toplamında 450'ye çıkarmak istediklerini söyleyen Orakçıoğlu, "2023 yılında yurtdışı mağazalarımızın sayısının yurtiçi mağazalardan fazla olması en büyük hedefimiz. Bu hedeflere ulaşmak için her yıl durmadan bu yönde özellikle yurtdışına yatırım yapma planımız var. An itibariyle yurt dışında 52 mağazamızın açılış planı hazır. “ sözlerine yer verdi.

Orakçıoğlu, bu yıl Avrupa pazarına odaklandıklarını ekleyerek, "2018 yılında büyüme planlarımız arasında Avrupa var, özellikle odaklandığımız pazarlar Almanya, İtalya ve İspanya diyebiliriz. Şu anda Stuttgart'ta bulunan iki mağazamızın yanı sıra Duisburg, Mannheim, Frankfurt, Münih ve Berlin'de de mağazalar açarak 2018 yılı sonunda Almanya'da 12 mağazaya ulaşmış olmayı planlıyoruz. Romanya'da hala lideriz ve hedefimiz buradaki mağaza sayımızı 14'e çıkarmak."  açıklamalarına yer verdi.
Büyüme planlarının sadece Avrupa pazarıyla sınırlı olmadığını vurgulayan Orakçıoğlu, Amerika kıtasında Arjantin, Şili, Meksika, Peru gibi çok önemli pazarlara açıldıklarını ekleyerek, “Fildişi Cumhuriyeti'nin Başkenti Abidjan'da 1 mağaza, Rusya'daki 24'üncü mağazamızı Kazan'da, Pakistan'daki 3'üncü mağazamızı ise Lahor'da açtık. Pakistan'da çok yakında 10 mağazaya çıkmayı hedefliyoruz." dedi.

80 Milyon TL’lik Yatırım Planlanıyor

Bu yılki ciro hedeflerinin 750 milyon lira olduğunu da sözlerine ekleyen Orakçıoğlu,  yatırım planlarının da hazır olduğunu kaydetti.  Orakçıoğlu, "Bu yıl için yatırım planımız hazır, toplamda 80 milyon TL'lik bir yatırım hedefliyoruz. Ayrıca çalışan sayımızı da 500 kişi artırarak 3 bin 400'e yükseltmek istiyoruz." sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.