Levi’s Yavaş Moda da Marka Olacak

Günümüzde modanın yükselen trendi “yavaş moda” kervanına Levi’s da katıldı

  26 Haziran 2014 17:26 Perşembe
Levi’s Yavaş Moda da Marka Olacak

Küçük, basit ve sürdürülebilir olma amacını taşıyan “yavaş moda” kavramı, tüm dünyada hızla yayılıyor. 1989’da başlayan yavaş moda hareketi zaman içerisinde basit bir girişim olmaktan çıkıp yavaş, dikkatli, doğru ve keyifli yaşam prensibine dönüştü. Birçok küresel marka, marka konumlandırmasını trend haline gelen yavaş moda üzerinden gerçekleştiriyor.

Bu kervana en son Levi’s katıldı. Levi’s CEO’su Chip Bergh, Brainstorm Green Konferansında “yavaş moda” hareketinde lider marka olacaklarını belirtti. Bergh, amaçlarının kıyafetlerin dayanıklılığını ortadan kaldıran hızlı modaya karşı koymak olduğunu belirtirken, kullan-at yaklaşımına son vermek istediklerini ifade etti.

Bilinçli Tüketiciler

Bir giysinin gerek kullanım gerekse yaşam sürecinde çevresel etkilerini en aza indirmek için önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Bergh, Levi’s olarak modada bilinçli tercihleri ön plana çıkarmak istediklerini de konuşmasında belirtti. Levi’s’ın bu kapsamda, “Wellthread” adını verdiği bir koleksiyon çıkardığına da değinen Bergh, bu koleksiyondaki bütün ürünlerin daha az enerji ve su kullanılarak üretildiğini ve geri dönüşümleri çok daha kolay olduğunu ifade etti.

Konuşmasında ayrıca Levi’s’ın çevreye duyarlı bir moda şirketi olduğunu söyleyen Bergh, şirketin tarafından üretilen jeanlerin, rakiplerinin ürettiklerine göre çok daha uzun bir süre yıkanmadan kullanılabileceğini de dile getirdi. Kendi giydiği jeani bir yıldan beri yıkamadığını da ifade eden Bergh’e birçok modacı destek çıkıyor. Anderson Cooper ve Tommy Hilfiger gibi moda dünyasının ünlü isimleri “yıkamama” hareketine katılırken, bazı moda danışmanları da jeanleri altı ayda bir yıkamanın en sağlıklı uygulama olduğunu savunuyorlar.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.