Laleli Shopping Fest Marka Olma Yolunda İlerliyor

İstanbul’un en eski hazır giyim ve alışveriş merkezlerinden olan Laleli, 8-14 Eylül 2014 tarihlerinde ‘Laleli Fashion Shopping Festivali’ne bir kez daha ev sahipliği yaptı.

  06 Ekim 2014 09:26 Pazartesi
Laleli Shopping Fest Marka Olma Yolunda İlerliyor

Ağırlıklı olarak yabancı müşterilere hitap eden Laleli Bölgesinde yurt dışı pazarları güçlendirmek ve yeni pazarlara açmak amacıyla, 8-14 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenen festival; mağaza ziyaretleri ve ikili görüşmelerin yanında, farklı defileler ve aktivitelerle de alışverişi eğlenceli hale getiridi. LASİAD (Laleli Sanayici ve İş adamları Derneği) ev sahipliğinde, bu yıl T.C Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ve İTO (İstanbul Ticaret Odası) ile koordineli olarak gerçekleştirilen Alışveriş Festivali, Türkiye’de fuar organizasyonları dışında yapılan tek ticari organizasyon olması sebebiyle de bir ilk olma özelliği taşıdı. Türkiye’nin dış ticaret hacminin artmasına ve ülkeye direkt döviz rezervinin girişi açısından da önemli bir yere sahip olan ‘Laleli Fashion Shopping Festival’de mevcut pazarların yanında bu yıl Afrika ülkelerinden de heyetler ağırlandı.

“Laleli Fashion Shopping Festival” Devlet Yöneticileri, yerel yöneticiler, iş adamları ve çok sayıda değerli katılımcıyla açıldı. İstanbul’un en eski moda merkezlerinden olan Laleli, açık havada alışveriş festivaline dönüşecek ve festival kapsamında mağaza ziyaretleri, ikili görüşmeler ile ihracata dayalı satışlar da ön planda.

Laleli Alışverişe ve Eğlenceye Doydu

Alışveriş Festivali kapsamında Laleli; alışveriş, marka tanıtımlar ve satışlar değil festival boyunca yapılacak olan Ibiza Showlar, eğlenceler ve aktivitelerle eğlencenin de merkezi haline getirildi. Asgari 5 kişiden oluşacak alım heyetlerinin davet edildiği ülkelerin; Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Belarus, Kırgızistan, Özbekistan, Libya, Cezayir, Angola, Zambiya, Mali, Fas, Etiyopya, Tanzanya, Tunus, Sudan, Nijerya, İran, Senegal, Brezilya, Pakistan, Hindistan, Çin, Güney Afrika, Lübnan ve Gana olduğu festival, ticari açıdan da büyük işbirliklerine ev sahipliği yaptı.

Tekstil, deri ve aksesuarları, konfeksiyon, moda ve turizm sektörlerinin Laleli piyasasındaki temsilcisi LASİAD’ın Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, Laleli’deki işletmelerin neredeyse tamamının satışlarını yurtdışına yaptığına ve ülke olarak 2023 yılı için belirlenmiş olan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine dikkat çekerek “Geçtiğimiz yıl ülke olarak toplam 151,7 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu şu anlama geliyor. İhracat yapan her bir fert 10 yıl sonrasında şimdikinden yaklaşık 3 kat fazla efor sarf edecek, yurtdışı satışlarsa en az üçe katlanacak. Dünya ölçeğinde gelişmiş ülkeler arasında yer almak istiyorsak buna mecburuz’’ dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.