Lacoste Hem Sportif Hem Şık

Lacoste’un 2012-2013 Sonbahar-Kış koleksiyonunu Fransız Ulusal Kayak Takımı’ndan esinlendi.

  15 Nisan 2012 21:51 Pazar
Lacoste Hem Sportif Hem Şık

Ünlü spor giyim markası Lacoste, 2012-2013 Sonbahar-Kış Koleksiyonunu sergiledi. Rugby ve kayak takımlarının esin kaynağı olduğu tasarımlar, izleyenlerden büyük beğeni topladı. Kreatif Direktör Felipe Oliveira Baptista, Alpine kazaklarla başladığı koleksiyonuna kendi çizgilerini eklemiş. Fermuarları olmayan önü açık pelerin gibi dökümlü hırkaların yer aldığı koleksiyon, renk paleti temasına sadık kalarak mavi, beyaz ve kırmızıya ek olarak nötr, krem, fildişi renklerini öne çıkarmış. Lincoln Merkezi’nde düzenlenen Mercedes Benz Newyork Moda Haftası’nda sergilenen koleksiyonun esin kaynağını Renée Lacoste’nın aile fotoğrafları oluşturuyor. Fransız spor giyim tarzının 30’lu ve 60’lı yıllardaki yansımaları koleksiyonda yerini alıyor. 60’lı yıllardaki Fransız Ulusal Kayak Takımı’nın giyim tarzı 2012 sonbahar kış sezonuna geliyor.

Uzun kollu sweat tişörtleri ve eldivenleri belli bir kombinasyonda sunan ve kadınsı bir görünüşle izleyenlerden beğeni toplayan koleksiyon, geometrik desenlerle donatılmış olarak dikkat çekiyor. Degrade desenli trikolar, 2 renk blogundan oluşan bluzlar ve elbiseler, mini etekler, uzun eldivenler, triko elbiseler, Lacoste’un özel timsah desenli trikoları koleksiyonda öne çıkan parçalar arasında yer alıyor.

Blok renkler ve geometrik desenlerle seksiliği ve sportif şıklığı bir araya getiren Baptista, tulumlar, pelerin kollar, kapitone yelekler, çizgili taytların üzerine balıkçı yaka kazaklar ve yün ceketlere eklenen deri kollar ile spor giyim markasına göz alıcı bir farklılık katmış. 50’li yılları anımsatan tasarımlarda ince kemerlerin yer aldığı tunikler, çanta ve şapka modelleriyle izleyicilerden tam not aldı. Düz kayak giysileri, çift yüzlü deri Milano ceketler, merino yünüyle dokunmuş, canlı geometrik desenli trikolar önemli parçalar arasın bulunuyor.

Timsah logolu ürünleriyle tanınan Lacoste’un Kreatif Direktörü Felipe Oliveira Baptista, kumaş seçimini merinos yünü, deri, ipek ve yünden yana kullanırken, uzun ve kısa her boyutta elbiselerle spor giyimi yeniden yorumlamış. Şekil olarak, düz örme elbiselerin dikkat çektiği koleksiyonda aksesuar olarak, örme şapkalar, düz platform deri botlar, kayaktan ilham alınan güneç gözlükleri, çantalar kullanılmış.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.