Kilim Denim Yeni Yatırımlarla Büyüyecek

2018 yılında gerçekleştireceği yeni yatırımlar ve yeni pazarlarla birlikte yüzde 10 daha fazla büyümeyi hedefleyen Kilim Denim, ihracat payını da yüzde 20 arttırmayı amaçlıyor.

  29 Mayıs 2018 01:00 Salı
Kilim Denim Yeni Yatırımlarla Büyüyecek

Edirne merkezli faaliyetlerini sürdüren, Türk tekstil sektörünün öncü firmalarından Kilim Denim, yatırım ağını genişletiyor. 2018’de yeni yatırımlar ve yeni pazarlarla yüzde 10 daha fazla büyümeyi hedefleyen Kilim Denim’de 48 adet yeni dokuma makinesi yatırımı, bu yılın sonunda devreye girecek.

32 yıldır kesintisiz olarak üretimine devam eden Kilim Denim’in yeni yatırımları ve büyüme hedefleri konusunda yayın grubumuza özel açıklamalarda bulunan Kilim Denim Satış ve Pazarlama Koordinatörü Fuat Mirap, Türkiye’de denim üretimine ilk başlayan firma olduklarını ve günümüzde aylık 750 bin metre denim, 250 bin metre non-denim kumaş üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sürdürülebilir Proseslere Önem Veriliyor

Kilim Denim’in Edirne’de sahip olduğu 1 milyon metrekarelik arazinin, 100 bin metrekaresinde üretim yapıldığını, geri kalan arazide ise fabrikanın mutfağında kullanılan sebze ve meyvelerin yetiştirildiğini söyleyen Fuat Mirap, sürdürülebilirlik konusuna büyük önem verdiklerini kaydetti. Mirap, açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Kilim Denim, aylık 750 bin metre denim ve 250 bin metre non-denim kumaş üretimine ek olarak, askeri giyim için kendi ürettiği non-denim kumaşlarla ayda 100 bin parça konfeksiyon ürünü dikiyor. Trakya’nın en verimli topraklarında, sahip olunan bu büyük arazide, ekolojik dengenin bozulmaması için özel bir çaba gösteriyoruz. Üretim için kullanılan suyun arıtılması için kurulan tesisimizde, biyolojik ve kimyasal arıtma yaparak suyu en verimli şekilde kullanıyoruz. Bildiğiniz gibi denim üretiminde yoğun su kullanıldığı için bu konuda indigo boyamada daha az su ve kimyasal kullanılması için yeni prosesler geliştirmeye devam ediyoruz.”

Sadece üretim tesisinde değil, koleksiyonlarında da sürdürülebilirlik kavramına çok önem verdiklerini sözlerine ekleyen Mirap, “Sürdürülebilirlik politikamız çerçevesinde üretmiş olduğumuz Re-create koleksiyonu özellikle Avrupa pazarında büyük ilgi gördü. Koleksiyondaki tüm kumaşlar, organik ya da BCI pamuktur. Ayrıca post consumer denilen, ürünlerin kullanılıp atıldıktan sonra toplanıp parçalanması ve tekrar iplik haline getirilmesi ile oluşturulan re-cycle iplikler de kullanılmaktadır. Bu koleksiyonda, pamuğun yanı sıra ayrıca re-cycle polyester ya da lyocell, modal gibi doğal elyaflara da yer verildi.” dedi.

Hammaddeden atık yönetimine kadar tüm proseslerin sürdürülebilirlik mantığında tekrar değerlendirilmesi ve gerekli sistemlerin geliştirilmesi için, bu konuda çalışan uzman kişilerle anlaşıldığını da sözlerine ekleyen Mirap, “Süreçler iyileştirilirken, aynı zamanda hem verimliği hem de kapasiteyi arttırmak için yatırımlarımıza hız verdik.” dedi.

“Yıl Sonunda 48 Yeni Dokuma Makinesi Üretime Başlayacak”

2015 yılında, 4 milyon Euro’luk bir yatırım yapılarak devreye giren 8000 iğlik ilave iplik tesisi ile özellikle stretch kumaşlarda kullanılan dual core iplikleri de üretebilen bir teknolojiye sahip olduklarını belirten Fuat Mirap, yeni yatırımlar ile ilgili, “2018 yılı için planladığımız yeni yatırımların başında üretim kapasitemizi arttırmak bulunuyor. Bu kapsamda 48 adet yeni dokuma makinesi yatırımı, bu yılın sonunda devreye girecek. Daha yüksek hızda dokunacak olan denim kumaşlar ile hem verimlilik arttırmayı, hem de kaliteli kumaş oranını daha yukarıya taşımayı hedefliyoruz.” sözlerine yer verdi.

Mirap, 2017’de yüzde 12 büyüyen Kilim Denim’in, 2018 yılında ise yeni yatırımlar ve yeni pazarlarla yüzde 10 daha fazla büyümeyi ve ihracat payını da yüzde 20 arttırmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

Uzak Doğu Pazarına İhracat

Kilim Denim’in ürettiği ürünlerin kalitesi, pazara uygunluğu ve müşterileri ile kurduğu uzun süreli ilişkiler nedeniyle pazarda önemli bir konumda yer aldığını belirten Mirap,  önceleri sadece yurt içindeki pazara satış yapan firmanın seneler içerisinde ihracat pazarını da ciddi şekilde arttırdığını söyledi. Mirap, “Bugün özellikle Avrupa’daki çok önemli jean markalarına kumaş satar hale geldik. Bunun yanı sıra son dönemde özellikle Uzak Doğu’da yaptığımız pazar araştırma çalışmaları sonuç verdi ve günümüzde Uzak Doğu pazarına da ihracatımız başladı.” dedi.

Kilim Denim’in, geçmişten bugüne, pazardaki, ekonomideki, ürün çeşitliliğindeki her türlü değişime doğru zamanda, doğru şekilde karşılık vererek sürdürülebilirlikle ilgili çok önemli bir örnek oluşturduğunu söyleyen Mirap,  hedefledikleri çalışmalar ile firmayı çok daha güçlü bir konuma taşımayı amaçladıklarını kaydetti.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.