Kiğılı’dan Dijital Dönüşüm

Önümüzdeki yıllarda müşteri deneyiminin daha da önemli hale geleceğini belirten Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem bu alanda başarıyı yakalayabilmek için dijitalleşmeye odaklandıklarını belirtti.

  19 Temmuz 2018 01:00 Perşembe
Kiğılı’dan Dijital Dönüşüm

Sektörde dijital dönüşüme en hızlı şekilde adapte olan markalardan biri olduklarını söyleyen Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem, iş geliştirmeden ürün tasarımına, lojistikten pazarlamaya, müşteri deneyiminden muhasebe süreçlerine kadar her alanda dijital dünyanın imkanlarından faydalandıklarını söyledi.

Oldukça verimli bir CRM altyapısı oluşturduklarını belirten Hilal Suerdem, e-ticaret sitelerinin bugün en çok ciro getiren ilk 3 mağazadan biri olduğunu söyledi. Müşteri talepleri ile ilgili tüm süreçleri yakından takip ettiklerini belirten Suerdem, “Müşterilerimizin davranışlarını her tür mecradan izliyor, elde ettiğimiz verileri koleksiyonlarımızın detaylarını belirlemeden yeni mağaza açma kararlarına kadar pek çok alanda kullanıyoruz. Elbette pazarlama alanında da, benimsemiş olduğumuz omni-channel stratejisini başarıyla hayata geçirmemizde dijital becerilerimizin etkisi büyük. Bugüne kadar bize pek çok ödül getiren, ‘Yakışır mı?’ ve ‘Değişim Peşinde’ gibi dijital reklam kampanyalarımız bu çalışmalarımızın en göz önünde olanları.” dedi.

Mağazalarında dijital ekranlar kullanarak kampanya ve görselleri bu ekranlardan yayınladıklarını belirten Suerdem, çok özel iki proje üzerinde çalıştıklarını ve yakın zamanda bu projelerin iletişimini yapacaklarını ifade etti.

Müşteri Deneyimi Ve Kişiselleştirme Önem Kazanacak

Önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde sektörün en önemli konularının başında müşteri deneyiminin ve kişiselleştirmenin geleceğini ve bu iki alanda başarıyı yakalayabilmek için de dijitalleşme süreçlerini tamamlamanın şart olduğuna değinen Suerdem, “BT, IT gibi birimler artık şirketlerimizin içinde yalnızca sorun çözen değil, direkt olarak kazanç sağlayan birimler olarak varlar. Perakende sektöründe bu konuya yönelik farkındalık seviyesinin diğer sektörlere göre daha yüksek olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Tüm satın alma ve pazarlama stratejilerini yeniden planlayacaklarını belirten Suerdem, son olarak, “Artık nesnelerin interneti, yapay zeka gibi kavramları, üretim tarafında akıllı cihazların bizlerden bağımsız olarak birbirleriyle haberleşmesi gibi olguları işimizin bir parçası olarak görüyor ve yatırımlarımızı, planlarımızı yaparken, aklımızın bir köşesinde mutlaka bu konuları bulunduruyoruz. Sektör olarak, müşteri ihtiyaçlarının tespitinden satın alma ve pazarlamaya kadar tüm stratejilerimizi yeniden oluşturmamız gerekiyor” sözlerine yer verdi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.