Kapitone Makinalarında Lider Üretici; Dahmen

Dahmen, Mönchengladbach’te ürettiği kapitone makinalarını dünyanın birçok pazarına sunuyor

  17 Mart 2012 06:18 Cumartesi
Kapitone Makinalarında Lider Üretici; Dahmen

Avrupa’nın ilk kapitone (quilting) makineleri üreticisi olan Dahmen, 70 yılı aşkın bir geçmişe sahip. Sektörde ilk kez Paradis adıyla yer alan firma 1971 yılında adını Dahmen Tekstil Makinaları olarak değiştirdi. Firma döşek, nevresim, kaplama kumaş ve giyim endüstrisinde yer alan üreticilere dönük teknolojiler geliştiriyor. Dahmen, 1993 yılında Peter Ringhut tarafından satın alındıktan sonra daha fazla müşteri odaklı bir yapılanma kazandı.

Firma, yıllar içinde çok iğneli zincir dikiş ve kilit dikiş makinalarının (multi-needle chain-stitch ve lock-stitch) üretim süreçleri için karmaşık sistem çözümleri üreticisi olarak büyümesini sürdürdü. RWTH Aachen’de 3 yıldır bir ders olarak okutulan kapitone konusunda Dahmen’in verdiği bilgi ve belgelerle hazırlanan ders kitapları kullanılıyor.

Almanya’nın üretim üssü olarak kabul edilen NRW eyaletindeki Mönchengladbach’da tesislerde üretilen ürünler dünya pazarlarına gönderiliyor. Bugüne kadar 800’den fazla makine satışı gerçekleştiren firmanın büyük pazarları arasında ise Doğu Avrupa, Türkiye, Hindistan ve Pakistan öne çıkıyor. Makine parçalarının yaklaşık yüzde 95’i Almanya’dan geri kalanları da Avrupa’dan tedarik ediliyor. Çok sayıda Ar-Ge projesine katılan Dahmen, ayrıca müşterilerine, kontrol mühendisliği ve otomasyon, malzeme, yüzey mühendisliği, iğne sistemleri ve konularının yanı sıra, kendi uzmanlık alanında analiz ve danışmanlık gibi hizmetler veriyor.

Başarılı Modeller Liderliği Getirdi

Dahmen, yenilikçi, yüksek performanslı, tamamen mekanik, yarı elektronik kontrollü veya tam elektronik kontrollü makinaları ile küresel pazarda güçlü bir konuma sahip. Başarıya ulaşan modeller arasında Steppomat, Ecomat, Quilttronic, Fasttronic, Vitesse ve Chaintronic önemli satış rakamlarına ulaştı. Firma bu makinaların yanı sıra işlem öncesi ve sonrası içinde parça, ekipmanlar ve kapitone makinaları için aksesuar da üretiyor.

İspanyol tedarikçisi VISDELtex ile işbirliği sayesinde müşterilerinin tüm gereksinimlerini karşılayan bir ürün yelpazesine sahip olan Dahmen, çoklu iğneli kapitone makinalarının uzman markası kabul ediliyor.

Mekanik olarak kontrol edilen Steppomat, standart bir makine olarak tanımlanıyor. Sağa ya da sola doğru 45 derece açısı ile toplamda 90 derecede kapitone yapıyor. Makinada kamı değiştirerek farklı desenler elde etmek mümkün. Tamamen elektronik kontrollü Ecomat ise, çoklu iğneli zincir dikiş kapitone makinasıdır. Servo motorları ile çalışan makine 90 dereceye kadar sağa ve sola dönerek, toplamda 180 derece kapitone yapıyor.

Tamamen elektronik kontrollü model serisi Quiltronic ile, kumaş aşağı ve yukarı yönde kontrol edilerek 360 derecede kapitone yapılabiliyor. Sonsuz sayıda desen seçeneğine sahip makine, maksimum 12” desen genişliğine kadar ayarlanabiliyor. Chaintronic modelinde ise çift zincir-dikiş teknolojisi ile olabildiğinde hızlı bir kapitone gerçekleştirilebiliyor.

İnovatif bir ürün olan Fasttronic çok iğneli (multi-needle), ağır ve geniş malzeme süreçleri için yüksek hızda shuttle teknolojisine sahip bir makine. Kullanım kolaylığı ile dikkati çeken makine, birçok teknik uygulamada olduğu kadar döşek ve kaplama kumaşta da başarılı bir performans sergiliyor. Fasttronic, sağlam yapısı, temiz tasarımı ile; üretkenliği, güvenirliliği, kullanılabilirliği ve güvenliği beraberinde getiriyor. 550 ve 650 rpm (devir/dakika) arasında yüksek hızda kapitone olanağına sahip olan makine, gürültüsüz iplik görüntüleme (noise-free top thread monitoring) sistemi ile kendi kendine öğrenme sistemine ile donatılmış. Yeni Fasttronic iğne (needle) ölçüsü 100 olan bir sistemle çalışıyor ve renkli dokunmatik ekran paneli ve çok dilli Windows tabanlı iletim sistemine sahip.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.