“Gelir artışları hazır giyim harcamalarını olumlu etkileyecek”

TGSD Başkanı Şeref Fayat, hükümetin gelir politikasının hazır giyim harcamalarına olumlu yansıyacağını söyledi

  18 Ocak 2016 08:00 Pazartesi
“Gelir artışları hazır giyim harcamalarını olumlu etkileyecek”

Hazır giyim sektöründe 2015 yılında hem iç pazar hem de ihracatın gerilediğini söyleyen Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, 2016 yılında iç pazarda ve ihracatta artış olacağını öngördüklerini belirtti.

Fayat, “Hazır giyim sektöründe 2015 yılında hem iç pazar hem de ihracat geriledi. 2014 yılında iç pazarda hazır giyim harcamaları 58,7 milyar lira iken bu yıl yüzde 5 küçülmeyle 55,7 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. 2016 yılında iç pazarda ve ihracatta artış olacağını öngörmekteyim. Hükümetin  gelirler politikası ile  geniş kesimlerin gelirlerini artıracak olması hazır giyim harcamalarını olumlu etkileyecek. İç pazarda yüzde 5 - 6 arasında büyüme olabilecek.” dedi.

2016 Yılında İhracatta Sınırlı Artış Bekleniyor

2016’da ihracatta sınırlı bir artış beklediklerini dile getiren Fayat, “İhracatta ise 2015 yılını olumsuz etkileyen euro-dolar paritesindeki gerileme etkisinin ortadan kalkması ve AB ekonomilerinde artan parasal genişlemeye paralel  büyümenin hızlanacak olması artış beklentimizi besliyor. Ancak 2016 yılında ihracatın önünde iki önemli engel görünüyor. Bunlardan ilki asgari ücret ve diğer ücret artışları ile rekabet gücümüzün azalması, ikincisi ise Rusya ve Irak pazarlarında gerilemeler. Bu çerçevede 2016’da ihracatta yüzde 4-5’lik sınırlı bir artış bekliyorum.” sözlerine yer verdi.

2016 Sonunda Dolar ve Euro 3,35-3,40 TL’ye Kadar Yükselebilir

Döviz kurlarında FED faiz artışı, doların güçlenmesi ve gelişen ülke para birimlerinin değer kaybetmesi beklentisi çerçevesinde  Türk Lirası’nın bir miktar daha  değer kaybedeceğini ifade eden TGSD Başkanı Şeref Fayat, “Euro-dolar paritesinin yıl ortalaması 1,05, yılsonu 1,0 olacağı ve Merkez Bankası'nın faiz artırmayacağı varsayımları altında dolar TL  yıl ortalaması  3,20, Euro TL yıl ortalaması ise 3,30 olabilir. Yılsonunda ise Euro ve doların birlikte 3,35-3,40 TL'ye kadar yükselebileceğini tahmin ediyorum.”dedi.


YORUMLAR
Sayın ziyaretçimiz; Üye olmadan yapılan yorumlar "misafir" olarak adlandırılacaktır. Yorumlarınızda size özel bir isim ve resim kullanmak, yaptığınız yorumlara üye menüsünden ulaşmak, yorumlarınıza gelen cevapları kontrol etmek ve üyelere sunulan daha pek çok özellikten yararlanmak için üye olun!
Bu haber hakkındaki yorumunuz nedir?
1000 - karakter kaldı.